Totalna predelava MK2

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Totalna predelava MK2

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Avg 23, 2010 9:56 am

Dej dej, gdo te bo čakal sto let, dej še slik. Alpa rajši priprelji avto pokazat v Ilirsko Bistrico, ker tle bo predolgo trajalo :D

PS: Če boš rabu imam jaz komplet šip za 5-vratnega GTI-ja. Vetrobranska je popolnoma nova, zadnja pa z luknjami za spoiler.
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 10:10 am

Sory,res.Glej mam več težav,zakaj nimam časa ti v živo povem.Slikal sem vedno nepričakovano,ko sem se spomnil in slike so tko razmetane,ker se nahajajo med milijoni drugih posnetkov.(izleti,morje,dogodki).Pa kadar je kartica polna na brzino skopirat na PC in dalje,zdej je pa velik topliranega,dost je za vas nezanimivega,vglavnem moram uredi prispevek,predno ga dam gor.V bajto pa pridem ponavadi tam okoli 22-tih in se mi pol več ne da.Pa še tega se držim,ko je en rekel:5 slikc na en post.Lahk pa tudi vse gor naenkrat nalimam,sam boste misl,da gledate adpad oziroma reciklažo avta :lol:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 10:12 am

Glede šip sem napisal,da imam še en komplet zeleno toniranih tudi z luknjami,da mu bom očasno menjal izgled.Hvala vseeno.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a luka32 dne Po Avg 23, 2010 11:30 am

Rabiš mogoče volanko ključavnico s ključem? Da maš komplet enake?
Uporabniški avatar
luka32
Stalni uporabnik

Kraj: Litija
Avto: golf iv, type 3 68'

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 8:18 pm

Mislim,da ne.Sem vgradil ključe nove generacije.Volanska ni bila problem,v vrata pa sem jo vdeloval celo soboto.Pa uničil menda ene dve ključavnici,predno mi je ratalo.Namreč vložki teh ključev so precej debelejši in ohišje ključavnice je komaj malo večje.Moral sem si narediti razna orodja,da mi je na koncu ratalo.Tudi peresa v vložku so dosti večja inširša,tako da sem komaj uspel.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a WOB dne Po Avg 23, 2010 8:56 pm

Dober tole pelje naprej [smilie=beer2.gif]

samo te moram razočarat oz. povedat eno kruto resnico.......iz lastnih izkušenj.......

a ti jo hočem zaupat? :D
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 10:00 pm

A se moram usest? :lol:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Avg 23, 2010 10:02 pm

verjetno ni lih prav da kažeš celemu svetu slike svojih ključev ;)
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 10:35 pm

Saj ne misliš resno! Pa da mi ta avto en ukrade,ti povem,da mi ga po dveh dneh pripelje nazaj! :lol: Sem imel pred 25-leti stoenko,sem jo opremil s štromom,pa sem imel 19 let.Ko sem jo prodal, in ko je možakar moral nekaj postorit,je dobil celo glavo sivo!!! :lol: Tega golfa ne sprav skup,če se kaj zašuštra brez mojih zapiskov nihče,razen,da vse ven zmeče,pa potem na novo prprav.Sicer pa dvojkico odpelat.....! Pa gdo se bo mučil na takšen način,za tako staro gajbo,saj v takšnem avtu ne moreš prevažati vrednih stvari,pa tudi sam ni nič vreden. :( Imam iskušnje in to grenke!Sem bil enkrat devetdesetega leta v Palmanovi z ženo in še z dvema.Smo iskali usnjeno jakno.Se pripeljemo,parkiramo na velik p.prostor,gremo v štacuno (avto zaklenem,strogo!!),jakn nimajo,se vrnemo za pet minut.Rezultat:avto odprt,brez pioneer-ja,jaz ob 500 DEM,žena ob CELO porodniško,tako da fantje,v avtu stvari ne puščat.Ma mi niso nič razbil,nič poškodoval.Enostavno odprli.
Za tega golfa,pa niso dovolj samo ključi.No to pa ne bom objavil.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Avg 23, 2010 11:39 pm

BureK napisal/-a:verjetno ni lih prav da kažeš celemu svetu slike svojih ključev ;)

Morda pa nisem prav razumel,kam ciljaš,če ne na lopove? Sva se z ženo po dopustu hotela en mal zapelat (je minilo tri tedne),sem rabil dve uri,da sem se spomnil,kva nardit,da bo hudič vžgal! :lol:
Pa nadaljujmo.Zdaj ko je pobarvan,pričnemo z zlaganjem "puzlov".

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a WOB dne To Avg 24, 2010 12:09 am

apokalipso napisal/-a:A se moram usest? :lol:

:D

ko se boš usedu v cabrioleta pa začutu veter v laseh, ti bo postala dvojka čisto nezanimiva :wink:

saj pri men je blo tko :mrgreen:
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne To Avg 24, 2010 12:24 am

WOB: to je zato ker si star :mrgreen: in ker je žena tako rekla :mrgreen:
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne To Avg 24, 2010 1:06 am

Lep avto ratuje
Barvat si ga dal verjetno na gorenjsko? :D
GTI je v redu star ali nov.
TDI je pa za reveze ker pije ful premal.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

Kraj: V narocj Gorenskh planin
Avto: Golf3 16v,vw Käfer 1300 1968

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne To Avg 24, 2010 8:43 am

Jurtz napisal/-a:WOB: to je zato ker si star :mrgreen: in ker je žena tako rekla :mrgreen:

Ha,ha!Dober si to povedu,Jurtz! Če si na to mislu Wob,imaš prekleto prav.Ma jest tukaj delam razliko.Se prvi da ZIHER in kamot nekam pridem grem z DKV-jem.Za užitke se peljem s cabriom.Za mojo žilco in folk vnemirit,pa grem z dvojkico.Ma morte vedet,da moja dvojkica na zunaj ni popolnoma nič posebnega,kar ima temna stekla in ene majčken boljše VELIKE felge (kolesa).Drugače je čista klasika,no zadnji lonec je takšen,da ga skoraj po tleh za sabo vlečem :lol: in cev,ki gleda iz njega je kot dimnik.Ma je vse rostfrei,original W. :D In pa seveda,da kdo vpraša,če so jih zopet začel delat :D
Kaj pa si mislil s tem,da sem ga dal na Gorenjsko barvat? Ali ima to kakšen poseben pomen,da ne bom spet kakšno bučko ustrelu? [smilie=crying.gif] A se na daleč vid,da je slabo,al dober? Ja streho mormo res zbrusit in spolirat,ker je majčken mat na sredi.Drgač je pa OK.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne To Avg 24, 2010 10:29 am

nič se ne sekiraj to so neke interne fore ko še jih bog ne razuma hahhaa :lol: :lol: avto pa zakon!! pa tudi jaz sem mel občutek da bo avto rdeč ko si začel predstavljat projekt ..nevem zakaj [smilie=blink.gif] drugač pa zakon!!
THATS ME---->>>> THATS ME

d(>_<)b Was ist besser als sex? Audi V sechs!!!
Audi 80 Cabrio 2.8 & Audi A6 c4 2.5 TDI d(>_<)b
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne To Avg 24, 2010 11:22 am

Ja sej ni kej za rect zunaj po slikah je avto res lep samo nevem zakaj ga pa nisi odznotrej pobarval mene bi motilo tako ce je tebi tako vsec potem je vredi.
GTI je v redu star ali nov.
TDI je pa za reveze ker pije ful premal.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

Kraj: V narocj Gorenskh planin
Avto: Golf3 16v,vw Käfer 1300 1968

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne To Avg 24, 2010 8:15 pm

GOMK316V napisal/-a:Ja sej ni kej za rect zunaj po slikah je avto res lep samo nevem zakaj ga pa nisi odznotrej pobarval mene bi motilo tako ce je tebi tako vsec potem je vredi.

Napak,ni mi všeč tako,ampak v življenju sem imel že toliko problemov komu dopovedat,da je avto pod novo barvo zdrav in ni rjast,kadar sem katerega prodajal.Tukaj se pa lepo da videt natur karoserijo,če se tapicirnga in obloge odstranijo.Bi pa bilo drugače veliko lepše,se strinjam.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Avg 26, 2010 11:09 pm

Nekaj za varnost. V prednji odbijač sem integriral dodaten varnostni lok v primeru karambola.

Slika

Zadeva je sposojena pri,saj ne boste verjeli,kakšne komponente ima tale moja dvojkica.Tale ALU del je sposojen od Audija A5.Hja je bila prilika.

Slika

Tudi zadaj sem dodal močno ojačitev in sicer nosilec odbijača golfa 5.Slikc žal nimam,nisem slikal,se je mudilo al kaj jaz vem. :(

Montaža zaganjača. Ne vem, kako bi opisal težo problema,na katerega sem naletel ob montaži zaganjača.

Slika

Zadeva je bila obupnega pomena.Avto namreč ni hotel vžgati.Verglal je v nedogled,dokler ni ispraznil akomulatorja.Poiskušal sem več možnosti in nazadnje ugotovil,da je problem v samem zaganjaču.Zaganjač je namreč bil vgrajen od golfa TD,ki ima pač določene obrate zaganjanja.Tle je nastal problem,Računalnik motorja zahteva določeno število obratov motorja,drugače ne vbrizga gorivo.Zaganjač od 1.9 TD letnik nekje 94 ima mislim 9 zobov (zdaj govorim na pamet).Potem sem vgradil zaganjač od SDI,ali TDI tam okoli 2003 letnika,pa ni pomagalo,bilo je bolje (en zob več).Šele zaganjač golfa 5,ki ima zopet en zob več,je zavrtel motor toliko hitreje,da je vžgal.Toda ta zaganjač s tem menjalnikom nikakor ne gre gor.Ni ustrezna ne globina vgradnje,niti center osi pastorka zaganjača.Moral sem izdelati posebno prirobnico,da sem lahko zaganjač zmontiral.Sedaj motor vžiga zelo dobro.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 11:10 am

Slika

Slika

Nekaj drušinske pomoči.

Slika

Slika

Slika

Mladi se učijo! Če bo delelo,bomo videli.Važno je sodelovanje in volja.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 1:15 pm

Zadnji detajli pred vgradnjo zračnih blazin.

Slika

Upam,da mi jo ne odpre že kar pri montaži! Lahko se zgodi...Previdno z varnostne razdalje!

Slika

Slika

Bbbuuuuummm!!!! :shock: :shock: :shock: Uf, :roll: mali je z vrati zaloputno!! :evil:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 3:10 pm

Vgradnja motornega računalnika.

Slika

Slika

Vgradnja protiprašnega filtra.Uporabljeno ohišje MK3 zaradi ugodne cene filtrov :D

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 5:19 pm

Decentralizacija varovalk.Se pravi,delna razbremenitev CZ in padodatno varovanje tokokrogov za močnejše porabnike,ki jih stari avtomobili še niso imeli.

Slika

Slika

V tem ni nič bolšega,dokler ne pride do nepričakovanih težav,kot so kratki stiki močnostnih napeljav in seveda primeri karambolov,kjer gre lahko napeljava močnih porabnikov v okolici motorja direktno v kratek stik in s sem eventuelni požeri ali eksplozije.Torej zopet nekaj preventive za varnost.

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 10:22 pm

Nekaj Night-dizajna. Dobro je ispadlo!

Slika

Poskrbljeno je tudi za osvetlitev vrat,kadar se le ta odprejo.Stvar je majčkeno zakomplicirana zaradi prevelikega števila kablov.Vsaka vrata naj bi bila neodvisna in neodvisno od ostalih javljala,da so odprta.

Slika

Seveda stikala vrat niso več na svojih mestih.V eni temi sem prikazal namen mest,kjer so bila prej stikala.Zaradi prepogoste oksidacije,kateri so spričo vlage stikala na MK2 močno ispostavljena,njihovi nalogi služijo na novih lokacijah vgrajeni od MK3.

Slika

Zadeva je precej praktična,saj prikazuje tudi napol zaprta vrata,kar bri obstoječem sistemu seveda ni mogoče.

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne Ne Avg 29, 2010 10:42 pm

Slika

kolko varovalk so skuro prej ko to začelo delovat ? :)
drugač pa lušno urejeno vse skup ! [smilie=beer2.gif]
THATS ME---->>>> THATS ME

d(>_<)b Was ist besser als sex? Audi V sechs!!!
Audi 80 Cabrio 2.8 & Audi A6 c4 2.5 TDI d(>_<)b
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Avg 29, 2010 10:47 pm

Sem že mislu,da ste še vsi na dopustih,al pa ste se grel na soncu dans,ha ha! Kolko varovalk sem skuro? Dobro si me vprašal! Zdej če ti po pravic povem,boš itak reku,da sploh nobena ni v tokokrog vezana :lol: :lol: Nobene.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov