Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Corrado 16v poškodovan - popravilo

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Apr 20, 2008 11:46 pm

Ja tisti 1,5 cm za katere si avto naknadno dvignil so pomagali k super videzu. Tisto čistop na tleh je kr neki, takole pa avto izgleda BOMBAstično.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Po Apr 21, 2008 1:16 am

Super! Ta kratek podaljšek gor, pa nazaj odvit tisti centin in pol :D
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Apr 21, 2008 2:27 am

lepo. ko bodo se distancniki gor pa kolo poglihano po vertikali bo zakon. pa cimprej porocaj, kako se obnesejo gewinde
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Po Apr 21, 2008 2:42 pm

dej tist grd vr podalšek dol.
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Apr 21, 2008 5:09 pm

hex napisal/-a:bomba! 8) 8) kako se pele, si zadovoln?

... moram narediti nekaj kilometrov, da bom lahko ocenil, takole na prvi vtis je kar jumpy :lol:

Skull napisal/-a:noooorooo. kolko je kaj to trdo?

... malce bolj kot je bil pasko in malce manj kot je bil bivši od kreme in precej manj kot tisti stršani amortizerji, ki sem jih od WOB-a kupil :lol: . Bi rekel nekje pričakovano, oziroma malo lepše popvedano: bye, bye udobje :D

Vičo napisal/-a:Super! Ta kratek podaljšek gor, pa nazaj odvit tisti centin in pol :D

... misli mi bereš :wink:

fritz napisal/-a:lepo. ko bodo se distancniki gor pa kolo poglihano po vertikali bo zakon. pa cimprej porocaj, kako se obnesejo gewinde

... distančnikov ne bom prej gor dajal dokler ne naredim homologacije :wink: . Kako se obnesejo gewinde pa bom povedal ko bom naredil vsaj kakšnega jurja kilometrov. Vsekakor sedaj še nisem nekaj preizkušal, ker je potrebno najprej optiko narediti, pa zamenjati podaljšek in potem testirati. Jutri ob 12 imam uro za optiko :wink:

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:dej tist grd vr podalšek dol.

...Jawohll herr Van den BOSCH :lol: - sem danes pri dulesu naročil novega, se razume ta "činkega" :wink:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne Po Apr 21, 2008 8:58 pm

Zadeva zgleda res precej boljše.
Osebno, bi dal gor kakšen col ali dva večja platišča in nebi niti slučajno hotel slišati o kakem malem podalšku.

Glede na to, da je to vozilo sekondarnega pomena v kategotriji Corrado-tov pri tebi, je kot celota avtomobil zelo dobro izpadel.

Lp
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a dules dne Po Apr 21, 2008 8:58 pm

samurai napisal/-a:
kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:dej tist grd vr podalšek dol.

...Jawohll herr Van den BOSCH :lol: - sem danes pri dulesu naročil novega, se razume ta "činkega" :wink:

no če še kdo rab ta mali spojler za korla jih je na zalogi v nemčiji v centralnem skladišču samo še tri tak da navali narode !
Moj 4 pogonc raztura v gmajni ! To gre kamor želiš
Uporabniški avatar
dules
Forum majster

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Apr 21, 2008 9:16 pm

dules napisal/-a: ... jih je na zalogi v nemčiji v centralnem skladišču samo še tri ...

Hočeš reči, da sta ostala samo še dva :lol: :lol:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a dules dne Po Apr 21, 2008 9:18 pm

ne trije , tvoj je četrti po vrsti
Uporabniški avatar
dules
Forum majster

OdgovorNapisal/-a WOB dne To Apr 22, 2008 12:33 pm

samurai napisal/-a:...in precej manj kot tisti stršani amortizerji, ki sem jih od WOB-a kupil :lol: ...

Ĺ˝e takrat sem ti reku, da vsaka ti čast če boš od GII spravu na Passata!
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a dules dne To Apr 22, 2008 9:21 pm

Slika
Uporabniški avatar
dules
Forum majster

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Apr 22, 2008 10:25 pm

... fack yeah dules, you are THE MAN :lol: :lol: :lol: - i am on the way to Gorenjska country [smilie=auto.gif]
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Apr 24, 2008 12:31 am

Danes sem spet nekaj telovadil okrog corla :roll: . Po tistem šoku z zadnjimi amortizerji sem se odločil avto temeljito pregledati tudi spodaj, kar do sedaj priznam še nisem naredil, ampak o tem malo kasneje. Najprej sem postavil še piko na i z tistimi krogeci za sredino platišč. Pobarval sem jih v črno ...
Slika

... in jih prilepil z nekim kao novim lepilom, katerega mi je podaril naš potnik, ki nam vozi ličarsko robo
Slika

Bilo naj bi enako kot marsikatero podobno, torej dvokomponentno in prime v dveh minutah
Slika

No ja, kakorkoli že, to je sranje od sranja. Lahko da sem dobil kakšno pokvarjeno ali prastaro robo (kar ne bi bilo čudno, ker vedno, ko kaj dobim for free od potnika, je roba ali zanič ali pa si z njo ne morem nič pomagati). Torej, to lepilo se sploh ni posušilo in ni prav nič držalo. Imelo naj bi to prednost, da zanj ne potrebujemo pištole, ampak ga lahko stiskamo kar z prosto roko, ker je tako narejen. Kakorkoli že this glue suks :roll: , zato sem uporabil raje preverjeno in kvalitetno različico dvokomponentnih lepil
Slika

Le to pa je držalo kot je napisano na deklaraciji
Slika

Slika

Ko sem prejšni teden montiral tale platišča, sem opazil, da so zavorne ploščice bolj na koncu, pa tudi kolut je imel že kar nekaj roba, zato sem se zaradi lažjega spanca, predvsem pa zaradi varnosti odločil, da bom zamenjal kompletne prednje zavore. In ko sem imel ravno sneto kolo sem izpeljal še to delo. Moram priznati, da sem bil kar malo presenečen, ko sem batič kar z rokami potisnil nazaj noter
Slika

Ploščice, ki so dobro opravljale svojo nalogo
Slika

Ĺ e lepše je videti, da so bile vse bolj ali manj enakomerno obrabljene, torej so zavore delovale kot bi naj
Slika

Njihovo delo pa bodo nadaljevale tele
Slika

Sicer sem mislil da je ža skrajni čas, da jih zamenjam, ampak po priloženi dokumentaciji sem spoznal, da je vse v mejah normale
Slika

No pa še kolut. Oba sta bila enakomerno obrabljena po celi zavorni površini. Pa tudi še v mejah normale
Slika

Če bi jih dal zravnati bi ob novem kompletu zavornih ploščic še brez težav opravljala svojo funkcijo
Slika

Vendar se to ne izplača, ker je novi komplet (par) kolutov stal borih 53 € :wink:
Slika

Vse gumice tako na vodilih (drsnikih) kot tudi prašne gumice na zavornih batih so brezhibne in vse je lepo razmigano. Izgleda, da je nekdo že nekaj popravljal ali menjaval. Bilo je res simpl zamenjati, tudi tisti križni vijak, ki drži zavorne kolute se je lepo odvijačil. Ecola the new front brake in my car :lol:
Slika

Zadnje zavore vsaj ploščice so v precej boljšem stanju in bodo še nekaj časa opravljale svoje delo - vsaj kakšen mesec, potem bom pa tudi zadnje zamenjal, da bom še lažje spal :wink: . Na zadnjih je zavorne obloge še približno 5 mm.

Sedaj pa še eno vprašanje: Čemu služi tista po domače "šplinta", ki je v starih zavornih kolutih. V teh novih je namreč ni. V vsakem koluta je po ena takšna šplinta :|
Slika

... katero se da enostavno odstraniti ...
Slika

... in izgleda takole ....
Slika

Torej kakšna je njena naloga :?: :?: :?:

ps Po temeljitem pregledu spodaj sem opazil, da je desna manšeta pri menjalniku strgana in bom v bližnji prihodnosti zamenjal kar obe, da bo mir. Kaj drugega sumljivega ni bilo opaziti - upam da ne bom doživel še kakšnega neprijetnega presenečenja kot je bilo tisto z zadnjimi amortizerji :roll:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne Če Apr 24, 2008 1:01 am

ta šplenta je z centriranje diska, tanovi majo najbrs odbrusen del nekje na enem mestu ;)

p.s. pokrovcki bi bl sedl v barvi platisca ;)
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Apr 24, 2008 1:21 am

hex napisal/-a: pokrovcki bi bl sedl v barvi platisca ;)

Zdej mi to poveš ne, ko sem jih že zalepil gor :roll: . Ma ne, že mogoče, da bi bolj pasalo, samo takrat, ko sem lakiral platišča, še pokrovčkov nisem imel pripravljenih za lakiranje, da bom pa samo zaradi njih pištolo umazal, se mi pa ni dalo - je z črnim mat spreyem hitreje :wink: Sicer pa pride na njih še logo od vw in bo v srebrni barvi, pa zato ker bo imel črno podlago bo toliko bolj izstopal :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne Če Apr 24, 2008 1:32 am

a nimas nobenga vajenca da bi ti pistole pucal?
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Če Apr 24, 2008 4:34 pm

samurai napisal/-a: Sicer pa pride na njih še logo od vw in bo v srebrni barvi, pa zato ker bo imel črno podlago bo toliko bolj izstopal :wink:

eee...lih to sm pa jest hotu predlagat :)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Apr 28, 2008 11:43 pm

Dules - hvala lepa :wink:
Slika

Slika

Ni kej, razlika je več kot očitna, ampak ne gre drugače :roll:
Slika

Nikakor se ne morem navaditi na mali podaljšek :? - izgleda kot nekakšna koza od spredaj :roll:
Slika

No potem sem šel pa odstraniti že zmontiran avtoalarm z daljinskim centralnim. Sem klical lastnika, če ima daljince, pa je rekel, da so to ravnokar začeli montirat,i ko je imel nesrečo z avtomobilom, zato so potem "projekt" opustili in daljinci so pri bog ve komu :roll: . Je rekel sej še ni zmontirano, samo pripravljeno je - my ass, ko sem potegnil ven kablovje in odščipnil tistih nekaj žic avto več vžgal ni :roll: , po treh urah jeb*nja z kablovjem, mi je le uspelo zaverglati mašin, ni se mi pa dalo odstraniti še motorčkov iz vrat, tako da to me še čaka samo moram prej nabaviti vse plastične čepe in zatiče nove da bo res lepo držalo, ker sedaj malo zeva zaradi polomljenih čepov - mesarji :twisted: :twisted:

Slika

ps Elektrika je kurba, ki se ne pusti šlatati :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne Sr Apr 30, 2008 5:27 pm

Jezen ali NE jezen, ta podalšek je ogaben proti debelemu.
Jaz bi zamenjal. :?
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Sr Apr 30, 2008 6:07 pm

edin podalšek ki zgleda na avtu. un VR podalšek je pravi riž na corradotu, od strani zgleda kot da bi en čefur se nekaj igral.
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Če Maj 01, 2008 2:14 am

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:edin podalšek ki zgleda na avtu. un VR podalšek je pravi riž na corradotu, od strani zgleda kot da bi en čefur se nekaj igral.

Ti si čuden. Meni je z obema odličen, je pa kratki bolj funkcionalen in to je to. Kakšen riž neki.
[smilie=blink.gif]
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Maj 04, 2008 12:41 am

...in da box :lol:
Slika

Razlog:
Slika

... transplantacija vitalnih organov :lol: :lol:
Slika

Zamenjala se je motorna glava. Razlog, kot sem že omenil je bil, da se druga glava pripravi in potem samo horuk zamenja ker pri tem ne bo potrebno, da bi avto stal dva ali tri dni, kolikor rabijo, da glavo pobrusijo, oziroma, da jo dobim jst nazaj :roll: Tesnilo ventil pokrova, semering pri jermenici na odmični gredi sta bila dodatna vzroka, namreč avto mi je mastil ravno pod jermenico, vendar se je kasneje izkazalo, da ni bila krivda v semeringu, temveč v tesnilu ventil pokrova. Ĺ e eden od razlogov mi je bila poraba olja. V 10.000 kilometrih, kolikor sem jih prevozil z corlom, je bila poraba 3 litre motornega olja (dobro, nekaj manj, ker je puščalo tesnilo :wink: ) pri normalni vožnji, zato sem rahlo posumil tudi teflone. Kakorkoli; kr3mn1 je pripravil motorno glavo. Nimam kaj reči kot vrhunsko; zamenjal vodila ventilov, ventile, in teflone, aha, pa da ne pozabim omeniti, ker bi to bil greh; glavo je očistil do potankosti, ob tem je seveda popedenal še ventilske sedeže in popravil nekaj (kar precej) navojev. Skratka, delo je opravil vrhunsko in glava je bila pripravljena za montažo. Odmične gredi niso bile zamenjane so bile vstavljene prvotne. Ob tem je bilo najbolj smiselno še zamenjati zobati jermen in "španer", ter hidravlične dročnike. Če povem na kratko: bilo je zabavno in poučno. Ko je bil motor sestavljen, je kresnil iz prve ( to verjetno zato, ker sem jst gledal oznake na vztrajniku, medtem ko je kr3mn1 nekaj kombiniral z oznakami na jermenicah :lol: :lol: ). Sledila je le še nastavitev predvžiga, katerega je doktor kr3mn1 nastavil kar od oka, po "augenmasu" in ni bilo kaj popravljati. CABBY hvala, ker si mi prinesel stroboskop, ampak res ga sploh nisva priklopila, niti nisva kontrolirala kakšno je stanje z predvžigom, ker je kr3mn1-jev augenmas zadel iz prve (sej zdej bo rekel: ja to so pa izkušnje, čeprav vem, da se mu je usralo kot že dolgo ne 8) ), tako da ne vem ali stroboskop sploh dela ali ne :D - vseeno hvala. Ko sva zaprla garažo je bilo na "cajgerjih" natančno 4:33 AM :shock: . Jst v Celje s passatom, kr3mn1 pa v Kranj z audijem. Danes sem pospravil garažo (nekje ob 11:30 sem dvignil svojo rit :lol: ) in malo stestiral kakšni so rezultati. Avto deluje kot verjetno še nikoli do sedaj, samo pokažeš ključ in kresne - tako mrzel kot topel ali vroč, teče umirjeno natančno na 1000 rpm (prej 1100), odzivnost na pedal za plin se je močno izboljšala, tudi vleče bolje v nizkih vrtjajih, za končno pa še ne vem, ker se mora še vse skupaj malo "vsesti" preden ga začnem ganjati. O porabi olja pač še ne morem nič reči, ker bo potrebno narediti nekaj tisoč kilometrov, da se bo videlo ali je kaj bolje. Potrebno bo zamenjati še vodno pumpo, ker ima "prosta" jermenica preveč zračnosti in zato na trenutke malu tuli in pa eno notranjo manšeto, ter zadnje zavore, potem bi si pa res že želel, da bi bil moj corl za nekaj časa samo pali - vozi :lol: . Na koncu še enkrat velika HVALA LEPA kr3mn1-ju za čas in delo, ter sočne opazke za časa popravila, sicer je časovno potrajalo, ampak nama res ni bilo dolgčas :lol: :lol:

Seveda sva zmontirala še tisti črni ventil pokrov in sesalni kolektor (ki je tudi malo večji) in tako je končano še eno poglavje na mojem corlu. Takole pa izgleda sedaj :
Slika

Slika

Ne me sedaj popljuvati zaradi tistih modrih vezic (čeprav barvno lepo pašejo k tekočini v posodi za pranje stekel 8) ), ampak res nisem imel črnih (samo bele, rdeče in modre), sicer bom pa itak šel na servis po tisto črno plastiko, ki pride pritrjena na nosilčke in v katere se zapnejo potem bencin "lajtunge" - to je le temporary solution, pa altenator bom tudi še polakiral v črno (ko/če bo čas)

ps No da boste vedeli, tista pojava zgoraj levo na sliki (CABBY, za tiste, ki ne veste), se nekaj ven meče, da se po svetu vozi z hondayem. Ne mu verjeti, ker se v lepih sončnih vremenih vozi okoli z tole mrcino
Slika

Pa smo malo "gruntali", kako bi tole zadevico spravili v mojega corla 8) 8) ...
Slika

... in po res tehtnem premisleku smo prišli do zaključka, da je lažje na to mrcino zmontirati znak od vw-ja spredaj in napis corrado zadaj, pa smo zmagali :lol:
Slika
... samo rabimo malo večji znak :lol:

Pa naj kdo reče, da je corrado u poden :roll: , tale mrcina je tako v špico, da se lahko mojemu corlu pod odbijač zapelje :lol: :lol: :lol:
Slika

Slika
... ah ja, i tata bi sine :cry: :cry:

pss Tokrat je slik malo manj, to pa zato, ker je kr3mn1 zahteval previsok honorar za avtorske pravice [smilie=beer2.gif]
pozdrav
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Maj 04, 2008 3:07 am

lepo da ste se imeli lepo. saj je lep, samo nima strehe in ni 911. se luci, pa bo.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Maj 04, 2008 11:32 am

In Krema je hotel da jaz ostanem tam do 4:33. Najbrž bi z Veroniko al pa Nino zaspal v avtu...... :D :D :D

Sonček je in jaz sem skuštran. Grem pograbit travo ki sem jo pokosil 2 dni nazaj.

Lep dan Favdl.
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Maj 08, 2008 11:23 pm

Narejeni tudi distančniki za platišča. Zdaj pa izgleda precej bolje, oziroma lepše :D . Za prednja kolesa sem mu malo zatežil z tistim konusom, ki sede direkt v platišče in na ta način sem se znebil centrirnih obročkov, kateri ob distančniku tako ali tako niso opravljali svoje naloge. V torek zvečer ob 8 uri sem mu peljal platišče, da je imel mero, ob 10.30 zvečer je bilo že končano. Hvala CABBY-ju za prevoz in družbo.

Prednji distančniki so debeline 8 mm
Slika

Zdaj vam je jasno, zakaj sem mu težil za tisti konus :lol: - za centrirni obroček sploh ni več prostora :roll:
Slika

Moram pohvaliti dečkota, ki mi izdeluje distančnike, ker se je res potrudil in tale konus paše kot ulit v platišče. Seveda o kakšnem tresenju ni govora, torej zadeva funkcionira :D

Ĺ e zadnji distančniki, ti so debeline 12 mm ...
Slika

... in so brez konusa, ker je še ostalo dva mm "mesa", ...
Slika

... kar je še minimalno dovolj, da sede tudi centrirni obroček :wink:
Slika

Tako, to je pa sedaj tudi vse kar zadeva zunanjega videza mojega corla :lol: . Slike, kako izgleda sedaj, bom prilepil, ko bom opral avto :wink: . Seveda ni čisto poravnano z robom, ampak to pri corlu ni mogoče, v kolikor se robovi ne porežejo, jaz pa jih nisem rezal, vendar vseeno izgleda zelo všečno. Res, da se ne more primerjati z "black bull-om" od kr3mn1-ja, izgleda pa vseeno kot takšen mali nabildani pit bull :lol: :lol: - meni je všeč.

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost