Kulinarični Favdl!

Brez cenzure ... Za pogovore, ki ne spadajo nikamor drugam

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a luka32 dne So Mar 10, 2012 2:13 am




:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
luka32
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1353
Pridružen: Pe Feb 29, 2008 8:03 pm
Kraj: Litija
Avto: golf iv, type 3 68'

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne Pe Apr 20, 2012 6:40 pm

Mi lahko prosim nekdo razlozi kak kurac se narei pohan sir?Se zdaj eni si bote misli glej ga tele nesposobno, kosa sira ne zna vrečt v olje ... samo meni res ne rata pa da mu jebem mater.
Jaz lepo segrejem olje, in v njega položim pohan sir .. in do tukaj gre vse brez problema.Ampak ko ga vzamem ven vedno dobim ven samo pohan .. a sir, jebem mu mater stopljeno mi ostane v piskru.
Zdaj prvo sem mislo da nimam dovol vročega olja ampak tudi to ni pomagalo ... pohan je bil takoj čist temn, sir pa še vedno ni hotel ostati v njem.

Hvala za nasvete
LP Blaž
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Pe Apr 20, 2012 6:44 pm

premal ga opohaš in pol prebije dihtngo in steče vn :)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 11471
Pridružen: To Jan 24, 2006 10:32 pm
Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne Pe Apr 20, 2012 6:46 pm

Ma ce mam onega zmrznjenega narjanega ze ...
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Pe Apr 20, 2012 7:26 pm

odtajaš in odtajano pečeš dokler rahlo ne porjavi.
ne špikaš z vilicami ko obrneš ampak si pomagaš s tistim plastičnim kuhinjskim loparjem al kaj je že.

popečeš na eni strani, nato še na drugi, torej ne obračaš večkrat.

na splošno velja za pohanje, da pohaš v nepokriti posodi (tud piščanca itd.),
ker drugače s pokrovke pada kondenc na tisto kar pečeš in ti spere drobtine stran,
kar pa ostane pa ni hrustljavo :wink:
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 6697
Pridružen: Sr Feb 11, 2009 12:57 am

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne Pe Apr 20, 2012 9:24 pm

Da bi ga probal v mikrovalovki odtalit prej? .. hmm
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Goti dne So Apr 21, 2012 2:08 pm

Daj ga na peki papir pa v pratror in bo zmaga. Olja je v sami pohi že dovolj. ;)

Če ga boš prej odtajal, bo dihtngo še prej prebilo. Verjetno najlaže spohaš globoko zmrznjenega (tak ko Kitajci pohajo sladoled, da jim ven ne steče).
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke
 
Prispevkov: 2394
Pridružen: To Feb 28, 2006 11:56 am
Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a nejc dne So Apr 21, 2012 7:32 pm

fantje, probite 1x kupit sir za pohanje iz domače predelave, od kmeta. nikamor ne teče. pa dejansko ima nek okus :D
Uporabniški avatar
nejc
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 58
Pridružen: To Jan 25, 2011 9:34 pm
Kraj: Lokovica, Šoštanj
Avto: Seat Toledo 1.8 20V

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne So Apr 21, 2012 9:15 pm

S pečico bom probal naslednjič .. prvic slisim za to metodo.
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a eugene dne So Apr 21, 2012 10:07 pm

Cox prej ga moreš vzet ven iz olja. Če ga paniraš sam ga moreš dvakrat povaljat jajcu in drobtinah.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.
 
Prispevkov: 3819
Pridružen: To Avg 08, 2006 2:21 pm
Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne So Apr 21, 2012 10:39 pm

Hmm .. bom probal sam spanirat, ce bo to reslo situacijo, si bom pac vzel tistih 5 min casa .. ker ko dobim samo pohan na kroznik brez sira bi lahko znorel ..
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Goti dne So Apr 21, 2012 10:41 pm

To s pečico se obnese, verjemi.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke
 
Prispevkov: 2394
Pridružen: To Feb 28, 2006 11:56 am
Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a eugene dne So Apr 21, 2012 11:02 pm

Mozarela pohana je tudi dobra. No, pohano je itak vse dobro. :D
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.
 
Prispevkov: 3819
Pridružen: To Avg 08, 2006 2:21 pm
Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a tomos90 dne Po Apr 23, 2012 4:08 pm

eugene napisal/-a:Mozarela pohana je tudi dobra. No, pohano je itak vse dobro. :D


Sir je sploh tešku kašn slab :D, razen plesnov (plesn je plesn, pa magar je žlahtna). Cox, se bom enkrat povabu [smilie=zeppelin.gif], ker jst pa zmerm uzamem bul mehek sir, glih s tem namenm, d se še mau vn scedi in zapeče.

Drgač pa, kot so ti že svetoval, sam spanerej, ker kupljeno pohanje in vseskup, d ne omenjam 3/4 zraka, tu ni tist taprau pohan sir :lol: :wink:.
Uporabniški avatar
tomos90
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 621
Pridružen: Ne Mar 14, 2010 9:41 pm
Kraj: Novo mesto
Avto: VW T3 Multivan

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Apr 24, 2012 5:11 am

Goti napisal/-a:To s pečico se obnese, verjemi.


sem pred par tedni speku panirane piščančje fileje v pečici in morem reč da je izpadlo 3x boljše kot če bi jih cvrl v fritezi . sem samo stal in gledal [smilie=blink.gif]
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom
 
Prispevkov: 10874
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 12:34 pm
Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Goti dne To Apr 24, 2012 11:33 am

Ma saj pravim, friteza je za pedre.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke
 
Prispevkov: 2394
Pridružen: To Feb 28, 2006 11:56 am
Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Apr 24, 2012 11:41 am

...ja sam je fajn da ti diši po filejih iz izpuha, ko se voziš na delo :lol:
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom
 
Prispevkov: 10874
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 12:34 pm
Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Goti dne To Apr 24, 2012 11:51 am

Pač prdiš namesto tega in je enako ...
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke
 
Prispevkov: 2394
Pridružen: To Feb 28, 2006 11:56 am
Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Cox dne Po Maj 07, 2012 11:06 pm

Goti napisal/-a:To s pečico se obnese, verjemi.


Ko se srečamo me prosim pocukaj za rokav da ti plačam pivo 8) ... najbolsi pohan sir ever!
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO
 
Prispevkov: 2896
Pridružen: Po Dec 08, 2008 8:21 pm
Kraj: Maribor
Avto: type 3

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne To Maj 08, 2012 10:51 am

a to je bla cela debata zarad tega, ker je Coxon pekel sir v fritezi ? v fritezi ?!


:lol:
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 6697
Pridružen: Sr Feb 11, 2009 12:57 am

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a genuss dne To Maj 08, 2012 11:30 am

Level 1 accomplished, next level: makaroni s tuno. Go!
Jeden Tag steigt die Zahl derer, die mich am Arsch lecken können
Uporabniški avatar
genuss
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 723
Pridružen: Sr Avg 20, 2008 9:43 pm
Kraj: Velike Lašče

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a fritz dne To Maj 08, 2012 11:57 am

pa da bom prvi.

o makaronih ali spagetih ni kaj debatirat. kuha se jih v nesoljeni vreli vodi brez kakrsnekoli mascobe.
al dente. karkoli drugega odpade, seveda. zato pa jih je treba vsake toliko poskusit. cas je odvisen od paste...

tunino (zrezek) pecemo na olju najprej na strani s kozo. ko je peceno do polovice, se pravi ko spremeni barvo po obodu
obrnemo in pecemo se z druge strani. ko je peceno odstranimo kozo in koscke tune damo na stran.

na olju kjer se je pekla tuna preprazimo cebulo. ne pustimo da porjavi. dodamo sesekljan cesen, prazimo kratek cas
nato dodamo malo incunov, sesekljane crne in zelene olive, odcejene kapre, in cesnjeve pomidore prerezane na pol
poprazimo, dodamo origano in baziliko, potresemo malo moke preprazimo da moka vpije mascobo in zalijemo z vodo in belim vinom - pol/pol. preden dokoncno povreje oz se zgosti dodamo tuno, posolimo.
dodamo na kocke zrezan sir, premesamo, dodamo pasto, premesamo, damo na kroznik, naribamo parmezan.
dober tek
aja, pa spijemo kozarec belega.

ps.: tuna iz skatle ne spremeni nic, edino odcedit jo je potrebno.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore
 
Prispevkov: 13403
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 10:52 pm
Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Doche dne To Maj 08, 2012 12:39 pm

In še druga verzija s tuno, ker ima fritz orgomno dodatkov noter :mrgreen:

Potrebuješ:
peresnike/svedre/makarone po želji vglavnem - jih skuhaš

Še pred tem pa omaka.

2 papriki / lahko barvni izbor iz lidla, je pa najlaže z rumeno/rdečo
2 paradižnika
1/2 čebule, ali pa kar eno manjšo celo
2 piksni tune
1 pasiran paradižnik/rajčica (500g)

čebulo sesekljamo, vržemo v lonec z malo olja in začnemo mrcvarit :lol: takoj zatem se doda sesekljana paprika (lahko tud večji kosi, ampak je prej omehčana če je na manjših kosih) ko se paprika sesede oz zgubi svojo trdoto dodamo paradižnik prav tako narezan na koščke, pustimo, da se malo omehča vse skupaj. Potem je na vrsti pasiran paradižnik, da dobimo lepo vodeno zadevo. Takrat pa posolimo in dodamo par kapljic kisa. Če komu spizdi več kisa noter v lonec naj potem doda malo sladkorja, da iznićimo kislost :mrgreen: Seveda kak deci ali dva vode lahko tud dodamo.

Ko je zadeva kolikor toliko prekuhana (to se vse dela od oka, ni neke znanosti, 15min na srednjem ognju, da nekaj časa vre) pa odpremo tuno in odlijemo olje ter jo dodamo v pisker. Premešamo zadevo še za ene 5 min, da se zadeva zgosti.

Voila, namečemo po makaronih in se najemo. [smilie=beer.gif]
Uporabniški avatar
Doche
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 865
Pridružen: Pe Feb 29, 2008 8:57 am
Kraj: Ried Im Innkreis
Avto: 2.5 TDI Quattro

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne To Maj 08, 2012 12:51 pm

lol makaroni s tuno.

skuhaš makarone -> jih streseš na krožnik -> odpreš piksno tune in jo streseš čez makarone -> poješ.
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 11471
Pridružen: To Jan 24, 2006 10:32 pm
Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorNapisal/-a WOB dne To Maj 08, 2012 1:08 pm

ker ste že pri testeninah, meni osebno zdaj v tem spomladanskem času najbolj teknejo široki rezanci z šparglji ter pršutom.

V ponvi na olivnem olju popečeš pršut, dodaš šparglje (meni osebno najbolj teknejo tanki zeleni) jih podušiš par minut, potem jih zaliješ z smetano za kuhanje (lahko tudi kisla smetana, če komu bolj tekne), malo povreš in to je to. Med tem časom skuhaš rezance, zmešaš skupaj in je bomba kosilo.
Začimb nerabiš nobenih kaj dodajat, ker ima že vse skupaj zelo izrazite okuse in je šloda kaj pokvarit. Mogoče malo poperčka :D
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan
 
Prispevkov: 2632
Pridružen: To Jan 24, 2006 11:40 pm
Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Krčma

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov