Ker sem si vedno želel imeti oldtimerja(neglede na znamko), se je to enega dneva 2008 tudi dejansko zgodilo. Zaradi drugih obveznosti se je projekt razvlekel, upam pa da ga dokončam naslednje leto.
Nekaj podatkov;
Audi Coupe GT
leto izdelave;1982
motor; 2.1(2144ccm), 96kW, S5- 10V
oprema; servo, klima, centralno zaklepanje, el.pomik stekel, el.pomik ogledal,
gretje sedežev, meglenke, pranje žarometov, strešno okno.
Želja; Kompletna obnovitev. Odzunaj- da ostane čimbolj original + nekaj lepotnih dodatkov.
Odznotraj- zamislil sem si nekakšno kombinacijo usnja in blaga, ampak to še moram naštudirat.
Tako je zgledal, ko sem ga pripeljal z avtovleko;

Najlepše ni bil ohranjen.
Avto ni bil tovarniško GT, ampak si ga je nekdo želel predelat "wannabe GT".
Ker pa je nekdo že začel predelovat( odbijača in pragovi so od GT izvedbe),
bom pa jaz dokončal še ostale detajle.
Najprej sem naredil mali servis na motorju. Pregledal vse kable( da ni kje kaj potrgano), zamenjal vse jermene, vodno pumpo, termostat,bencin filter, filter zraka, filter olja, olje, antifriz, svečke, kable za svečke, razdelilno kapo, rotorček, akumulator, krtačke na štarterju, rele za bencin pumpo, nekaj varovalk, tesnilo pokrova ventilov, naredil vsa nova tesnila na sesalnem kolektorju, pa še kaj bi se našlo.
Tako zgleda po malem servisu

Nato sem ga začel slačiti

Popravilo sprednjega dela. Zamenjal sem pokrov motorja, ker je stari bil prepigan in
je že fajn začel cvetet. Nabavil sprednjo masko z letvicami, takšno kako ima GT.

pošiljka iz nizozemske- mrežice za v odbijač(jaz jih sploh nisem imel) in Quattro/GT zadnji spoiler

Popravilo zadnjega dela. Ker je bil vdarjen odzadaj in so prtljažna vrata, bila preveč zvita, sem nabavil druga, tudi original črne luči sem "vjago" ,hvala skull
Popravljena linija in prislonjen spoiler za predstavo

Popravilo obrobe in poda prtljažnika.
Pod sem dvignil zaradi želje po prečnem zadnjem loncu, ker tako mi je izgledalo porazno.

Obroba od limuzine, kajti za kupeja je ni.

Tudi notranja je bila načeta

Pripikana in končni izdelek

Na drugi strani je bilo koliko toliko OK, ni bilo potrebe po menjavi, le manjši popravki

Tako je izgledal pred odhodom k ličarju, jaz sem samo tavečje luknjice pokital, potem sem pa ugotovil da je boljše da jaz več ne kracam in prepustim to mojstru

Priprave na barvanje- metal šprickit

Barva

Spet doma

Sestavljanje;
Vmes sem še obnovil sprednje luči, pobarval zadnje blende in nabavil polno delov katere bom še rabil,
Večino delov sem kupoval preko Ebaya in od enega dobavitelja iz Nizozemske, seveda se je tudi v Sloveniji kaj našlo.

Zaščita in nova izolacija poda odznotraj, vso staro zvočno izolacijo sem ven potrgal, ker je v avtu smrdelo po vlagi, zamenljal sem jo z drugimi materijali(gradbeni)

Preventivno našprical vosek v nedostopne votle dele

Coupe GT armaturka- črna

Popravilo »tuning« police in tapeciranje

Stapecirana v isti material kot tepih, tako je tudi tovarniško

Vmes sem nabavil še nekaj robe OEM front lip iz 80-ih, rostfrei lajsne za na odbijače-večina jih je že nekaj časa nedobavljiva pri Audiju, mi jih je kolega iz nizozemske zrihtal v TOP stanju.
Pa še druga platišča Melber 7Jx15 ET12 in dosti ostalih p…rij katere še rabim.
Trenutno zbiram dele za obnovo podvozja.

Avto je trenutno v takšnem stanju, odbijači še niso pobarvani bojo spomladi, ker jih moram še pripraviti.
Odbijač in lip so samo prislonjeni.

Če je slik preveč, lahko moderatorji kaj zbrišejo.

![beer2 [smilie=beer2.gif]](./images/smilies/beer2.gif)

Girling 54 (280mm) od G60

![blink [smilie=blink.gif]](./images/smilies/blink.gif)
![zeppelin [smilie=zeppelin.gif]](./images/smilies/zeppelin.gif)