Sobota je minila in Murphy me danes res ni moril

Corla sicer še nisem zaverglal ampak je tik pred tem, samo še nekaj fines.
Pa lepo po vrsti. Hidravlični cilinder za sklopko sem dobil pri Tomažu (green), hvala prijatelj, kjer sem si tudi v živo ogledal njegov projekt hrošč - kapo dol, hrošč je u "iber"

. Najprej je bil na vrsti menjalnik, pravzaprav tisti nosilec, ki nosi zajle. Hex hvala za nosilec, samo ni bil pravi, zato ti ga ob prvi priliki vrnem. Ker sem se naveličal za vsako stvar prosjačiti okoli, sem nekaj (pravzaprav kar precej) stvari nabavil novih na pooblaščencu (priporočam čim manj obiskov, ker denarnica trpi - verjemite

). Tako sem med drugimi nabavil tudi ta nosilec, z vsemi pripadajočimi elementi ...

...gumice, puše, vijaki in dve "šplinti" (jebi ga, se ne morem spomniti kako se temu reče po slovensko)

Prijatelj mi je podaril tole plastiko. Nikjer počena ali kaj poškodovana, medtem ko je tisto, ki sem jo imel jaz skupaj držal bolj ali manj le sekundno lepilo - hvala Damir. Seveda vijakov nisem imel in sem se spet sprehodil na servis po njih

Fantje, plastika je draga kot žafran

in to je dejstvo, sploh če je iz nje narejen kakšen del za VW

. Ker pa sem se odločil zadevo speljati do konca kot se zagre, mi ni preostalo kaj drugega, kot da nabavim še nekaj manjkajočih delov. Eden od teh je tudi tale, bolj ali manj okrasni pokrov nad hladilnikom in ventilatorji, seveda s pripadajočimi vijaki.

Ker pa moja vezna stena ni od VR-ja, tudi lukenj ni imela za pritrditev te plastike ...

...kar je še najmanjši problem, vzamem vrtalni stroj, naredim dve luknji in zadevo privijačim - full simple

. Da pa ne bi naredil kakšnega profita (ki se je mimogrede danes tudi delal

), sem si umaknil hladilnik, da ga slučajno ne bi preluknjal, še preden vanj nalijem vodo

. V glavnem, zadeva je na mestu ki ji je namenjen.

Naslednja poteza je bila montaža daljše polosovine z zglobom, ki se je tudi nedolgo tega vrnila z remonta - zjebal sem navoje na zglobu in zato nisem mogel pritrditi matice in s tem posledično tudi kolesnega ležaja. Ker se mi ni dalo snemati zgloba, sem v remont poslal kar kompletno - jaz namreč nimam tako velike navojne čeljusti.

...in ker so bili vijaki, ki držijo notranji zglob, tudi že zelo bogi, pravzaprav zanič - mi ni ostalo kaj drugega, kot da nabavim še te vijake.

Tale vijak se je izgubil nekje med transportom motorja do mene, drži pa nosilec motorja in je nujno potreben. Kaj čem, če ga pa rabim in hop - saj veste kam - na servis po novega

So far so good

, malce se je ustavilo spet pri izpušni cevi. Ne vem kako imam zadnje čase takšno srečo, da popravljam ali menjavam izpuhe, kateri so v enem kosu na avtomobilu. Tako kot na mojemu daily driver corradu, je tudi tukaj nekdo izpuh kar zavaril skupaj, seveda na avtomobilu, ne da bi poštudiral, da bo zadevo treba nekoč tudi sneti

. Uporabil je vse mogoče materiale, predvsem od vodovodne inštalacije

Koleno (krivina)debelo 3 mm

Predstavljajte si kakšen zvok je tole imelo - brez enega (razen zadnjega, ki pa je direkten) glušnika, popolnoma direkt. Ĺ koda, da nisem poslikal še izpušni kolektor, ki je tudi nekakšen home work - v glavnem tole je moralo dobesedno
grometi kot F16

Zadnji lonec pa skoraj kot nov in bo šel nazaj gor, takoj ko navarim nastavek, da ga lahko lepo nataknem na cev. Ga bom jutri očistil in spoliral

Pa sem zmontiral najprej katalyzator z sondo, seveda z novim tesnilom in vijaki, ter maticami

Nato še vse ostalo in to je bilo to za delovno soboto. Seveda bi verjetno naredil še marsikaj več, če me ne bi motili določeni osebki, ki so mi pobirali dragocen čas. Med drugimi tudi moja bivša, ki je prišla na obisk mimogrede (k moji mami, da ne bo pomote) in mi je odtrgala prednji odbijač iz corla in to tako, da je odtrgala samo plastičen del odbijača, medtem ko je kovinski nosilec ostal na avtomobilu

, mislim, to bi morali videti, saj sploh ne bi verjeli če vam povem na kakšen način

. Sem bil tako šokiran, da sploh nisem uspel slikati, še dobro da so bili zraven otroci, če ne bi ji takšnega krožnega stisnil kot Chuck Noris

. Kasneje mi je uspelo okvaro sanirati in lahko samo rečem, da je (ona - bivša) ali pa, da sem (jaz kot oškodovanec

)imel veliko sreče in sem odpravil posledice tragikomedije. Toliko za danes - jutri dalje. Samo še eno cev za servo moram nabaviti, pravzaprav si jo bom sam naredil iz bakrene cevi od centralnega odrevanja (razlog za home made je astronomska cena za originalen del, 140 âŹ

za 40 cm dolgo kovinsko cev, ki je na vsaki strani ukrivljena pod kotom 90 stopinj ), nekaj cevi za vakume in podtlake tudi moram zamenjati, ker so vse že preperele in se samo trgajo, ena cev za klima inštalacijo mi manjka (pravzaprav jo že imam, samo po njo moram), pa verjetno se bo še kakšna "malenkost" našla, ki se je trenutno ne spomnem, skratka sem tik pred koncem - upam
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...