Inšpekcijski nadzor

Pogovori o Volkswagen in Audi tematiki in ostali avtomobilski tematiki, ki ne spadajo v nobenega izmed ostalih podforumov

Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne Ne Maj 10, 2015 4:18 pm

Pozdravljeni.
Verjetno vas je tukaj kar nekaj, ki doma opravljate kakšno dejavnost. Prijavljeno ali pa neprijavljeno. Jst imam dejavnost (bivši popoldanski S.P) vzdrževanje in popravilo MV registrirano že 4 leto in vsako leto okoli marca, aprila dobim paket inšpektorjev in carine v kontrolo. (2010 je bila tudi ena kontrola tržnega inšpektorja amapk takrat se še ni izvajala nobena dejavnost ampak smo revnovirali stanovanje v hiši in so se brusili stari stropni tramovi. Bila je prijava, da imamo kleparsko dejavnost in da nekaj brusimo ter da je veliko avtomobilov na dvorišču. Zadeva je bila hitro zaključena in s prijetnim razgovorom rešena. Prišel je sklep, da se postopek ustavi. Ugotovljeno, da ni nobene dejavnosti).

Pri vsaki naslednji kontroli je bilo potrebno kaj novega glede dejavnosti narediti ali pa pridobiti, vendar nič pretresljivega. Vse sem uredil v postavljenem roku in zadeve nesel ali pa poslal na inšpektorat.
Marca 2014 jih je na dvorišče prišlo kar 6 komadov. Dva tržna, davčni, delovni in dva carinika. So si res vzeli čas in vse pregledali, preverili in poslikali. Bilo bi že malo čudno, če nebi našli nekaj malenkosti, ki bi jih bilo potrebno popraviti.
Vse je bilo na ravni prijetnega razgovora lepo urejeno.
Glede, da pozimi menjam gume sem normalno pričakova okoli novembra 2014 carinike, ki pa jih za čuda ni bilo.

No aprila letos pa prideta dva tržna inšpektorja in zopet vse na novo. Naše dvoriče pa polno avtomobilov. Seveda če si ljubitelj avtomobilov imaš verjetno dva ali pa tri. Bilo je 8 avtov na dvorišču. Vsi domači.
Ker sem marca 2014 sve dosedanja naročila in navodila inšpektorjev uredil, sta pregleda dokumente, račune, cenike in pogledala delavnico. Papirje in dokumentacijo od prvega dne, ko sem registriral dejavnost imam lepo urejeno in vedno na dosegu roke. Ko smo se usedli pod lipo sem ju lepo prosil za njune podatke, da sem si jih pribiležil v svoje zapiske. Knjigo zapiskov imam skoraj vedno seboj, ko sem v svoji redni službi in ker sem tudi sam zaposlnen v javni upravi sem jima razložil, da se bomo lahko še kdaj srečali in bom takrat jst tisti, ki ju bo sprejel.
Eden izmet carinikov, ki je bil na kontroli pri meni si je zapomnil takratni moj avto in je celo sam prišel k meni in me pozdravil.
Da ne nakladam. Inšpektorja sta zapisnik zaključila brez pripomb. Ko smo zaključili je ravno takrat prišla moja 3,5 letna hčerka in začela spraševati kdaj pridem na kosilo. Inšpektorici se je očitno spremenil izraz na obrazu in se ji je kar malo nasmejalo, ko je videla mojo princesko. Takrat sem zgrabil priložnost in pogovor začel v smeri kako to, da imam vsako leto okoli marca in aprila kontrolo.
Dobil sem odgovor, da je bila v večini prijava. Aha...to je to. No sedaj mi je pa jasno.
Ampak dokler jst lahko delam in mi inšpektorji ne otežujejo dela me prijave ne obremenjujejo in sploh dokler se rešujejo na takšen način.

Sedaj, ko vem, da so bile prijave ves čas, ko sem/smo naprimer na dvorišču ali pa delam gledam okolico in spremljam mimoidoče ljudi in avtomovile. Sem že kar malo paranoičen :D .
Potem je eden izmed sosedov požagal nasad hrušk in začnem opažati, da skoz sedi gleda k nam. Ok. Nimaš smisla delati kakšne zaključke, ker je verjetno to delal tudi prej vendar se to ni videlo ker so bile hruške.

