Stran 3 od 5

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Mar 10, 2012 2:13 am
Napisal/-a luka32



:lol: :lol: :lol:

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Pe Apr 20, 2012 6:40 pm
Napisal/-a Cox
Mi lahko prosim nekdo razlozi kak kurac se narei pohan sir?Se zdaj eni si bote misli glej ga tele nesposobno, kosa sira ne zna vrečt v olje ... samo meni res ne rata pa da mu jebem mater.
Jaz lepo segrejem olje, in v njega položim pohan sir .. in do tukaj gre vse brez problema.Ampak ko ga vzamem ven vedno dobim ven samo pohan .. a sir, jebem mu mater stopljeno mi ostane v piskru.
Zdaj prvo sem mislo da nimam dovol vročega olja ampak tudi to ni pomagalo ... pohan je bil takoj čist temn, sir pa še vedno ni hotel ostati v njem.

Hvala za nasvete
LP Blaž

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Pe Apr 20, 2012 6:44 pm
Napisal/-a Jurtz
premal ga opohaš in pol prebije dihtngo in steče vn :)

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Pe Apr 20, 2012 6:46 pm
Napisal/-a Cox
Ma ce mam onega zmrznjenega narjanega ze ...

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Pe Apr 20, 2012 7:26 pm
Napisal/-a ŽucMac
odtajaš in odtajano pečeš dokler rahlo ne porjavi.
ne špikaš z vilicami ko obrneš ampak si pomagaš s tistim plastičnim kuhinjskim loparjem al kaj je že.

popečeš na eni strani, nato še na drugi, torej ne obračaš večkrat.

na splošno velja za pohanje, da pohaš v nepokriti posodi (tud piščanca itd.),
ker drugače s pokrovke pada kondenc na tisto kar pečeš in ti spere drobtine stran,
kar pa ostane pa ni hrustljavo :wink:

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Pe Apr 20, 2012 9:24 pm
Napisal/-a Cox
Da bi ga probal v mikrovalovki odtalit prej? .. hmm

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 2:08 pm
Napisal/-a Goti
Daj ga na peki papir pa v pratror in bo zmaga. Olja je v sami pohi že dovolj. ;)

Če ga boš prej odtajal, bo dihtngo še prej prebilo. Verjetno najlaže spohaš globoko zmrznjenega (tak ko Kitajci pohajo sladoled, da jim ven ne steče).

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 7:32 pm
Napisal/-a nejc
fantje, probite 1x kupit sir za pohanje iz domače predelave, od kmeta. nikamor ne teče. pa dejansko ima nek okus :D

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 9:15 pm
Napisal/-a Cox
S pečico bom probal naslednjič .. prvic slisim za to metodo.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 10:07 pm
Napisal/-a eugene
Cox prej ga moreš vzet ven iz olja. Če ga paniraš sam ga moreš dvakrat povaljat jajcu in drobtinah.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 10:39 pm
Napisal/-a Cox
Hmm .. bom probal sam spanirat, ce bo to reslo situacijo, si bom pac vzel tistih 5 min casa .. ker ko dobim samo pohan na kroznik brez sira bi lahko znorel ..

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 10:41 pm
Napisal/-a Goti
To s pečico se obnese, verjemi.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: So Apr 21, 2012 11:02 pm
Napisal/-a eugene
Mozarela pohana je tudi dobra. No, pohano je itak vse dobro. :D

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Po Apr 23, 2012 4:08 pm
Napisal/-a tomos90
eugene napisal/-a:Mozarela pohana je tudi dobra. No, pohano je itak vse dobro. :D


Sir je sploh tešku kašn slab :D, razen plesnov (plesn je plesn, pa magar je žlahtna). Cox, se bom enkrat povabu [smilie=zeppelin.gif], ker jst pa zmerm uzamem bul mehek sir, glih s tem namenm, d se še mau vn scedi in zapeče.

Drgač pa, kot so ti že svetoval, sam spanerej, ker kupljeno pohanje in vseskup, d ne omenjam 3/4 zraka, tu ni tist taprau pohan sir :lol: :wink:.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Apr 24, 2012 5:11 am
Napisal/-a BureK
Goti napisal/-a:To s pečico se obnese, verjemi.


sem pred par tedni speku panirane piščančje fileje v pečici in morem reč da je izpadlo 3x boljše kot če bi jih cvrl v fritezi . sem samo stal in gledal [smilie=blink.gif]

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Apr 24, 2012 11:33 am
Napisal/-a Goti
Ma saj pravim, friteza je za pedre.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Apr 24, 2012 11:41 am
Napisal/-a BureK
...ja sam je fajn da ti diši po filejih iz izpuha, ko se voziš na delo :lol:

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Apr 24, 2012 11:51 am
Napisal/-a Goti
Pač prdiš namesto tega in je enako ...

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: Po Maj 07, 2012 11:06 pm
Napisal/-a Cox
Goti napisal/-a:To s pečico se obnese, verjemi.


Ko se srečamo me prosim pocukaj za rokav da ti plačam pivo 8) ... najbolsi pohan sir ever!

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 10:51 am
Napisal/-a ŽucMac
a to je bla cela debata zarad tega, ker je Coxon pekel sir v fritezi ? v fritezi ?!


:lol:

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 11:30 am
Napisal/-a genuss
Level 1 accomplished, next level: makaroni s tuno. Go!

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 11:57 am
Napisal/-a fritz
pa da bom prvi.

o makaronih ali spagetih ni kaj debatirat. kuha se jih v nesoljeni vreli vodi brez kakrsnekoli mascobe.
al dente. karkoli drugega odpade, seveda. zato pa jih je treba vsake toliko poskusit. cas je odvisen od paste...

tunino (zrezek) pecemo na olju najprej na strani s kozo. ko je peceno do polovice, se pravi ko spremeni barvo po obodu
obrnemo in pecemo se z druge strani. ko je peceno odstranimo kozo in koscke tune damo na stran.

na olju kjer se je pekla tuna preprazimo cebulo. ne pustimo da porjavi. dodamo sesekljan cesen, prazimo kratek cas
nato dodamo malo incunov, sesekljane crne in zelene olive, odcejene kapre, in cesnjeve pomidore prerezane na pol
poprazimo, dodamo origano in baziliko, potresemo malo moke preprazimo da moka vpije mascobo in zalijemo z vodo in belim vinom - pol/pol. preden dokoncno povreje oz se zgosti dodamo tuno, posolimo.
dodamo na kocke zrezan sir, premesamo, dodamo pasto, premesamo, damo na kroznik, naribamo parmezan.
dober tek
aja, pa spijemo kozarec belega.

ps.: tuna iz skatle ne spremeni nic, edino odcedit jo je potrebno.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 12:39 pm
Napisal/-a Doche
In še druga verzija s tuno, ker ima fritz orgomno dodatkov noter :mrgreen:

Potrebuješ:
peresnike/svedre/makarone po želji vglavnem - jih skuhaš

Še pred tem pa omaka.

2 papriki / lahko barvni izbor iz lidla, je pa najlaže z rumeno/rdečo
2 paradižnika
1/2 čebule, ali pa kar eno manjšo celo
2 piksni tune
1 pasiran paradižnik/rajčica (500g)

čebulo sesekljamo, vržemo v lonec z malo olja in začnemo mrcvarit :lol: takoj zatem se doda sesekljana paprika (lahko tud večji kosi, ampak je prej omehčana če je na manjših kosih) ko se paprika sesede oz zgubi svojo trdoto dodamo paradižnik prav tako narezan na koščke, pustimo, da se malo omehča vse skupaj. Potem je na vrsti pasiran paradižnik, da dobimo lepo vodeno zadevo. Takrat pa posolimo in dodamo par kapljic kisa. Če komu spizdi več kisa noter v lonec naj potem doda malo sladkorja, da iznićimo kislost :mrgreen: Seveda kak deci ali dva vode lahko tud dodamo.

Ko je zadeva kolikor toliko prekuhana (to se vse dela od oka, ni neke znanosti, 15min na srednjem ognju, da nekaj časa vre) pa odpremo tuno in odlijemo olje ter jo dodamo v pisker. Premešamo zadevo še za ene 5 min, da se zadeva zgosti.

Voila, namečemo po makaronih in se najemo. [smilie=beer.gif]

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 12:51 pm
Napisal/-a Jurtz
lol makaroni s tuno.

skuhaš makarone -> jih streseš na krožnik -> odpreš piksno tune in jo streseš čez makarone -> poješ.

Re: Kulinarični Favdl!

OdgovorObjavljeno: To Maj 08, 2012 1:08 pm
Napisal/-a WOB
ker ste že pri testeninah, meni osebno zdaj v tem spomladanskem času najbolj teknejo široki rezanci z šparglji ter pršutom.

V ponvi na olivnem olju popečeš pršut, dodaš šparglje (meni osebno najbolj teknejo tanki zeleni) jih podušiš par minut, potem jih zaliješ z smetano za kuhanje (lahko tudi kisla smetana, če komu bolj tekne), malo povreš in to je to. Med tem časom skuhaš rezance, zmešaš skupaj in je bomba kosilo.
Začimb nerabiš nobenih kaj dodajat, ker ima že vse skupaj zelo izrazite okuse in je šloda kaj pokvarit. Mogoče malo poperčka :D