Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Corrado 16v poškodovan - popravilo

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Mar 16, 2008 3:00 am

pust maline pr mah. prevečkrat so ble že sprobane iz vseh strani. hud patent za ravnanje! :lol:

kolk je bla pa cena teh gewind? če je za javnost. bi kaj takšnega tut na enko šlo? (sam vprašam)
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

Kraj: Ravne na Koroškem.

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Mar 16, 2008 3:03 am

bajta napisal/-a:

kolk je bla pa cena teh gewind? če je za javnost. bi kaj takšnega tut na enko šlo? (sam vprašam)

še ne vem kakšna bo cena, najprej zadevo zmontiram in stestiram potem se bova pa z hex-om usedla za pogajalsko mizo :lol: - ne gre na enko, pa tudi TUV je samo za mkII, mkIII in corrado :wink:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Mar 16, 2008 5:05 am

bolj star, bolj nor :D

zdaj se inox plato pod karter in si na konju.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Ne Mar 16, 2008 1:57 pm

LOL, ali prou vidm, amortizerjevo hondo na plakatu :lol:
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Mar 31, 2008 4:51 pm

No po dveh mesecih (predvidevan je bil samo eden :roll: ) so felge le prišle nazaj. V soboto je bil premik in iz lepe njihove nazaj v deželico pod alpami :lol: :lol: . Niso še čisto končane, ampak ostala je le finesa, ker pa ima ličar (hmmm, verjetno bom to kar jaz) še kar nekaj dela, bo treba sedaj ličarsko najprej obdelati in potem do konca sfiniširati. Z rezultatom sem za enkrat kar zadovoljen, vendar bom končno oceno podal ko bodo povsem končane.

...blink - blink efekt 8)
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

In ker ni bilo ravno daleč stran sem iz lepe njihove privlekel še eno šaro :roll: - motorna glava od KR-ja, ...
Slika

... katero je nekdo že poravnal in mi tako prihranil nekaj malega soldov :wink: ...
Slika

... seveda z vso pripadajočo "dodatno" opremo ...
Slika

... nekaj od dodatne opreme pa je še v "kanti" - podložke, kajlice za ventile, vijaki, ....
Slika

Glava kot sama je sicer kar v dobrem stanju, kar nekaj od "dodatne" opreme pa je bolj ali manj za v smeti ( izpušni ventili ), vendar bomo to spedenali. Sicer pa pričakovati nekaj v briljatnem stanju za borih 40 € tudi ne gre, a ne ? Zamenjala se bodo vodila ventilov in ventili, novi tefloni, potem pa na corla. Kupil sem jo samo zato, da bom lahko zamenjal vse v enem dnevu in mi zato ne bo avtomobil stal tri ali štiri dni v garaži. Seveda bo sledila še menjava vseh jermenov in španerja, potem montaža tistih "black" ali pa "dark" delov (sesalni kolektor, ventil pokrov) z novimi tesnili in semeringi in potem je to to ( upam, ampak verjamem da ne :wink: ) kar zadeva motorja.

lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Mar 31, 2008 4:57 pm

Hudo! Kdo ti je pa rihtal felge? ...zgledajo odlično, bi blo pa še bol odločno, če bi komplet cele spoliral 8)

Ĺ˝e prej na Vičotovem GTI-ju so ble hude zdej so pa sploh :wink:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne Po Mar 31, 2008 8:10 pm

Mislim, da bo to kar zanimivo zgledalo na Corrado-tu.
Z gewindami bi moglo bi to,to!

Lp
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Po Mar 31, 2008 9:26 pm

U jebo te. Tole hočem videti pa čimprej v živo. Zleda 1. liga.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a bajta dne To Apr 01, 2008 12:11 am

js pa gledu kk da se na sredin ne svetijo tako kot po robu [smilie=blink.gif] butl js. pa vseen zakaj nisi dal celih spolirat?
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Apr 01, 2008 12:15 am

bajta napisal/-a:js pa gledu kk da se na sredin ne svetijo tako kot po robu [smilie=blink.gif] butl js. pa vseen zakaj nisi dal celih spolirat?

Zato, ker pride sredina polakirana v metalic srebrno, notranji robovi, sredinska luknja in luknje od vijakov pa v črno, kot origigi.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a bajta dne To Apr 01, 2008 12:41 am

bomo videl :D samo vseeno bi najbrž čist noro zgledale cele spolirane :)
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Apr 01, 2008 1:05 am

bajta napisal/-a:bomo videl :D samo vseeno bi najbrž čist noro zgledale cele spolirane :)

Ma poglej, škoda bi bilo polirati cele ker je zadeva preveč občutljiva za vsakodnevno vožnjo. Ĺ˝e tega roba mi je škoda, ker ga bo kmalu napikalo kamenje ampak sem naredil to zato, da malce potešim svojo radovednost and thats all folks. Ne rabim felge, ki izgledajo noro, ker bom naslednje jutro našel avtomobil na "klocnih" :lol: , si pozabil, da imam avto parkiran pred blokom v statistično gledano najbolj kriminalnem delu Celja - Hudinja aka Bangladeš :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Apr 01, 2008 10:26 pm

Spet sem premaknil projekt felge za en korak naprej. Najprej tisto dolgočasno abdekanje, potem matiranje krakov in razmaščevanje.....
Slika

... nanos temeljne barve - green edition :lol:
Slika

... nanos brizgalnega kita
Slika

.... white edition :lol:
Slika

Zdej je en dan počitka potem pa ponovno brušenje in spet abdekanje in postale bodo silver edition :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Apr 01, 2008 10:34 pm

Pridem najbrž v cele v soboto. Ima da se zbere banda in da gremo na pir.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Apr 01, 2008 10:36 pm

Sküll napisal/-a:Pridem najbrž v cele v soboto. Ima da se zbere banda in da gremo na pir.

Jawohl herr comandant, wir sind alle da :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne To Apr 01, 2008 11:59 pm

mah to so taljanske felge, cabbyju jh dej on je mahnen na vse kar je italjanskega :P

hec na stran, hude so hude, cimprej jih ze zrihtej pa moje atske zakluc he he he. sm se eno malenkostno dodatno idejo dobu.. se bova posvetovala ;)
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Sr Apr 02, 2008 9:46 am

Tudi take bele nebi ble slabe 8)

Samurai, komaj čakam da dobiš mojga Golfa v roke :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Sr Apr 02, 2008 10:57 am

hex napisal/-a:mah to so taljanske felge, cabbyju jh dej on je mahnen na vse kar je italjanskega :P

hec na stran, hude so hude, cimprej jih ze zrihtej pa moje atske zakluc he he he. sm se eno malenkostno dodatno idejo dobu.. se bova posvetovala ;)

Nč ga srat. Baje, če bo vse po sreči pride še en Italijan k hiši. :D :D [smilie=auto.gif]
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Sr Apr 02, 2008 6:26 pm

jinx82 napisal/-a:Tudi take bele nebi ble slabe 8)

To sm taprvo pomislu, ko sm vidu slike :D

Lepo samuraj, kar tako naprej :wink:
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 06, 2008 12:16 am

En dročnik mi igra tisto znano simphonijo tic-tic-tic, pa jih še kakšne tri tedne ne bom menjal, zato sem se odločil za temporary solution :lol: - malo močnejše zvočnike :wink: . Imel sem jih doma, torej ni bilo nič dodatnih soldov, razen 16 mm iverke iz baumaxa za 5 €. V avtomobilu je sicer bila serijska akustika (zvočniki), kateri pa so bolj hreščali kot igrali :roll: . Torej sem se danes malce igral mizarska posla.
Po krojaško sem vzel mero ...
Slika
Sicer moram priznati da ni ravno v hreščanju zvočnikov bil glavni razlog, ampak predvsem to, da bo tale polica, ki je še nerazdevičena in v top stanju, krasila mojo zaenkrat še nepremičnino in mi tako ni potrebno iskati ter nabavljati druge :wink: , za daily driverja je pa lesena tudi v redu.
Na mero so mi jo že v baumaxu odrezali, tako da je bilo potrebno samo malo odrezati po dolžini ...
Slika
... in že paše kot ulito.
Slika
Zarisati luknje za izrez ...
Slika
... in izrezati.
Slika
Zmontirati nekaj podobno zvočnikom ...
Slika
... ter postaviti na mesto, ki je temu namenjeno in seveda priklopiti.
Slika
Tapeciral bom jutri, ker danes ni bilo časa :wink: V glavnem lepo igra in kar je še bolj pomembno - sploh nič več ne hrešči, pa dročnika se tudi ne sliši, če daš malo bolj na glas :lol: :lol: :lol:

jinx82 napisal/-a:Tudi take bele nebi ble slabe 8)

Vičo napisal/-a:To sm taprvo pomislu, ko sm vidu slike :D

No da malo potešim vajino radovednost. Takole približno bi izgledale felge, če bi bile bele :wink:
Slika

Slika
Tukaj je sedaj špric kit že obdelan in čakajo na ponovno abdekanje :roll: ter lakiranje v srebrno - ampak o tem več drugič

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Apr 06, 2008 3:01 am

pust bele! matr je hudo !
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 06, 2008 10:03 pm

Tapetniška dela za nedeljsko popoldne, polica tapecirana.
Slika

Ĺ e vedno velja verry low budget, zato sem uporabil kar material, ki mi je bil na voljo doma. Res da je precej svetel in ne gre nikakor z temno notranjosjo vozila, ampak ta problem bom rešil tekom tedna, ko bom tole malo oprašil z črno bazo in bo na koncu vse lepo in prav - važno da nič ne stane :wink:
Slika

Pa še malce oborožitve za naslednje delo
Slika

Na vrsti je bilo ponovno abdekanje platišč, tokrat za lakiranje v silver edition :lol:
Slika

Pri takšnem lakiranju platišč je potrebno zalepiti dve plasti krep papirja (lepilni trak), ker prozorni lak pronica tudi čez njega, še posebej je to nevarno tam, kjer so bolj debeli nanosi prozornega laka in to je v mojem primeru ravno na koncu zvezde (kraka), kjer bo potrebno nanesti več tankih slojev prozornega laka, da ne bi slučajno zateklo, ker potem sem u pi***, zato ker na tistem komaj dostopnem kraju ni mogoče zalivke spolirati (no ja, skoraj nemogoče, ampak je precejšna jeba :wink: )
Slika

Pri takšnem lakiranju je potrebno zalepiti zadnji trak tako, da ga je mogoče takoj po končanem nanosu prozornega laka odlepiti - torej je potrebno vse prej dobro abdekati, na zadnje pa se zalepi trak, ki se potem lahko odlepi. To pa zato, ker obstaja velika verjetnost, da se nam odtrga prozorni lak, če je le ta že suh in nismo odlepili zadnjega traku (v tem primeru modrega) in potem smo naredili nič :roll: . V primeru, da na nek način pozabimo odlepiti zadnji trak je treba pred odstranitvijo le tega z olfa nožekom (tapetniški nožek) porezati tik ob traku in šele potem razlepiti. Treba je trak tudi tako speljati, da ga takoj po lakiranju z lahkoto dosežemo in odlepimo, ne pa da se matramo nekje noter v kanalih in ob tem se po navadi dotaknemo še lakiranega dela in spet je bil ves trud zaman :?
Slika

Kadar lakiramo na črto je potrebno uporabiti poseben lepilni trak, ki je temu namenjen. Če bi uporabil običajni lepilni trak (papirnati), bi se ob traku katerega bi odstranil poznali "zobki", kot pri žaginem listu za železo. To pa zato, ker papirnati trak ni narejen tako na fino, je iz vlaken med katere steče barva in potem linija ni lepo gladka, ampak kot že rečeno robata in izgleda grdo, kot da bi nekdo odtrgal barvo. Tale moder trak pa je zelo podoben izolirnemu traku in je zelo gladek, zato naredi rob lep inr aven. Je tudi zelo fleksibilen (kar je seveda odvisno v največji meri od njegove širine) ima dober oprijem in se ga da dobro kriviti po raznih krivinah :wink:
Slika

Tako, two more to go in potem na lakiranje, samo danes so me zmotili zato ni bilo časa :roll:
Slika

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Apr 06, 2008 10:30 pm

ma tako so še bolj hudejše kot prej. pusti tako!
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 06, 2008 10:33 pm

Sküll napisal/-a:ma tako so še bolj hudejše kot prej. pusti tako!

A misliš kar tako abdekane z modro (vw motorsport 8) ) črto :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Po Apr 07, 2008 12:39 am

Hudo zgledajo ! Res kr tko pusti :D

LP

M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost