In še druga verzija s tuno, ker ima fritz orgomno dodatkov noter
Potrebuješ:
peresnike/svedre/makarone po želji vglavnem - jih skuhaš
Še pred tem pa omaka.
2 papriki / lahko barvni izbor iz lidla, je pa najlaže z rumeno/rdečo
2 paradižnika
1/2 čebule, ali pa kar eno manjšo celo
2 piksni tune
1 pasiran paradižnik/rajčica (500g)
čebulo sesekljamo, vržemo v lonec z malo olja in začnemo mrcvarit
takoj zatem se doda sesekljana paprika (lahko tud večji kosi, ampak je prej omehčana če je na manjših kosih) ko se paprika sesede oz zgubi svojo trdoto dodamo paradižnik prav tako narezan na koščke, pustimo, da se malo omehča vse skupaj. Potem je na vrsti pasiran paradižnik, da dobimo lepo vodeno zadevo. Takrat pa posolimo in dodamo par kapljic kisa. Če komu spizdi več kisa noter v lonec naj potem doda malo sladkorja, da iznićimo kislost
Seveda kak deci ali dva vode lahko tud dodamo.
Ko je zadeva kolikor toliko prekuhana (to se vse dela od oka, ni neke znanosti, 15min na srednjem ognju, da nekaj časa vre) pa odpremo tuno in odlijemo olje ter jo dodamo v pisker. Premešamo zadevo še za ene 5 min, da se zadeva zgosti.
Voila, namečemo po makaronih in se najemo.