Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Corrado 16v poškodovan - popravilo

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Apr 07, 2008 12:46 am

zgleda da niste vozili se na feltnah z robom. niti v najvecji zajebanciji ne bi pomislili na belo barvo.
samurai, ti si moj najvecji sovraznik. naredi cele bele :D
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Apr 07, 2008 11:16 pm

Bele morjo bit ...če ne boš dal za gajbo :D

8)
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Apr 09, 2008 11:30 pm

jinx82 napisal/-a:Bele morjo bit ...če ne boš dal za gajbo :D

8)

...ni problema, bom dal za gajbo, pa ne zato, ker niso bele :wink:

...silver edition 8) - škoda ker danes niso sončni žarki dosegli mojega dvorišča :(
Slika

Slika

In spet sledi lepljenje :roll: - tokrat za zadnjo rundo, da bodo postale silver/black/blink-blink edition :lol:
Slika

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Sr Apr 09, 2008 11:41 pm

Pičkum........... odlično zgledajo.

No za abdekanje pa vidim da bom potreboval strokovnjaka kot si ti.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Če Apr 10, 2008 2:11 am

o tem, da bo bomba, spljoh ni blo dvoma.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Apr 10, 2008 9:08 am

V živo so prav bomba ...no tudi bele nebi ble slabe :wink:

Andrej je pač Andrej! ...zgleda da ima res zlate roke [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Pe Apr 11, 2008 12:41 am

WTF ???? :shock: :shock: :shock:
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 13, 2008 9:45 pm

Kljub obilici dela mi je eno platišče le uspelo polakirati še z mat črno barvo, bolj ali manj le zato, da si potešim radovednost kako bo na koncu izgledalo in da lahko nesem eno platišče vulkotu, ki mi bo naredil centrirne obročke :wink:
Takole bodo izgledala
Slika

Tudi rob od črne barve je lepo gladek
Slika

Izza oblakov se je prebilo nekaj šibkejših sončnih žarkov, ravno dovolj, da se vidi, kako izgleda platišče v vsem svojem sijaju 8) 8)
Slika

Slika

Priznam da sem zaenkrat kar zadovoljen, vendar bi lahko bilo še bolje. Najbolj me moti, pravzaprav sem jezen sam nase :evil: , ker nisem pobrusil oziroma odstranil vseh oznak na platišču, ki so sedaj zalite z temeljno barvo, pa špric kitom in na koncu še z bazo in lakom in so številke dejansko nečitljive, ter samo pokvarijo izgled platišč :roll: , ampak bom to po sezoni (preko zime) tudi popravil - jebi ga nobody"s perfeckt :wink:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Ne Apr 13, 2008 10:05 pm

hehe, vičo, kje si? A bi jih nazaj, a? :)

lepo, lepo!
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Apr 13, 2008 10:50 pm

Jaz sem jih pa videl v živo še pred črnim mat sprayem in lahko rečem da so felge :shock: . Veliko truda, ki pa ga najbrž nihče ne ceni, dokler se ne spravi delat kaj podobnega. Ĺ˝e zdavnaj sem rekel da so avtoličarji za svoje delo premalo plačani. 8)
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 13, 2008 10:53 pm

CABBY napisal/-a: Ĺ˝e zdavnaj sem rekel da so avtoličarji za svoje delo premalo plačani. 8)

Ti bom dal telefonsko od mojega šefa, pa ti to njemu omeni :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Ne Apr 13, 2008 10:55 pm

zelo lepo so ratale, edino škoda da so eno cole premajhne.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

Kraj: okolica Trebnjega
Avto: Golf VR6

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 13, 2008 11:02 pm

Slicker napisal/-a:zelo lepo so ratale, edino škoda da so eno cole premajhne.

Neč se bat za tisto eno colo (ena ni nobena), bo tale corl tako letel, da se bodo platišča zaradi centrifugalne sile pri veliki hitrosti kar sam raztegnile na 16,5 cole :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Apr 13, 2008 11:31 pm

kaj cem rect; spica.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Po Apr 14, 2008 1:29 am

Jurtz napisal/-a:hehe, vičo, kje si? A bi jih nazaj, a? :)

lepo, lepo!

:lol:

Ma sej jst sem vedel za potencial teh felten; ko sem jih kupil, so bile čisto solidno ohranjene. Vraga jim je dala sol prejšnje zime.

Drugače pa se strinjam, zelo dobro je tole izpadlo že na slikah; ko bi jih videl v živo, bi pomoje zgledalo še boljše, ker imajo te feltne eno takšno varljivo lastnost. :) Zdej še da vidmo kako bo tole stalo na Corradu [smilie=auto.gif]

Aja, Andrej, ne splača se ti dajat delat obročkov ključavničarju. Pojdi vprašat kakšnega vulkanizerja, ima sigurno kakšne plastične, ki ti jih bo dal za kakšno pijačo. Za silo pa lahko daš tudi brez obročkov feltno v (približen) center.
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a Goti dne Po Apr 14, 2008 2:14 am

E, super, zdaj pa vprašaj lobanjico, da ti priporoča vulkanizerja, ki rad take fajne kvihte nabija na robove lepotic. :D
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Po Apr 14, 2008 4:05 pm

Goti napisal/-a:vprašaj lobanjico

se mi zdi da se nas bo to prijelo kot se nas je božja aktovka :D
nc ne vem pa še to nism zihr
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: fiat tipo :-(

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Apr 19, 2008 11:13 pm

Evo končno je ta kalvarija z platišči končana :D . Danes sem imel sama vulkanizerska dela, pa pnevmatike gor in pnevmatike dol :roll: :roll:
..ene za suho, pa ene za dež, pa ene za sneg, ....... :lol: :lol:
Slika

Najprej sem šel v Celje po centrirne obročke k tistemu mesarju, ki mi vedno obdrgne kakšno platišče :roll: . No, tokrat sem pri njemu naročil samo centrirne obročke - 20 €.
Slika

Potem sem se odpravil k drugemu vulkotu, da mi zmontira pnevmatike na platišča. Temu smrkavcu danes pa sem lepo povedal, da če mi bo naredil kakšen ris, mu bo to poslednja pnevmatika, ki jo je zmontiral na kakšno platišče in grožnje podkrepil :twisted: :twisted:
Slika

Tole je čisto taprava in originalna mačeta iz Brazilije (darilo prijatelja), kjer jo uporabljajo za sekanje podrastja, ko se prebijajo skozi tropski pragozd :wink:
Slika

Fant je videl, da z mano ni heca in je zadevo izpeljal profesionalno in to brez kakršnega koli risa. Cena montaže pnevmatik in centriranja le teh - 28 €. In tako so platišča končno našla svojo destinacijo, ki jim je namenjena. Ker pa je vreme muhasto (vsake pol urice pade za pet minut ploha :roll: ) mi ni uspelo narediti nobene dobre (suhe)fotke, ampak malo za pokušino pa le je .....
Slika

Slika

Ko pa je bilo vreme že malo manj muhasto, pa je bil že mrak. Pa vseeno ...
Slika

Slika

Iskal sem tudi pokrovčke za sredinske luknje, vendar jih pri tistih dveh kjer sem jih iskal, nihče ni imel, vsaj ne takšne, da bi se mi prilegali na platišča - ali so bili premajhni ali pa preveliki. Moram poiskati, kdo je generalni uvoznik in zastopnik za platišča MIM v SLO, pa poizkusiti tam naročiti nove. Do takrat pa bom spedenal te ki so bili zraven, oziroma na platiščih, vendar jih je potrebno prilepiti z silikonom od znotraj.
Slika

Sem jih že popolnoma očistil. Sedaj jih je potrebno le polakirati z črno in prilepiti na platišča - danes ni bilo časa :twisted:
Slika

Kot je navada na koncu, malo seštejmo vse stroške in dobimo številko :
nakup platišč - 100 €
poliranje robov - 90 €
montaža pnevmatik in centriranje - 28 €
ventilčki - 8 €
centrirni obročki - 20 €
--------------------------------------------
skupaj : 246 €
K tej ceni je potrebno dodati še pot, ki je bila narejena za poliranje - dvakrat v CRO in nazaj in pa predvsem delo ličarsko, ter jebanje z abdekanjem in samo lakiranje. Ni ga ličarja, ki bi vam takole polakiral (dvobarvno) platišča in ob tem še porabil največ časa samo za abdekanje, izpod 50 € po komadu, oziroma ga verjetno sploh ni, ki bi se odstopil takšnega dela za stranko, ker mu nikakor ne znese s kakršnim koli dobičkom. Jst sem za platišča porabil nekje okrog 30 ur dela :wink:

ps Tisto z mačeto je seveda joke :lol: :lol:

ps1 Sedaj pa avto pod nujno potrebuje malo več gravitacije, ki pa bo tudi kmalu na vrsti 8)

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Apr 20, 2008 1:03 am

Men se zdi, kot da so te felge optično manjše od prejšnih. Drugače zgledajo paa prav noro in ko bodo gor gevinde bo avto super.
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

OdgovorNapisal/-a Green dne Ne Apr 20, 2008 8:51 pm

Res si lepo uštimu felge.

Pa oglas se kaj..

L.p. T.
l.p.
Uporabniški avatar
Green
Stalni uporabnik

Kraj: Savijnska dolina
Avto: vw 1200j

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Apr 20, 2008 9:30 pm

saj bojo dans slike avta v podnu. a ne andrej? (tut js že težko čakam!!!) :)
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

Kraj: Ravne na Koroškem.

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Apr 20, 2008 10:36 pm

@ bajta - kdor čaka - dočaka :wink:

Danes je bil lep sončen dan in neka čudna gravitacijska sila je bila v zraku 8) , kar se je poznalo tudi na mojemu corlu :lol: . Torej, dopoldne se je akcija začela in na začetku je corl izgledal še takole :roll:
Slika

Prednji amortizerji so še v presenetljivo dobrem stanju. Težko verjamem, da so še prvi in da imajo 160 kil prevoženih, verjetno so bili kdaj zamenjani ali pa samo vložek - kdo bi vedel.
Slika

Sedaj sem jih nadomestil z praktično novimi. Tele gewinde so bile na pokojni dvojki od hex-a :cry:
Slika

Seveda mi ni dalo miru in po zamenjavi obeh prednjih amortizerjev, sem si zadevo tudi malo od bliže pogledal :D
Slika

Slika

Lepo, lepo, ampak tole spredaj je pa malce prehudo :shock:
Slika

Ne, tole pa ne bo šlo daleč po naših cestah, sem si belil glavo in potem upal, da bo pa le kakšen centimeter višje, ko spustim še zadnji del. No tu pa sem bil šokiran :shock: ob stanju zadnjih amortizerjev. Če sem se prej hvalil, da so prednji presenetljivo dobri, so potem zadnji katafakingstrofa :shock: :shock:
Slika

Slika

Slika

Amortizerja sta se dobesedno razletela. Za tele bi pa verjel, da so še prva vgradnja. So bili pa vijaki lepo namazani in vijačenje je bilo brez kakšnega posebnega truda. Ko sem zamenjal še zadnja dva amortizerja, pa sem si spet zadevo malce pobliže ogledal in upal, da je prednji podaljšek "zrastel" za vsaj centimeter - ampak :?
Slika

Slika

... 8) hmmmm lepo, samo ....
Slika

... tole še vedno ne bo vredu - too low :(
Slika

Ni bilo drugega, kot da zadevo malce dvignemo - na žalost. In spet sem se igračkal z vijačenjem. Tokrat sem ga dvignil za en centimeter in pol
Slika

Prej je bilo še sedem centimetrov navoja, sedaj pa je osem in pol. In tako je tudi ostalo predvsem zaradi tega, ker je potrebno še homologacijo narediti in tam mi bodo zagotovo utrgali podaljšek (no, sej ga bom iz preventive snel) in pa zato, da se bom spljoh lahko domov pripeljal v Celje :roll: (pri nas imamo menda najvišjega ležečega v Celju). Bo pa potrebno vsekakor nabaviti kratki podaljšek in to čimprej - že včeraj bi bilo prepozno :lol: . Tudi et je precej noter, tako da bom lahko brez problema dal zadaj distančnike nekje 15 mm in spredaj 10 mm
Slika

Slika

Ker pa je vreme danes služilo, lahko dodam nekaj suhih slik :lol: . Takole izgleda moj corl od danes naprej :) :)
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

V Celje sem se namenoma peljal po stari cesti in ni bilo nikakršnih podrsavanj, tudi pri meni v Celju je šlo čezenj brez podrsavanja, le tehnika je malce zapletena in če je kdo zadaj je malce živčen, sicer mi je pa "plezanje" preko našega ležečega še ostalo v krvi od passata - ista tehnika :wink: , po največji možni diagonali :lol: :lol: . Jutri se naročim na nastavitev optike in potem se naročim še na homologacijo. Naslednja stvar sedaj na mojem corlu je menjava glave, tesnil, semeringov, dročnikov, jermenov - skratka VELIKI servis

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne Ne Apr 20, 2008 10:52 pm

bomba! 8) 8) kako se pele, si zadovoln?
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Apr 20, 2008 10:58 pm

[smilie=thumbsup.gif] ravnokar sem spet celo temo prebral pa nimam komentarja spet. avto zgleda supr v podnu. distančnike pa bi res lahk porabu :D lp (za tist pir sm pa še vedn dolžn ja :lol: )
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

Kraj: Ravne na Koroškem.

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Apr 20, 2008 10:59 pm

noooorooo. kolko je kaj to trdo?
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E