Kar pa se je začelo dogajati zadnje dneve pa si me morem misliti, da je človek lahko tako bolan in počne takne reči.
En večer okoli 21 ure se pripelje svak na dvorišče in kot vedno malo klepetamo se on oglasi in vpraša če sem videl fleš od aparat iz sosednje stavbe.
ah ti si zmešan....nakar se zabliska še enkrat.

Sedaj se to dogaja tudi podnevi. Soseda sedi na balkonu in slika vsak avto, ki se pripelje na dvorišče. Če je le v njenem vidnem polju. Seveda to naredi tako, da se vstane in se očitno vidi, da slika nas. Meni določene stavri ne pridejo, do živega in se za to ne obremenjujem. Včasih ji celo malo pomaham, moj sosed, ki je tudi imel spor pa ji celo pošilja poljubčke.
Gospo sosedo sem nekajkrat slikal nazaj in to samo iz enega razloga. Naslednjič, ko pridejo inšpektorji oziroma bo prijava jim lahko nekaj predočim. Tukaj lahko krenemo tudi v drugo smer, podaja kazenskih ovadb, zlorabe položajev itd.
Gospa soseda je tudi sama tržna inšpektorica
Ker sem si dober oziroma si je naša družina dobra z večino vaščanov ali pa bi lahko skoraj zatrdil, da smo si z vsemi dobri in nas dobro poznajo smo se o naši sosedi tudi pogovarjali.
Jst nisem osamljen primer. Na takšne in drugačne načine se je lotevala ostalih sosedov in vaščanov, pa ni bilo važno ali so kmetje, delavci, policaji, kriminalist...vse je po domače rečeno "zaje*avala". Nekateri so samo govorili, kako jo bodo, nekateri pa so ji stopili na noge in jo tudi malo ustavili.
Očitno sem sedaj jst na tapeti.
Jst se bom še vedno trudil z trdnim in poštenim delom v službi in delavnici preživeti našo družino in se ne obremenjevati s nekaterimi sosedi :D

Pokomentirajte malo če se vam da ali pa če ste se kdaj srečali s čim podobnim.
Jst se pa javim s kakšno novo novičko ali pa prijavo.

Lep dan. ;)
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a luka32 dne Ne Maj 10, 2015 7:20 pm

Kolker sem slišal pogovorov o inšpektorjih, so bile povsod krive prijave za njihov obisk. Eni ljudje so res bolani.
Uporabniški avatar
luka32
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1353
Pridružen: Pe Feb 29, 2008 8:03 pm
Kraj: Litija
Avto: golf iv, type 3 68'

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a BOND 007 dne Po Maj 11, 2015 9:36 am

Naslednjič vprašaj inšpektorje:

1. Ali so za izvedbo inšpekcijskega postopka, ki bil več kot očitno izveden na podlagi lažne prijave, izdali kašen sklep o stroških postopka prijavitelju?
2. Ali so v preteklosti že kdaj z globo 500 evrov kaznovali posameznika, ki podaja lažne prijave?Zakon o inšpekcijskem nadzoru (ZIN)
(Uradni list RS, št. 43/07 – uradno prečiščeno besedilo in 40/14)
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3209

31. člen
(stroški inšpekcijskega postopka)
Stroške inšpekcijskega postopka, ki so bili nujni za ugotovitev dejstev, ki dokazujejo, da je zavezanec kršil zakon ali drug predpis, trpi zavezanec.
Če se inšpekcijski postopek ustavi v skladu s prvim odstavkom 28. člena tega zakona, trpi stroške inšpekcijskega postopka organ. Organ trpi tudi stroške dejanj oziroma opravil v inšpekcijskem postopku, ki se nanašajo na tisti del nadzora, pri katerem niso bile ugotovljene nepravilnosti.
Če je bil inšpekcijski postopek izveden na podlagi lažne prijave, trpi stroške postopka iz prejšnjega odstavka prijavitelj.
38. člen
Kadar globa s posebnim zakonom ni določena drugače, se izrekajo globe v naslednjih zneskih:
1. z globo 1.500 eurov se za prekršek kaznuje pravna oseba, ki:
- ne posreduje dokazov in drugih, tudi osebnih podatkov, oziroma ne omogoči zaslišanja prič najkasneje v treh dneh od prejema zahteve inšpektorja (drugi odstavek 19. člena);
- ovira ali onemogoči vstop inšpektorja v prostore, objekte ali k napravam (20. člen);
- ne omogoči inšpektorju nemotenega opravljanja nalog inšpekcijskega nadzora (23. člen);
- poda lažno prijavo (24. člen);
- na zahtevo inšpektorja in v roku, ki ga določi inšpektor, ne da pisnega pojasnila, dokumentacije in izjave v zvezi s predmetom nadzora (29. člen);
- ne spoštuje z odločbo odrejenih ukrepov inšpektorja (32., 33., 34. ali 35. člen);
- ne objavi odločbe inšpektorja ali njenega povzetka v nasprotju z odredbo inšpektorja (36. člen);
- poškoduje, odstrani ali prikrije odločbo inšpektorja ali njen povzetek, ki je javno objavljen (36. člen);
2. z globo 500 eurov se za prekršek iz prejšnje točke kaznuje samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost;
3. z globo 500 eurov se za prekršek iz 1. točke tega člena kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe, odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika, odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ter odgovorna oseba državnega organa ali organa samoupravne lokalne skupnosti;
4. z globo 500 eurov se za prekršek iz 1. točke tega člena kaznuje posameznik.P.S. Soseda je pa itak kratka v glavi, če uporablja fleš. :lol:
My name is Bond. James Bond. 8)
Uporabniški avatar
BOND 007
Na skrivaj vozi Aston Martina
 
Prispevkov: 2489
Pridružen: Če Feb 16, 2006 8:16 pm
Kraj: Forme, Velenje
Avto: '09 Passat TDI, '90 GTI 8V

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne Po Maj 11, 2015 10:39 am

Hvala Bond.
Pridno nabiram dokumentacijo v primeru ponovnega nadzora.

Ker smo danes vsi doma smo dobili obiske in so se na dvorišče pripeljali trije avtomobili.
Zdej sedimo lepo pod lipo v senčki in jo opazujemo kako je že trikrat nesla smeti v zabojnike za ločevanje.
Kaj vse človek opazi, ko je malo bolj pozoren :D
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne To Jun 02, 2015 11:49 am

No dinastija se nadaljuje.
Danes je bila na obisku gradbena inšpektorica.
Ni me bilo doma tako, da kaj več povem ko pokličem inšpektorico in vidim v čem je zopet problem.
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a čare dne Sr Jun 03, 2015 12:10 am

Kok maš placa na dvorišču?Za kok vozil? Da se nafukamo vsak s vojim avtom in pomečemo tablice dol,postavimo gasilske klopi se posedemo in gledamo staro kuzlo kaj počne...A da bi kako steno postavil da ne bi bil v vidnem polju ne moreš?Eni so res fukjeni kar se tega tiče in čudno da inšpekcija sploh še hodi glede na to da je prijavitelj stalno isti ti imaš pa vedno vse poštimano.res je čas da si prasica prisluži kazen.
Svi mi volimo pičić,samo Mile Kitić
Uporabniški avatar
čare
Tiger
 
Prispevkov: 3465
Pridružen: Ne Feb 12, 2006 7:32 pm
Kraj: ljubljana
Avto: FIAT Marea JTD

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne Sr Jun 03, 2015 10:48 pm

Pri nas doma smo vsi aktivni. In to veliko ponoči :) Da slučajno nebo kdo delal kakšne zaključke. :D
Mama iz službe se ponavadi vrača domov nekaj čez 22h. Štirje v družini plešemo in iz žurov se ne vračaš ob mraku. Oče pa je natakar v restavraciji. Tako, da je pri nas včasih celo noč prometno dvorišče.
Vsakič, ko so bili inšpektorji na kotroli je zmeraj bilo govora o veliko avtomobih pri nas. In jst sem jim zmeraj govoril, da imamo 8 avtomobilov, ki so vsi družinski in da to lahko tudi preverijo.

"čare"
prostora za parkirat je 5 avtomobilov. To pa pomeni da bi teh 5 avtomobilov lahko zjutraj naprimer nemoteno odpeljali v službo. Mi jih pač parkiramo 8 in jih včasih tudi ponoči premikamo, da se zjutraj ne budimo in umikamo avte.

Tukaj zgleda da me hočejo namensko "zje..." in očitno jim to po beseedah gradbene inšpektorice tudi uspeva. Inšpektorica je v telefonskem razgovoru povedala, (kar mi v 4 letih ni nihče še tega povedal in ker bi jst očitno moral poznati vse zakone) da objekt v katerem imam dejavnost ni v skladu z njegovim namenom. Se pravi, da ne smem več opravljat dejavnosti.
Jutri imam zmenjen sestanek z gradbeno inšpektorico. Upam, da izvem vse kar jo je ob ogledu zmotilo ter da sestavi zapisnik iz katerega pa bom imel izhodišče za nadaljno urejanje dokumentacije.
Možnosti so dve.
Prva je da se naredi rekonstrukcija in sprememba namembnosti starega objekta in druga, da se postavi nova delavnica.
Povem lahko, da nobena ne bo rožnata :)

Če po pravici povem sem bil lani, ko so prišli inšpektorji in mi povedali, kaj vse potrebuje zelo vesel. Tako sem si uredil vse potrebno kaj potrebujem za delo.
(pregledal sem vse stroje, naredil varstvo pri delo in oceno tveganja, sestavil požarni red, popravil cenike, sklenil pogodbo za odvoz izrabljenih pnevmatik, dodal še gasilnike...pridobil sem tudi obrtno dovoljenje za katerega pa tudi sam inšpektor ni bil siguren ali ga sploh potrebujem.
Tako sem bil pri carinikih, tržni, davčni in delovni inšpekciji povsem pokrit in bil prejšnji mesec aprila 2015 zapisnik tržne inšpekcije brez posebnosti. Ampak to očitno ni bilo dovolj :)

Lp
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne Sr Jun 03, 2015 10:51 pm

stari maš podobno sosedo kot jaz je v penziji!!naj bi imela prisluškovalno napravo s katero sliši čez steklo..ker je enkrat omenjala da to sploh ni draga zadeva..pa par krat smo jo dobli da nam je vedla vse povedat kaj smo se pogovarjali prešnji dan..pa celo potrdila da ja itak vem kaj je ta pa ta povedal..ti pa wtf kak veš?! preko glavne ceste 50 metrov odaljena pa dvojne ciprese vmes.. [smilie=zeppelin.gif]

tak pa bi naj ta naprava zgledala..
Slika

drugač pa je stalno na okni al pa ravno te kosi travo s flaxarco ko imam obisk..al pa ravno nosi smeti ven v kanto..al pa pošlje svojiga soseda ki je njen svak k meni po neko brezvezno vprašanje ko se kaj večjiga dogaja pri nas..kot zadnjč recimo delam fasado v lastni režiji rušt pa vse..pomagal pa mi kolega ko je mel čas..in ni jim dalo mira je prišo z neko staro zajlo od mopeda in me spraševal kak se ta zajla da v fergazer..drugač ga pa celo leto ni blo k meni a da pa bi vprašo če rabim kako pomoč to pa kurac..potem pa že vprašanja mojemu očetu ko mene ni blo zraven kdo pa je ta drug na ruštu pa če ima ta firmo..itd..vsi so se sumljivo dosti sprehajali te dneve ko sem delal fasado..in zadnji tedn pride carina na dvorišče,kak mi je šlo na smeh :) gor sem nastavljal vogalnike pa ravno sem bil sam na ruštu..pa seveda ni bilo nič ker sem delal v lastni režiji..potem sta se še samo smejala.. in jaz sem lepo fasado dokončal..srečn je prijavitelj srečn sem jaz na koncu vsi veseli :)
THATS ME---->>>> THATS ME

d(>_<)b Was ist besser als sex? Audi V sechs!!!
Audi 80 Cabrio 2.8 & Audi A6 c4 2.5 TDI d(>_<)b
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 3231
Pridružen: Po Dec 18, 2006 10:31 pm
Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne Sr Jun 03, 2015 11:05 pm

Hehehe sem se nasmejal.
Naša naj bi tudi imela to napravo oziroma nekaj podobnega in pravi da ima "fen" in da vse sliši, kako in kaj jo sosedi ogovarjajo.
Jst zaenkrat še nočem delat nekakšnih zaključkov kdo in kaj ga moti pri nas in še vedno čakam priložnost, da ustavim sosed na ulici in povprašam za njen nasvet glede stalne kontrole inšpektorjev pri nas. Navsezadnje je tudi ona inšpektorica. :)
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a luka32 dne Če Jun 04, 2015 7:30 am

In pol se čudijo, ko kdo koga pospravi.
Uporabniški avatar
luka32
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1353
Pridružen: Pe Feb 29, 2008 8:03 pm
Kraj: Litija
Avto: golf iv, type 3 68'

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a mitja1303 dne Če Jun 04, 2015 11:20 am

Obvezno bi mogli ukinit anonimne prijave inšpekciji. Če te kej moti se najprej predstavi pol pa naprej.
Uporabniški avatar
mitja1303
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 190
Pridružen: Pe Apr 01, 2011 1:35 pm
Kraj: Šutna
Avto: Hrošč 1302,1303,T2b Doka

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pocesnkII dne Če Jun 04, 2015 12:12 pm

ko je moj oče delevnico zidal je bila podobna fora od soseda. inšpekcije na inšpekcijo,..... končalo se tako, da je fotr sosedu z štokom vred vrata v stanovanje porinu, ko ga je hotu za vrat dvignt. (pač mu je film poču) [smilie=zeppelin.gif] od takrat je mir že ene 10 let. [smilie=biggrin.gif]
Servis, diagnostika osebnih in tovornih vozil--->PM
Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 2761
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 8:39 pm
Kraj: Kamnik mi je predmestje
Avto: GTI VI KILLER->M5 touring

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne Pe Jun 05, 2015 9:57 pm

A ni bilo pred leti, ko je vaščan ustrelil geodeta.
Jst sem bolj miroljuben človek in upam da tudi naprej takšen ostanem. :D

S strani inšpektorice bo izdana odločba v kateri bodo navedene njene ugotovitve in pa datum do katerega se morajo nepravilnosti odpraviti.

Upam, da bo v odločbi razumen datum, ker vsi vemo, da se papirji za gradnjo ali kaj podobnega ne naredijo čez noč. Ima pa tudi po zakonu možnost rok podaljšat.
Plan za naprej je, da gremo zidat delavnico. Jupiii :D

Prvi problem: ne moreš zidati v lastni režiji, ker gre za poslovni objekt. Kako zdej to izvesti. Seveda ker živimo v naši republiki imamo tukaj eno luknjo v zakonu.
Ker gre tukaj za manjši objekt se bo izdalo gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt (garaža do 50m2) ter se vzporedno že pri arhitektu delala potrebna dokumentacija za spremembo namembnosti, se pravi, ko bo objekt zgrajen bodo papirji glede arhitekta pripravljeni. (elektrika, voda, lovolci...)
Za vse ostala soglasja in potrebno dokumentacijo, ki jo bom potreboval pa bom poskušal sproti napisati.

Danes sem tudi povprašal malo sosede, ki so v naši bližini, da se pomenimo glede moje dejavnosti in kako vpliva moje delo na njih. Zaenkrat so vsi lepo povedali da s tem nimajo težav.

Nekako sem se sprijaznil, da bo to treba urediti. :D
Drugače pa. Če se samo po naši ulici sprehodiš vidiš, da bi imel gradbeni inšpektor kar veliko dela.
Nadstrešek za dva avtomobila na parkirišču bloka.
Z opekami sezidana garaža ( brez strehe), last sosede inšpektorice.
Postavljene betonske montažne garaže ( ena tudi od inšpektorice )

Pa me to ne moti in mi niti na pamet ne pride, da bi zaradi tega klicaril in karkoli prijavljal.

Lp
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne To Avg 04, 2015 1:34 pm

Sem rekel, da se bom javil ob prijavi :D :D
22.7.2015
Kaj je lepšega, ko se brez obveznosti v tej vročini zjutraj s svojo družinico odpraviš na Krko kopat. Lepo se namakamo, ko naenkrat na obali vidiš svojega očeta, ki ves bled stoji in maha naj pridem iz vode. Pridem do njega in reče, da so doma cariniki. Pa kaj je SPET zdej??!!
Jst spoštujem ljudi, kot so delavci v javni upravi in nimam nič proti, če pridejo k nam malo pogledat in opravljajo svoje delo.
Ampak res ne vem čemu je potrebno vse to?
Tisti, ki me poznajo vedo, da se res trudim pri svojem delu, ki ga zelo rad delam in poskušam vsakemu ustreči, kar me včasih tudi malo tepe.
Vse napake, ki so jih odkrili do sedaj sem odpravil in še naprej lepo delam.
Danes pa se že po malem sprašujem ali mi je res treba tega ter da bi se zagradil z dvo metrsko ograjo, no na nekaterih delih verjetno z šest metrsko. Najbolje, da vrnem obrt in vsake toliko časa za svojo dušo spucam kakšen avto.
Denar, ki pa sem ga imel namenjenega za izdelavo drugega dela stanovanja in dodatnih sob. Bo pač šel denar sedaj v izdelavo manjše delavnice. Naš novi prihajajoči družinski član in hčerka pa bosta morala nekaj časa počakati na novo sobo.

Trenutna stvar pa je takšna.
Vložil sem zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo nezahtevnega objekta - garažo.
Zakaj tako? Zato ker nam gradnjo nezahtevnega objekta omogoča gradnjo v lastni režiji. Vzporedno pa bo arhitekta delala spremembo namambnosti.
Gradbena inšpektorica je izdala odločbo z rokom treh mesecev.

Še ena zgodbica.
Prejšnji teden se je priselila nova soseda z dvema otrokoma. Že prvi oziroma drugi večer je dobila hladen tuš, saj je bila s strani moje predrage "prijateljice" zmerjana, da ji je ukradla kolo.


Lep pozdrav.
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a pikecbikec dne So Jan 23, 2016 11:04 am

Pa pojdimo naprej. :)
Odločba iz strani grabene inšpektorice je bila oktobra pravnomočna. Seveda rok je bil 3 mesece in itaq v naši državi ne moreš v treh mesecih narediti delavnice. Se popravljam sezidaš jo lahko samo papirje dobiti je pa druga pesem.

Trenutno sem v fazi, kupovanja psa, ki bo pojedel vsakega, ki bo hodil in stikal po našem dvorišču.
11.12.2016 je bila na obisku zopet gradbena inšpektorica in se je malo sama sprehodila po dvorišču in pogledala delavnico.
Zvonila ni, poklicala ni nobenega...

Nekako sem si rekel, da dokler ne zrihtam vso dokumentacijo ne bom delal. Kar imam prostega časa si ga vzamem za urejanje nove delavnice. Itaq pa je zunaj preveč mrzlo, da bi zmrzoval. Raje sem doma pri kaminčku in se posvečam družini in našemu novorojenčku.

Domov sem včeraj 22.1.2016 dobil Sklep o dodelitvi izvršbe. Na hitro preletiš papir in v oči ti pade samo 1000€.
Skoraj mi odpre pokrov in že kličem inšpektorico, da kaj se gre.
Povedala, da je malo pogledala delavnico in videla izobešene cenike in plakate, ki jih potrebuješ za druge inšpektorje in sklepala, da še vedno opravljamo dejavnost. Pa kaj vam ni jasno a niste videli stanja kakšno je doma in da je zaradi novo postavljene delavnice delo skoraj onemogočeno, pa dvigalke tudi niste videli, na katero je nemogoče sedaj zapeljati in je popolnoma neuporabna.
Nekako se pomirim, da nebi naredil še kakšno štalo in se dogovoriva, da spišemo vlogo za odlok. Ker sedaj ne opravljam dejavnosti je pač ta sklep v bistvu brezpredmetni, razen seveda če bi delal. V naslednjem tednu se dobim z odvetnikom. Pol se pa kaj slišimo.
Lep vikend vsem.
[smilie=drunk.gif]
pikecbikec
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 213
Pridružen: So Maj 02, 2009 9:58 am
Kraj: Kostanjevica na Krki
Avto: Golf 1, Golf 3, Audi 80, BMW E61 525 d

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a eugene dne Po Jan 25, 2016 11:21 pm

Ti samo lepo mirno in po prepisima. Pa lepo dži se rokov in pišeš ugovore in podobne bedastoče pa prosiš za odloke itd. no saj če boš najel odvetnika bo on to počel za tebe. tako se gre v našem pravu. Zmaga ta, ki zna bolje raztegniti svoj prav- v bistvu kdor je boljši lažnjivec.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.
 
Prispevkov: 3804
Pridružen: To Avg 08, 2006 2:21 pm
Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne Če Jan 28, 2016 1:52 pm

Ojoj, ojoj, ojoj. Zdej velik plus imaš, ker veš kdo je. To je zelo velik plus. Vsakič, ko bi jo srečal bi ji namenil tako lep nasmeh, da res ni. Vsakič, ko boste zunaj z družino, bodite glasni s smehom. Bo videla, da njeno delo nič ne vpliva na vašo družino in ste srečni. Vem, da bi ji najraje odtrgal glavo. Tudi sam bi jo najraje komu, ma glej, brezveze. Jih bo življenje teplo. In ta gospa se še sama ne zave, kako hudo jo bo teplo. Verjemi mi. :wink:

In to je neka bolezen. Tko pač je. Dela z nekim namenom. Kaj je njen namen, pa ve samo ona. Poznam primer, ko je oseba pred vsemi podala tako izjavo in sogovornika spravila v ogromno zadrego. Najbrž vse z namenom, da bi ga sogovornik pred vsemi užgal in bi ga lahko potem z lahkoto tožil. Tale troublemaker ima namreč finančne težave pa bi prav prišel kaki evro. Kaj te vem. Ne vem. Bolano v glavnem. Srečno še naprej in verjamem da je jebeno. Ampak po prebranem vidim, da hendlaš mirno in tako naj ostane. To je tvoje orožje. MIRNO reševanje. Vsaj tako so mene naučile lastne izkušnje zadnjih treh let, ko so velike borbe. Se zasmejiš in greš dalje. Mej svoj fokus glede delavnice, in vse pofukane birokracije v tej bouga mati državi, njo pa samo na ignor. Vse kar bo deležna od tebe je lep nasmeh, ko se boste srečali. In da je že nova soseda dobila hladen tuš, da ji je kolo ukradla pa res ne vem, da jo še niste zrihtal. Da veš, da ti eden dela sranje in ste z drugimi sosedi v dobrih odnosih. Pa to ti je šala mala, pa bi jo zrihtal. :twisted:

Še naprej uživaj na toplem ob kaminu in novorojenčku. Čestitke, naj bo zdrav, razigran in čim manj nagajiv. [smilie=beer2.gif]
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!
 
Prispevkov: 2689
Pridružen: Ne Feb 05, 2006 8:50 pm
Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

Re: Inšpekcijski nadzor

OdgovorNapisal/-a RED_line dne Sr Sep 14, 2016 12:50 am

svaka ti čast za živce.
Happy snail _@"
Uporabniški avatar
RED_line
Novinec
 
Prispevkov: 47
Pridružen: Ne Jun 05, 2016 9:04 pm
Kraj: Mlaka
Avto: ima 4 kolesa


Vrni se na Splošni pogovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron