Napisal/-a pocesnkII dne Ne Apr 15, 2012 11:57 am
na koncu boste vsi pocasi prisli do spoznanja da je potrebno iti na 2T sistem (2rezervoarja olje/nafta)
zakaj: ker največji problem so mrzli zagoni, tu je olje kot takoprez predelav, pregosto da bi ga pumpa pognala. ko je olje enkrat tekoče oz viskozno saj priblizno na viskoznosti nafte, potem načeloma grelca nerabiš.
najbolj enostavno se zadevo naredi tako kot sem mel sam: dva rezvoarja, original je pac ostal original za nafto, drugi pa je bil v kufru, na novo potegnjene dve silikonski cevi do motorja , tam pa 2 triportna elektro ventila. edn za povratni vod olje/nafta, drugi pa za dovod olje/nafta. potem se malo pougras z cevkami, naliješ prečiščeno olje (tisti pomfri ki plava v olju ga je fino odstranit) pri dodoku olja je najbolje uzeti filter od renault 5 dizla kateri je mel ze v osnovi gretega z vodo, pa se lahko ga je zamenjati. (to boste večkrat počeli) vodo speljemo na cevi katere ogrevajo notranjo pečko, saj se tu nahitreje segreje voda. na koncu pa je dobro dati saj za pozimi en elektro grelec z bimetalom v rezvoar. ko smo to naredil, predihtamo samo se crpalko oz bosch pumpo, odzračimo celotni sistem. to je to.
p.s. je pa tudi fino ce napeljujemo nove cevi za olje da so te le nekoliko debelejše zaradi količine pretoka oz gostega olja.
sam sem mel zadevo narejeno tako, olje pa sem filtriral z usedanjem, zadecva je bila na cr motorju in sem naredu cca 50k km bp ce se nemotim.
Servis, diagnostika osebnih in tovornih vozil--->PM