Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Corrado 16v poškodovan - popravilo

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Avg 04, 2008 12:02 am

huh bo pa hudo to, welcome to the club :)
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Avg 04, 2008 12:18 am

Goti napisal/-a:Hej, Andrej!
Čuj, ti si mel en tak fini sprej za zadnje lampe rdečirat.
Vprašanje: a še maš kaj tega spreja al si grem po svojega? Kam?
In kdaj bova dala folijo na rob blatnika in kdaj mi boš lak očistil? ;)

Seveda mi ga je ostalo, samo si ga ne upam dati naprej, ker je škartna roba :wink: - me boš potem pretepel. Prečekiraj mojo temo in preglej slike, pa boš videl kaj se je meni zgodilo - tega spreja ne priporočam, ker je dobesedno res samo temporary solution :roll:

Kar zadeva pa folije proti kamenčkom, pa je zadeva sledeča: Ravno v petek sem kupil folijo, tako da ti sedaj lahko to popedenam (lahko si tudi sam, ker vem, da nimaš dveh levih rok :lol: ). Takole pa izgleda ta zaščitna folija proti udarcem kamenčkov:
Slika

Slika

... če kdo želi, lahko dobi navodila tudi v Francoščini ali Grščini :lol: ...
Slika

... še dimenzije folije ...
Slika

... povsem prozorna in prilično debela ...
Slika

Slika

Tako, potrebno si je narediti samo šablono in potem odrezati folijo po šabloni in to je to. Priporočam zadevo, ker je res kvalitetna (to ima tudi fritz na rally-ju po bokih), pa tudi jst jo bom dal na korla. Ĺ e cena za tiste, ki jih zanima, za folijo dimenzije 100 mm × 2,5 m je potrebno odšteti natančno 24€
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a Goti dne Po Avg 04, 2008 1:03 am

Carsko! :)
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Avg 04, 2008 3:03 pm

Hudo, sam da koga ne nabodeš odzadaj s temi rogovi :wink: :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a hex dne Če Avg 07, 2008 1:42 am

ma pa se da dobit to folijo sirso od 10cm?
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Avg 09, 2008 11:16 pm

Komaj mi je uspelo tole scheibenblendo zmontirati. Moram povedati, da je to darilo prijatelja za moje usluge - hvala cabby, meni je všeč, ti kar pripelji še katerega od tvojega voznega parka, bom z veseljem popedenal, je še nekaj stvari ki bi jih imel :lol: :lol:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

me like it :wink:

Tudi nekaj plastičnih drsnikov mi je uspelo zamenjati, oziroma zmontirati, ker na eni strani jih sploh ni bilo :roll: . Sedeži so sicer še vedno razmajani, ampak precej manj.
Slika

... zunanji in notranji drsnik nista identična.
Slika

Pridem na servis in mi da tele dve vrečki, pa ga vprašam kaj za hudiča je pa to. "Ja to si naročil" je rekel, nakar mu odvrnem, da corl ni enoprostorec in da jst imam samo dva sedeža, ki potrebujeta tele drsnike. Na vsak sedež gresta dva drsnika, sedeža sta dva, torej 2×2=4 po moji logiki, jst ne vem odkod si dobil ti številko 12 :roll: sem mu rekel. Sem potem vseeno vzel in jih imam sedaj še za drugega korla in pa en komplet viška :lol:
Slika

... old against new ...
Slika

Kot rečeno, razlika se res opazi. Tudi čepe, ki držijo oblogo prtljažnih vrat sem zamenjal. Sicer nič pomembnega in očem skoraj popolnoma skrito, ampak me vseeno razjezi, ko ljudje uporabljajo neustrezno orodje in potem zjebejo čepe, katerih nikdar ne kupijo novih, ker se jim zdijo predragi :?
Slika

:roll: :roll: :roll:
Slika

:evil: :evil: :evil:
Slika

Predragi :roll: , en takšen čep stane 0.20 €, potrebnih pa je 6 komadov. Jst sem jih kupil kar dvanajst, ker jih bom zamenjal tudi na drugem korlu :wink:
Slika

old versus new
Slika

Sicer sem kupil še vse ostale čepe nove: za tapete vrat, pa tiste zadaj, pa za stebričke (A,B,C), pa celo goro ostalih čepov, da jih zamenjam ob priliki, tako na enemu, kot tudi drugemu, ko se bo sestavljal. Sicer res izgleda morda malo preveč pedantno in nepomembno, ampak lepo celoto tvorijo majhni detalji, pa četudi so to samo novi čepi, povrhu vsega pa ta roba tudi ni pretirano draga, oziroma sloh ni draga :wink:

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Avg 09, 2008 11:19 pm

hex napisal/-a:ma pa se da dobit to folijo sirso od 10cm?

Sem ga vprašal, pa je rekel da pri nas ne (nimajo v skladišču), se pa da naročiti direktno od 3M proizvajalca, cena je pač odvisna od mere kakšno bi imel :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Avg 09, 2008 11:43 pm

Piz*a, sedajle malo čekiram forum, pa vidim, da vsi nekaj glancate svoje pločevinkote. 4m4ter nekaj "grozi", da morajo biti pločevinkoti zglancani, Super98 ga je očedil, verjetno je tudi Jinx82 cel popoldan glancal svojo piksno, kakor tudi vsi ostali (no Jurtz verjetno ne, ker nima časa :lol: :lol: ). Seveda se tudi za mene ne spodobi drugega kot vzeti grožnje od 4m4ter-ja resno in v akcijo - blink - blink efekt
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

... marš prasi*a, tu ne boš srala :evil:
Slika

... ja,ja strah je pa gospod :lol: , ni upala več nazaj srat po moji havbi :lol: :lol:
Slika

Ĺ koda ker bom jutri na poti do Ankarana pobral ves mrčes in bo rezultat današnjega čiščenja neviden, mah nema veza, glavno da se je in pije - Ankaran i am ready to start [smilie=auto.gif]
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Avg 10, 2008 12:07 am

menjaj še tiste gumi drsnike na sredini sedeža, pa bo ko novo.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a hex dne Ne Avg 10, 2008 1:00 am

kr neki vsi glancate avte pa nevemkaj, js bom prsu z 20cm duckt tape-a dol na zadnji desni obrobi, da jo gor drzi pe me boli kita. no ja vsaj opral sem ga :lol: avto je za vozt ldje, ne pa za glancat!
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Avg 10, 2008 8:24 am

hex napisal/-a:... js bom prsu z 20cm duckt tape-a dol na zadnji desni obrobi, da jo gor drzi pe me boli kita...

Kaj pa to za tebe, ko si pa fan rat look-a :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Avg 24, 2008 11:36 pm

Sküll napisal/-a:menjaj še tiste gumi drsnike na sredini sedeža, pa bo ko novo.

Evo Skull, sem poslušal tvoj nasvet in nabavil še tele "ščitnike za zobe" :lol:
Slika

... so bili stari že precej zguljeni in ploščati :roll:
Slika

.... minuta dela in voila, vie neue :lol: ...
Slika

Le težko se verjame, ampak razlika je res opazna, če se zamenjajo vsi drsniki je sedež precej bolj fiksen, pa še strošek je minimalen - tale drsnik stane 3,36 € :wink:

Danes pa je sledilo še opravilo, ki sem ga najdlje odlagal :roll: , tapeciranje strehe corrada. Ker se še takšno delo ni delalo, sem bil malo skeptičen kakšen bo končni rezultat, zato se za prvi poizkus uporabil tapeto strehe, ki je krasila pokojnega blue corrada in je bila tudi že zdelana. Ampak zdelana je bila samo tkanina, ki je prilepljena na strop, oziroma tapeto, medtem ko je sama tapeta bila top zustand :wink:
Slika

Slika

Tole je bolezen na takšnih starih kripah, kjer stropna tkanina odstopi, bodisi zaradi časa, bodisi zaradi drugih dejavnikov, ki botrujejo temu, na primer vlaga, etc, .....
In sem šel v trgovino kjer prodajajo takšno robo, z namenom, da kupim kar pravo usnje. Seveda si tega nisem privoščil predvsem zaradi cene slednjega. Usnje v tej trgovini v Celju se prodaja na kilograme in sicer stane kilogram 18.60 €, seveda so to kosi usnja in ne v enem kosu, s tem pa si ne morem pri stropu nič pomagati, ker to so takšni kosi, ki so primerni le za kakšno manšeto prestavne ročice ali za tapeciranje volana, kaj več se pa iz njih že skoraj ne da narediti. Pa sem vprašal, če prodajajo tudi usnje na kvadratne metre, nakar dobim odgovor: seveda gospod, tudi na kvadratne metre se prodaja in sicer stane kvadraten meter 50 €, potrebno pa je kupiti najmanj 4 kvadratne metre, kolikor baje dobijo iz ene kože :roll: . Niti polovice ne morem kupiti posebej (na primer 2 kvadrata), ampak celo kožo, za kar bi moral odšteti 200 € :roll: . Ockey sem si rekel, to pa je za amaterja kot sem jaz malo tumač, sploh, ker se bo to delalo prvič in nihče ni jamčil uspeh. Zato sem vzel kar skaj, katerega cena je za tekoči meter 12.68 € :lol: . Vzel sem ga dva "tekoča" metra, kar v dimenziji pomeni 140cm × 200cm, torej me je stalo samo 25,36 €, seveda k temu dodamo še ceno za neostik, ki je znašala 8.60 € (1kg) in veselo na delo. Po treh urah je bil rezultat sledeč :
Slika

... in še primerjava s tisto, ki je bila do sedaj v korlu ...
Slika

... in pa kako izgleda že zmontirana .
Slika

Slika

Slika

Slika

Ker pa je nekaj materiala ostalo, ga je bilo potrebno porabiti ...
Slika

... in ker ga je še vedno ostalo, smo se malce igrali, pravzaprav moj prijatelj, ki se je poigral z manšeto prestavne ročice ...
Slika

Slika

... in še vedno je ostalo nekaj materiala, ampak se nismo več igrali :lol: :lol:

Za prvič se mi zdi, da je narejeno kulturno in sprejemljivo, vsekakor bolje kot tista tkanina, ki je odstopala :roll: . Sem se pa naučil, da ni dober vsak skaj za tapeciranje, ker tale je imel podloženo neko peno in je bilo izredno težko lepo speljati po krivinah, baje obstaje še eden, ki pa nime te pene podložene in ga je precej lažje lepiti po krivinah, ker je bolj elastičen :wink: , pa drugič moram bolj podrobno pregledati tole robo, ker je imel tale skaj tudi nekaj felerjev (brazgotin), malo sem pa tudi sam zajebal, ker sem ga prepognil in je ostala ena brazgotina, ki se sedaj tudi opazi - nič ne de, bom drugič bolj pazljiv. Sedaj me mika, da bi dal še sedeže obleči v ta skaj, v črno/bež varijanto, torej sredino v tale bež skaj, robove pa v črno usnje - ne vem no, morda me celo zamika.

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Avg 24, 2008 11:43 pm

skaj za sedeže ni najbolš ker se hitr "znuca" drgače je pa to čist umetna zadeva. vseskup drži tista "mreža" zadaj. spredaj je pa dobesedn plastika gor nabrizgana. pa sam odtisnjen vzorec usnja kao gor. na kratko o skaju. tam nekje.

morm prit u tork da vidim ta avto :D
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

Kraj: Ravne na Koroškem.

OdgovorNapisal/-a RedEvil dne Po Avg 25, 2008 12:35 am

to si pa res lepo spacao skup [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
RedEvil
Fasader

Avto: VW MK3 GTI Juby,Jetta TDI

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Avg 25, 2008 2:09 am

lepo sam osebno bi raje črn skaj uporabil, pa tista ideja o sedežih se mi zdi bolana. če ne drugo vsaj kombinacija materjala. že na usnju znaš dobro švicat a kaj šele na skaju, da ne govorimo o tem da se hitro znuca. raje črn skaj po robovih pa usnje na sredini (kot je bilo original na Skullov prvih recarotih iz polota Color concept ).
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Avg 25, 2008 11:19 am

8) Gengsta samurai :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a bajta dne Po Avg 25, 2008 11:21 am

ej! sam znak na prtlažni polici si narobe obrnil. more bit tako da zgleda od zunaj prav a ne?
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Avg 25, 2008 12:27 pm

motiš se bajta. znak je prav obrnjen tako da zgleda samuraju prav ;)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Avg 25, 2008 1:24 pm

kakšno lepilo si uporabu?
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Avg 25, 2008 1:37 pm

kila neostika kupljena na crnem trgu :)
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Avg 31, 2008 9:17 pm

Sküll napisal/-a:kakšno lepilo si uporabu?

seveda, neostik drži, še dva dni si potem čisto high, če se voziš v avtomobilu, pa da je prej stal nekaj ur na soncu :lol:

... še malo smo se igrali ...
Slika

Slika

Slika

... malo indijanske tehnike šivanja :wink: ...
Slika

Slika

.... in to je to ....
Slika
... ampak samo do nadaljnega, še se bomo igrali :wink:

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Avg 31, 2008 9:30 pm

te senčnike sm v živo pregledal pa tok dobro narejene stvari ze dolg nisem videl ! (tist krožek šivanja se ti je 3x splačal andrej)
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Poršejčkov ata dne Po Sep 01, 2008 12:21 am

No zdej je pa uredu, n'č več šlampasto!

:twisted:
Uporabniški avatar
Poršejčkov ata
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Sep 01, 2008 9:58 am

Lepo 8) In kdo ti je senčnike šival?
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Po Sep 01, 2008 11:45 am

jinx82 napisal/-a:Lepo 8) In kdo ti je senčnike šival?

Verjetno sam, sej to res ni težko. Najtežje del je narediti kroj, potem pa še zadevo naravnost zašiti, nobena umetnost.
Če delaš dvojne šive, si lepo na zadnji strani lahko narišeš črto, za katero natančno odmeriš razdaljo od roba, si potegnes z alkoholcem in samo po tej črti šivaš.. ni to nobena umetnost... morš pa meti živce in roko...
zgleda pa zadeva nekako takole...

Slika

Slika

Slika

LP
M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost