Seat toledo TDI

Napeljava, varovalke, releji, krmilniki, navigacijske naprave, avtoakustika, ...

Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a nevednez dne Pe Jun 18, 2010 3:50 pm

Spet ga kanta nekaj serje.

Trikrat se mi je ža naredilo, da ko avto ugasnem in ga hočem prižgat nazaj, enostavno noče vžgat. Prižgejo se lučke za aku,vodo,olje, ampak samo gorijo, morale pa bi utripati (kot pri dvojki). Zdraven se prižge lučka za grelne svečke, ampak gori semo polovično (glih toliko da se vidi). Ko to naredi mašina sicer vergla, ampak vžgati pa noče. Počakaš 5minut, se lučke normalno prižgejo in lahko prižgeš avto.

Avto ima sicer kodno varovan vžig, ampak mislim da ni problem v kodi, ker če ne preber kode, mašina zavergla in vžge in se nato takoj ugasne.

Motor je 1.9TDI oznaka motorja AHU (isti moto kot golf3, passat). Letnik 98, prevoženih 250k km. Aku je nov, menjan 2 meseca nazaj. Mi je pa to naredil že 1x prej, preden sem menjal aku.
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 777
Pridružen: Pe Feb 16, 2007 3:33 pm
Avto: štirje krogci

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne So Jun 19, 2010 2:39 pm

nevednez napisal/-a:Spet ga kanta nekaj serje.

Trikrat se mi je ža naredilo, da ko avto ugasnem in ga hočem prižgat nazaj, enostavno noče vžgat. Prižgejo se lučke za aku,vodo,olje, ampak samo gorijo, morale pa bi utripati (kot pri dvojki). Zdraven se prižge lučka za grelne svečke, ampak gori semo polovično (glih toliko da se vidi). Ko to naredi mašina sicer vergla, ampak vžgati pa noče. Počakaš 5minut, se lučke normalno prižgejo in lahko prižgeš avto.

Avto ima sicer kodno varovan vžig, ampak mislim da ni problem v kodi, ker če ne preber kode, mašina zavergla in vžge in se nato takoj ugasne.

Motor je 1.9TDI oznaka motorja AHU (isti moto kot golf3, passat). Letnik 98, prevoženih 250k km. Aku je nov, menjan 2 meseca nazaj. Mi je pa to naredil že 1x prej, preden sem menjal aku.



ena fora je v tem, da ti pokaze špiralo, je pa cist nekaj tretjega... dejte mal pomagat, ker se ne spomnim tocno kaj je ze...

LP
M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 2651
Pridružen: So Maj 05, 2007 6:00 pm
Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a nevednez dne So Jun 19, 2010 11:08 pm

Da še dodam,

Ponavadi se špirala za grelne svečke prižge za kakšno sekundo, nato ugasne. Avto lahko normalno vžgeš V primeru ko pa avto noče vžgat, pa lučka gori z ''polovično'' svetilnostjo in se ne ugasne. Takrat gajba ne vžge.

In pa še eno vprašanje... A mogoče kdo ve kako se resetira rervisni interval na števcu? Dobil sem števec z pot.računalnikom, vse dela (razen zunanje temperature ker jst butl nisem senzorja dol vzel :roll: ). Samo ko daš kontakt se na ekranu izpiše IN02 (servis). To bi rad resetiral.
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 777
Pridružen: Pe Feb 16, 2007 3:33 pm
Avto: štirje krogci

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne So Jun 19, 2010 11:30 pm

Pri Sharanu servisne intervale resetiraš takole:

Pri izključenem kontaktu pritisneš tipko za reset in držiš.
Vključiš kontakt in še vedno držiš tipko za reset dokler se na ekranu pokažejo črtice ----
Izkljućiš kontakt in nato spustiš še tipko reset.

Mogoče je pri tebi isto, probaj.
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 6697
Pridružen: Sr Feb 11, 2009 12:57 am

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a čare dne So Jun 19, 2010 11:50 pm

na desni strani števcev maš knofe za uro štelat h in min a ne.

in02 reset:
Pritisneš in držiš knof za uro premikat (h)
daš kontakt
spustiš (h) knof
2X pritisneš in spustiš (h) knof
izpiše se IN02
pritisneš knof (min) in ti izpiše "----"
pritisneš spustiš (h)
vzameš kontakt

za resetirat samo oil servis

pritisneš (h)
daš kontakt
spustiš (h)
pritisni (min) dokler se ne pokaže "----"
pritisneš spustiš (h)
vzameš kontakt
Svi mi volimo pičić,samo Mile Kitić
Uporabniški avatar
čare
Tiger
 
Prispevkov: 3465
Pridružen: Ne Feb 12, 2006 7:32 pm
Kraj: ljubljana
Avto: FIAT Marea JTD

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a nevednez dne Ne Jun 20, 2010 5:23 am

hvala čare

naredil kot si napisal, sedaj ko daš kontakt napiše za kako sekundo IN00, potem se pokaže ura. To je ok?
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 777
Pridružen: Pe Feb 16, 2007 3:33 pm
Avto: štirje krogci

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Jun 20, 2010 10:01 am

preglej maso na akkuju?
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik
 
Prispevkov: 8833
Pridružen: Sr Jan 25, 2006 3:02 pm
Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a odprema dne To Jun 22, 2010 2:46 am

Tha Reel M napisal/-a:
ena fora je v tem, da ti pokaze špiralo, je pa cist nekaj tretjega... dejte mal pomagat, ker se ne spomnim tocno kaj je ze...

LP
M


Se mi zdi, da je v tem primeru štop luči ne delajo.

Preglej še maso kabl akumulatorja na karoserijo.
rock and TDI
Uporabniški avatar
odprema
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 333
Pridružen: Sr Apr 29, 2009 11:49 pm
Kraj: Zbilje
Avto: sharan 1,9TDI

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Jul 10, 2010 12:01 am

Na relejni plošči boš našel rele 109.Odpri ga in naštudiraj,katera dva kontakta sklene in namesto njega vstavi kos žice.Če znaš,pospajkaj kontakte,ali pa ga zamenjaj z drugim.Je pogost krivec za takšne težave.Drugače pa izmeri napajalno napetost na računalniku motorja,ker ti zna nekje zaradi upora pasti. Preveri tudi zadnjo stran relejne plošče.Zaradi močnih tokovnih poti skozi njo lahko imaš kje kakšen ožgan kontakt,lahko tudi na ključavnici.Glej,da ti tvoj 1L0 ne zacveti za stalno,ne bo prvi.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 1620
Pridružen: Sr Feb 17, 2010 4:00 pm

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a nevednez dne To Sep 14, 2010 10:31 am

apokalipso hvala.

Vzrok da je avto zaj...... je bil omenjeni rele. Odprl, našel hladne lote, pospajkal, dela.

Kakor sem pa zasledil na netu po tujih forumih, pa je omenjeni rele kar pogost krivec za težave pri TDIjih (predvsem golf 4 letnik 2000)

Imaš pivo, dva v dobrem
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 777
Pridružen: Pe Feb 16, 2007 3:33 pm
Avto: štirje krogci

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a Gloga dne To Avg 26, 2014 10:13 pm

Je tema ze stara, pa vseeno.
Avto vzge takoj, ali pa vergla v prazno v nedogled. Vcds ne pokaze napake, texa pravtako, zamenjal rele 109 (kataloska 1J0906381A mk4 ali 357906381A mk3) cena 22eur polna na uradnem, zaenkrat dela BP.

Internet mehaniki 1:0 :D
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick
 
Prispevkov: 5239
Pridružen: Sr Feb 01, 2006 3:22 am
Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

Re: Seat toledo TDI

OdgovorNapisal/-a mk2_freak dne Če Dec 11, 2014 9:04 pm

to se je tudi meni enkrat zgodilo... samo da se je problem pojavil kar pri vožnji... kar naenkrat je avto crknil... računalnik ni pokazal napake...
pol sem pa vse releje in varovalke zmaknil ven pa nazaj noter... varovalke sem še pregledal... in od tistega časa je mir...
isti motor ahu
Uporabniški avatar
mk2_freak
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 189
Pridružen: Po Jan 28, 2013 12:34 am
Kraj: ptuj
Avto: golf mk3


Vrni se na Elektrika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron