Doche napisal/-a:Pa maš kaj dodelano kakorkoli al kar v tank not naliješ zraven sončnično olje in se odpoveš pomfrija in pohanega, avto pa potem laufa normalno?

luka32 napisal/-a:Sem pozabu napisat prej, da sem jaz spraševal za čisto jedilno olje, kupljeno v trgoviniZa tako stvar mi je rekla da ni problema, samo registrirat se moraš pri njih. Men štirka pd lavfa zdele na 50% mešanco z nafto. Ko se še malo otopli bom probal večjo koncentracijo.

luka32 napisal/-a:Kdo ve, kje bi dobil ogrevan naftni filter?

BeniNorc napisal/-a:sicer ni vw, ampak sej dizel je dizel, al pa vsaj tu neki.
za fiata jtd je en nekje na slo forumu pisal, da brez problema avto laufa in vozi na 30% olja in 70% nafte. baje da se čuti majhen padec moči, ampak da nič resnega. potem je šel na 50%-50% in da je tako kot je rekel luka, problem z hladnim vžigom, ampak da potem zadeva deluje. ampak v tem primeru je avto čisto original, brez kakšnih grelcev itd. je pa pri 50-50 čutit velik padec moči, ampak je to rešil s čipom, iz 120KM na 150KM, tako da je sedaj pri 50-50 nekako avto enakovredno močan kot original.
tako vozi že 3 leta, in je naredil več kot 150.000km in baje vse štima, nima problemov.
gre se pa za fiat ducato 2.8JTD.
princip delovanja je enka na vseh starejših JTD motorjih (CR), tako da bi to moglo špilat na vseh.. pomoje da bi blo potodbno tud na tdi-jih, ki niso PD.. jaz sicer še nisem sprobal, bom pa najbrž kar kmalu.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov