Diagnostika

Napeljava, varovalke, releji, krmilniki, navigacijske naprave, avtoakustika, ...

Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Če Jul 20, 2017 10:56 am

Živjo,

ima slučajno kdo kakšne napotke, kaj kupiti za diagnostiko za OBD1 vr6 corradota?

Videl sem, da se dobi tudi adapter iz 2*2 konektorja na 16 pinski obd 2. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Hvala in lp,
Luka
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a BureK dne Če Jul 20, 2017 2:10 pm

http://www.techdean.co.uk/Cars/octavia/DLC_Pinout.gif to prebrikaš s žicami, ni ti treba adapterja kupovat za une 2-3 žice.
Fritz unter alles
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom
 
Prispevkov: 10860
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 12:34 pm
Kraj: Višta vseh višt
Avto: Pony ROG

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Pe Jul 21, 2017 11:00 am

Kul, hvala.

Kaj pa obd 2 kabel in software?
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Pe Jul 21, 2017 8:34 pm

Jaz sem na a6 c4 uporabljal 2x2 adapter in vagcom. Drugo kot vagcom sploh ne gledaj za vag grupo glede diagnostnike. Dobiš kopije poceni.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Pe Jul 21, 2017 10:24 pm

Katero kopijo vagcoma pa rabim?

na aliexpressu sem našel en kup enih zadev.

OBD1 na OBD 2 kabel je 2 eur, kopije vag coma so pa tele:
https://www.aliexpress.com/item/VAG-K-C ... bb5b7d6f16

https://www.aliexpress.com/item/VCDS-HE ... 6d0bb41b12

https://www.aliexpress.com/item/Best-Qu ... 49ccffb7de

Katerega torej, da bo za moje potrebe (torej 25 let star avto) ok?

Hvala!
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Ne Jul 23, 2017 1:24 am

lukavr6 napisal/-a:Katero kopijo vagcoma pa rabim?

na aliexpressu sem našel en kup enih zadev.

OBD1 na OBD 2 kabel je 2 eur, kopije vag coma so pa tele:
https://www.aliexpress.com/item/VAG-K-C ... bb5b7d6f16

https://www.aliexpress.com/item/VCDS-HE ... 6d0bb41b12

https://www.aliexpress.com/item/Best-Qu ... 49ccffb7de

Katerega torej, da bo za moje potrebe (torej 25 let star avto) ok?

Hvala!


Jaz bi vzel tistega na 2. linku 17.1.3 verzijo.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Ne Jul 23, 2017 11:20 am

Ok, ampak najcenejsi deluje z vcds lite, ki je freeware, kar pomeni da kupim samo kabel, ostalo snamem z uradne strani.

A ta ne bi bil ok za corla? Za novejse avte ne rabim...
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Po Jul 24, 2017 9:08 am

lukavr6 napisal/-a:Ok, ampak najcenejsi deluje z vcds lite, ki je freeware, kar pomeni da kupim samo kabel, ostalo snamem z uradne strani.

A ta ne bi bil ok za corla? Za novejse avte ne rabim...


Glede lite verzije ti nevem povedat, ker je nikoli nisem uporabljal. Bolj omejena ziher je.

Jaz bi vseeno vzel 17.1.3 pa ti bo delovalo vse. Edino internet mej izklopljen, meni se je vmesnik 2x zaklenil ker sem pozabil izklopit.

Edit: ce se ti ne da cakat iz kitajske
http://m.bolha.com/poslovna-oprema/avto ... 75&kw=Vcds
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Po Jul 24, 2017 3:11 pm

zdravo vidim da je kar nekaj govora na temo vcds-ja
a ta 17.3 podpira vse funkcije ? (timingi ter meritve vseh pretokov in testiranje raznih sklopov motorja)
ker imam sedaj 16.8 pa ko hočem pod mapo 00 (za nastavitev bosch črpalke) mi vrže ven interface not found...
lp.
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 185
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Po Jul 24, 2017 4:31 pm

mk2_freak napisal/-a:zdravo vidim da je kar nekaj govora na temo vcds-ja
a ta 17.3 podpira vse funkcije ? (timingi ter meritve vseh pretokov in testiranje raznih sklopov motorja)
ker imam sedaj 16.8 pa ko hočem pod mapo 00 (za nastavitev bosch črpalke) mi vrže ven interface not found...
lp.


Podpira to kar avto podpira. Timing za bosch črpalko sem gledal že na verziji 12, pravtako senzorje okoli motorja...
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Po Jul 24, 2017 7:53 pm

cheff napisal/-a:
mk2_freak napisal/-a:zdravo vidim da je kar nekaj govora na temo vcds-ja
a ta 17.3 podpira vse funkcije ? (timingi ter meritve vseh pretokov in testiranje raznih sklopov motorja)
ker imam sedaj 16.8 pa ko hočem pod mapo 00 (za nastavitev bosch črpalke) mi vrže ven interface not found...
lp.


Podpira to kar avto podpira. Timing za bosch črpalko sem gledal že na verziji 12, pravtako senzorje okoli motorja...


bi morda vedeli kako bi lahko rešil problem s tem da mi tega ne podpere...
napiše mi " sorry this function requires licenced interface"
lp.
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 185
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Po Jul 24, 2017 9:49 pm

mk2_freak napisal/-a:
cheff napisal/-a:
mk2_freak napisal/-a:zdravo vidim da je kar nekaj govora na temo vcds-ja
a ta 17.3 podpira vse funkcije ? (timingi ter meritve vseh pretokov in testiranje raznih sklopov motorja)
ker imam sedaj 16.8 pa ko hočem pod mapo 00 (za nastavitev bosch črpalke) mi vrže ven interface not found...
lp.


Podpira to kar avto podpira. Timing za bosch črpalko sem gledal že na verziji 12, pravtako senzorje okoli motorja...


bi morda vedeli kako bi lahko rešil problem s tem da mi tega ne podpere...
napiše mi " sorry this function requires licenced interface"
lp.


Takrat ko sem še imel kopijo se mi to ni nikoli zgodilo tako, da nebi vedel.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Po Sep 04, 2017 11:28 am

Če javi da potrebuje licensed interface pomeni, da se ti je zaklenil.

Pri novih (jaz imam 17.1.3.) pa ni te bojazni, ne rabiš spreminjat datumov oziroma izklapljat interneta, da lahko delaš. Še posebej je to koristno če nimaš pojma kaj delaš (tako kot jaz :D ) in zraven ko drezaš po avtu gledaš po netu kako je treba drezat :D

Sicer pa tale 17.1.3 dela na windows 10, kar je tudi razlog da sem se zanj odločil, no, pa net maš lahko prižgan. Za tastare avte je dovolj opraktično katerkoli vag com...
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Sep 05, 2017 1:32 pm

Tole sem si sposodil par dni nazaj

https://www.aliexpress.com/item/New-arr ... st=ae803_1

je možno delat kaj koristnega s tem če imaš pravi program ali je to bolj igrača, da lahko spremljaš obrate motorja in ostale parametre pomembne fast&furious tuningu ?
Fritz unter alles
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom
 
Prispevkov: 10860
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 12:34 pm
Kraj: Višta vseh višt
Avto: Pony ROG

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne To Sep 05, 2017 3:43 pm

Burek, probaj pa sporoči :D

VCDS kopija dela ko šus...
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 981
Pridružen: To Jun 23, 2009 8:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Sr Sep 06, 2017 12:10 am

BureK napisal/-a:Tole sem si sposodil par dni nazaj

https://www.aliexpress.com/item/New-arr ... st=ae803_1

je možno delat kaj koristnega s tem če imaš pravi program ali je to bolj igrača, da lahko spremljaš obrate motorja in ostale parametre pomembne fast&furious tuningu ?


Odčitaš lahko podatke iz senzorjev in napake. To pa je bolj ali manj to.

Najbolj uporaben program bi pa rekel, da je easyobd ampak je to vse bolj kot ne hobi varijanta. Nisem pa testiral z aplikacijo za telefone.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Sr Sep 06, 2017 10:14 pm

kako pa rešiti problem če se zaklene vmesnik?
izbris in ponovna inštalacija?
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 185
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Če Sep 07, 2017 11:30 am

mk2_freak napisal/-a:kako pa rešiti problem če se zaklene vmesnik?
izbris in ponovna inštalacija?


Ni tak enostavno. Na vmesnik se mora na novo naložit firmware.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Po Sep 11, 2017 9:43 pm

to lahko naredim sam ali je potrebno to kam peljat ?
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 185
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne To Sep 12, 2017 5:38 pm

Jaz sem mojega takrat peljal k enemu, ki mi ga je zrihtal ker je bil za to potreben programator...
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Sr Sep 13, 2017 4:10 pm

Ce je pa vmesnik zaklenjen so pa kaki simptomi?
Izpise kako napako ali se sploh ne poveze s avtom ?
Ker meni se poveze ampak vcasih niti diagnostika ne deluje...
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 185
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3

Re: Diagnostika

OdgovorNapisal/-a cheff dne Sr Sep 13, 2017 8:59 pm

mk2_freak napisal/-a:Ce je pa vmesnik zaklenjen so pa kaki simptomi?
Izpise kako napako ali se sploh ne poveze s avtom ?
Ker meni se poveze ampak vcasih niti diagnostika ne deluje...


Ne poveže se z avtom niti z računalnikom oz. diagnostičnim programom.
Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1027
Pridružen: Po Nov 03, 2008 11:04 pm
Kraj: Benedikt
Avto: SLK


Vrni se na Elektrika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost