ena priloga na hitro:
krompir iz visokogorskih koncev olupimo, zrezemo na kocke. vzamemo janez, odrezemo kar je neuporabnega,
sesekljamo. vse skupaj vrzemo v ekonom pokrijemo z vrelo vodo in kuhamo ene 5-7 minut.
ko se kuha, sesekljamo prsut, sir, v posodi stepemo dve jajci katerim dodamo malo moke,
soli, origano, timijan in mesanico provensalskih zacimb.
naoljimo pekac, vanj stresemo odcejen kuhan krompir in janez, potresemo koscke prsuta in sira.
malo premesamo in rahlo poteptamo- poglihamo. zalijemo z mesanico jajc-moke-zacimb.
z vilico zadevo rahlo razrahljamo, da se malo napoji vseskupaj.
pekac damo v segreto pecico ene 200 stopinj in pecemo tam nekje 10 minut ali manj,
toliko da se zlato zapece.
zraven serviramo "purana-svinjsko stegno-poljubno vstavi" z omako (ki je pa ze drugo poglavje).
dober tek.