Stran 1 od 1

A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: To Jan 05, 2016 2:40 am
Napisal/-a CavemanGorak
Gre se za A4 B5, 1.8T AEB Quattro, letnik 95, nekaj čez 360.000 prevoženih. Težavo pa imam s plovcem oziroma s prikazom koliko goriva je v tanku.
Ko natočim poln tank mi pokaže največ do 3/4 poln tank, rezerva se pa prižge pri okoli 15, mogoče 10l, zelo težko povem natančno, ker je prikaz čuden, ker se rezerva prižge prehitro, vsaj sumim tako. Po navodilih naj bi vsi avti imeli 62L tank, vsaj sklepam tako, če je to narobe, me naj kar kdo popravi, ponavadi natočim, ko se prižge rezerva, to je tam tam po 400 km in nekje 40-46L porabljenega goriva. Iz tega sklepam, da mi ostane nekje 10 do 15L goriva, kar je četrt tanka, torej daleč od tega, da se mi prižge rezerva in v bistvu, da mi števec kaže že prazno.

Kar sem mislil, da so umazani kontakti pri uporu na plovcu sem šaril po tanku in najprej ročno premikal plovec. Ko sem ga prestavil v skrajno lego, se je zbudil števec in je tudi kazal polno, če sem ročno premikal plovec do nekih približnih referenčnih točk je števec kazal precej natančno. Iz tega sklepam, da števec in plovec v bistvu delujta pravilno. Ker sem mislil, da sem s tem predrkavanjem rešil cel svet sem šel suvereno natankati poln tank in se je izkazalo, da mi še zmeraj kaže max 3/4 tanka in potem ugibanje koliko do rezerve.

Glede na to, da delujeta števec in plovec, sklepam da je težava v poziciji samega plovca. Sem že večkrat probal, da bi tank napolnil še bolj, ampak mislim, da ne bo šlo.
Trenutna rešitev, ki se mi plete po glavi je, da nekako približno pol tanka skurim, in potem zvijem plovec do te mere, da približno pol kaže, in se potem še par tankov ubadam s tem, da spravim plovec na skoraj popolno pozicijo.

Ampak, preden grem to naredit, me zanima kaj lahko še preverim? Tank najverjetneje ni drug. Možno je, da je bil kdaj menjan plovec/črpalka za gorivo in zato zadeva ne štima? Je kje kaka nastavitev v števcu, mogoče celo na plovcu/črpalki, da bi preveril? Kam lahko še brcnem, z gedoro pošraufam ali s kladivom potolčem, preden grem na slepo zvijati plovec?

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: To Jan 05, 2016 8:38 am
Napisal/-a pocesnkII
glede na to da če ročno premikaš plovec iz skrajnih leg in števec hodi v skrajne lege bi upal reči da al plovec ni pravi ali pa ni pravilno zasukan oz da se nekam zadane da negre v višjo pozicijo.

probaj po kataloški preverit če je pravi.

nekje v spominu imam da ima dva plovca (lev in desni rezvoar), prav tako mislim da plovec ni enka za vozila z quatrom in onim brez, če ne drugega je rezvoar drugačen,....

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: To Jan 05, 2016 9:02 am
Napisal/-a bertovtone
Nastelej plovec,zgleda da je stangica prekrivlena in ti laze

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: To Jan 05, 2016 10:35 am
Napisal/-a 4m4t3r
jaz sem imel enak problem audi a6 c4 96 letnik..meni občasno sploh ni kazal..al pa sem natankal polniga pa kazalo 3/4..potem sem ugotovo da na plovcu tista ploščica kjer se premikajo kontakti glede na količino goriva ni mela dobriga kontakta..potem sem tisti plehec kjer tišči tista dva kontakta na ploščico malo bolj zvil da je večji pritisk kontaktov na ploščico..pa zdaj že kaki dve leti dobro dela..drugač pa idi na nek avtoodpad pa kupi drugiga..

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: Pe Jan 08, 2016 2:19 am
Napisal/-a CavemanGorak
bertovtone napisal/-a:Nastelej plovec,zgleda da je stangica prekrivlena in ti laze


Nekako tako sem sumil ko sem prvič šaril, da se nekje zatika, takrat sem malo zavil stran, ker se mi je zdelo da se zatakne ob rob tanka, ampak mi je potem kazalo še manj bencina. Bom probal še enkrat zvit. Oziroma še prejpocesnkII napisal/-a:probaj po kataloški preverit če je pravi.

nekje v spominu imam da ima dva plovca (lev in desni rezvoar), prav tako mislim da plovec ni enka za vozila z quatrom in onim brez, če ne drugega je rezvoar drugačen,....


Sem pogledal in sta dva različna, nisem pa našel pumpe za pretakanje po tanku, če jo sploh ima?

Bom najprej še snel ven plovec in vse probal spucati, je bolj pametno potegniti ven celo bencinsko črpalko in potem plovec dol sneti, ali ga je relativno lahko sneti dol samega od sebe?

Hvala za vso pomoč do sedaj!

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: Sr Mar 02, 2016 1:42 am
Napisal/-a CavemanGorak
Evo, da javljam, sem zvil drot od plovca da mi po približno pol tanka kaže...pol tanka. Sedaj se rezerva nekje tam tam prižge, medtem ko za poln tank pa še zmeraj kaže premalo. Nekje med tričetrt in tisto črtico za tričetrt. Sklepam da je nekaj s plovcem, mogoče en dan dobim drugega in spet javim, tale problem je spet padel dol po spisku prioritet.

Re: A4 B5 '95 težava s plovcem/prikazom količine goriva.

OdgovorObjavljeno: Pe Mar 11, 2016 11:29 am
Napisal/-a Audi user
Težava je v drsnem kontaktu na plovcu. To se pač obrabi po določenih km. In najprej se obrabi v tistem območju kjer je avto v večini (pod polovico tanka)