Totalna predelava MK2

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Totalna predelava MK2

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Sr Apr 06, 2011 12:20 am

Stvari se premikajo tudi tukaj. Počasi se nabira ves potreben material za "popravilo" tdi-ja,da bo šel kot bi moral.Na montažo čakajo:druga turbina,in sicer z AFN motorja z ibize,da ne bo več težav z regulacijo,potem menjalnik ravno tako z AFN ibize,ki ima super prestavna razmerja in je ravnokar v lepotilno-obnovitvenem oddelku,pa žicovod za prestave in mehanizem z njim in en darovalec organov po prometni nesreči,da bo sklopka postala hidravlična.Slikce sledijo,samo en avto bo treba prej registrirat,da bo lahko šel tdi v delo.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Maj 25, 2012 12:09 am

Kar vroče je postalo na sceni "slovenija,ti si raj", ki sem jo zastavil. Da najprej sebe malo ohladim,bom kljub časovni stiski poiskusil v svojo že več kot leto dni samevajočo temo prispevati kaj novega.

Najprej moram povedati,da je moj projekt dobil novega lastnika. Enkrat sem ga za foro prodajal na netu za 20 000 evrov. Toliko sem ocenil svoje delo in vložen material. Seveda nisem mislil resno,želel sem videti odziv. Na konco sem ga prodal za 10 evrov. No želel sem ga podariti,a ker vozila ne moreš podariti,lahko ga samo prodaš,sem ga prodal za deset evrov. Dobil ga je pa moj starejši sin lani za Božička. Njegov pogled,ko sem mu predal ključe,je bil vreden več kot ves denar.Bil je nadvse presenečen,saj ni verjel,da mu podarjam nekaj,v kar sem tri leta vlagal svoj trud in denar.

Moram sicer priznati,da sem se za to težko odločil.Najprej zaradi tega,ker sem ta avto izdeloval za svojo dušo in mi pomeni več kot če bi imel novega golfa pred bajto. V drugo pa sem imel pomisleke,kaj če česa nisem dobro napravil in bi se zaradi tega lahko sinu kaj pripetilo. Tako sem najprej ogromnokrat preveril ves avto,nato pa ga peljal na tri različne tehnične preglede. Povsod sem povedal,kaj se je s tem avtom dogajalo in da želim detalni pregled. Moram povedat da sem bil deležen pohval in avto naj bi vsekakor bil za na cesto.

Avto je bil od lanske jeseni do letošnje pomladi odjavljen. Med tem časom sem se lotil popravkov ,ki so se pokazali potrebni med časom uporabe. Z veseljem lahko povem,da je avto sedaj to,kar sem pričakoval,oziroma več kot to. Iz njega je nastalo točno tisto,kar sem želel nekje na začetku. Klasična dvojkica s super motorjem in super opremo. Uspelo mi je doterati vse. Avto gre kot nor s standardnim krmiljenjem motorja. Pospeški so nori,navor je nenormalen. Toledo s pet-ventilskim 1.8 motorjem in 125 konji mu ne more slediti. Preiskušeno. Sicer se ni za igrat,ker je ob tem stabilnost avta vprašljiva pri večji hitrosti,karoserija pa se tudi ne more primerjati glede varnosti s sodobnimi avtomobili.
Je pa s svojim tekom motorja nekaj posebnega,saj je malokomu jasno,kaj se skriva pod pokrovom motorja.

Kateri ste spremljali moj projekt,vam je znano,da sem imel težave s cukanjem pri pospeševanju,z menjalnikom,ki je bil absolutno prekratek,z iterculerjem in še in še. Vse to sem uspešno odpravil. Dogajanje sem vestno arhiviral,vendar sem veliko posnetkov izgubil z usb ključkom vred objavil bom,kar je na voljo.

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Slika

Nekje blizu Nakelj sem od nekoga kupil menjalnik od ibize z AFN motorjem.Možakar mi je dal menjalnik,zaganjač in dvomasni vztrajnik za 150 evrov. Meni se je zdela super kupčija. Nisem pa slutil,da bom malo kasneje plačal še davek na to. :lol: :lol:

Slika

[IMG=http://img11.imageshack.us/img11/1620/36684861.jpg][/IMG]

Dan smo ob nabavi željenih delov namenili še družinskemu izletu.Bili smo komletni in po blagovni izmenjavi smo imeli namen pot nadaljevati iz gorenjske še skozi Wobovo deželo na primorsko k sorodnikom. Ker je bil že čas za malico,ki smo jo imeli s sabo,smo si ogledovali pokrajino,kje bi bilo možno izvesti en mini piknig. Med vožnjo ugledam tipa pred sabo,ki silovito krili z rokami in mi hoče nekaj povedati. Peljali smo se dokaj hitro,da smo kmalu ugotovili,da je ta tip gospod....policaj ! O kristus ! Menda je bilo tam možno peljat 80km/h,ma mi smo bili s 118km/h malce hitrejši. Ampak je bil možakar človek na mestu.Ko je videl tisti kup umazanega železja v prtlažniku,prestrašen pogled otrok in mene,ko sem tiste getribe in kuplongo ven s prtlažnika dajal,da sem prišel do dokumentov,mi je odredil kazen 40-desetih evrov z možnostjo polovičke. Ni dost manjkal,da mu nisem dal za six-pack :lol:

[IMG=http://img269.imageshack.us/img269/6336/77444476.jpg][/IMG]

Menjalnik smo pred vgradnjo rastavili in preverili v kakšnem stanju je. Iskazalo se je,da je duša zelo dobre,sem pa nabavil nove zgibne dele za pretikanje. Nekaj plastik,ležajčki in puše,pa je bilo pol menjalnika :(

Slika

Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Maj 25, 2012 12:34 am

Ob vgradnnji tega menjalnika je bilo potrebno vgraditi drugačen prestavni mehanizem. Darovalec je bil nek toledo 1 z ožičenim prestavnim sistemom. Vgradnjo sta izvedla moja sinova. Moram rečt,da jima je uspelo u nulo.

Slika

Slika

Beni mi je priskrbel druga pedala,ki super funkcionirajo. Namreč ta menjalnik ima predvideno hidro sklopko in to sem želel tudi izvesti. Tako sem rabil primerna pedala za vgradnjo hidravlike. HVALA BENI !

Slika

Pred vgradnjo le teh,pa je bilo potrebno pedalo plina predelati na potenciometer. Vsa ta ponovna dela sem vzel maksimalno resno in jih temu primerno tudi izvajal. Na koncu sem bil za to nagrajen, saj je vsaka stvar delovala,kot je bilo zaželjeno.

Slika

Slika

Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a strme dne Pe Maj 25, 2012 1:19 pm

no super tole, sem že čakal kdaj bo kaj novega :D

a maš kakšno sliko kako si rešil težavo z IC?
bolje vrabec na strehi, kot Lovrenc na Pohorju
Uporabniški avatar
strme
Stalni uporabnik

Kraj: Vače
Avto: GOLF l

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Maj 25, 2012 1:28 pm

Imam.Bom prikazal.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Maj 26, 2012 11:34 pm

V nekaterih prispevkih tukaj sem zasledil kritike čez hidravlično sklopko in težave ob izvedbi in kasnejšemu delovanju. To je med drugim pripomoralo,da sem se tega posega tako dolgo branil. Moram pa rečt,da zadeva ni noben bav-bav. Z dosti natančnosti in ustreznim kvalitetnim materialom se da zadeva zelo lepo izvest.

Slika

Primarni del hidravlike je doniral en preminuli mk4....

Slika

sekundarni del pa seatov leon...

Slika

Med tem se je izvedla menjava menjalnika,ki je ptred tem doživel detalnji pregled

Slika

Kar je gledalo ven z njega in se je dalo galvanizirat,sem to storil.Tistikrat je bila pri hiši še polirka za kovino in sem to iskoristil.

Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Maj 27, 2012 12:01 am

Vrstni red ni ravno dosleden.....vgradnja menjalnika...

Slika

Slika

Ob demontaži "starega" menjalnika sem ugotovil,da sem pozabil na sklopko,ki bo morala biti druga. Sprva sem imel namen vgraditi dvomasni vztrajnik,a sem si premislil. Med tem časom sem namreč na ene touranu vgradil klasičen vztrajnik in zadeva je funkcionirala BP. Ker je ta zadeva trotel ziher napram dvomasnega vztrajnika,sem iskal in našel primeren vztrajnik s sklopko in zadeva funkcionira u nulo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Ne Maj 27, 2012 10:18 am

občudujem ljudi s toliko znanja in volje kot si ti. le tako naprej 8)
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

Kraj: okolica Trebnjega
Avto: Golf VR6

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Ne Maj 27, 2012 12:09 pm

Slicker napisal/-a:občudujem ljudi s toliko znanja in volje kot si ti. le tako naprej 8)

Podpis! :)
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Maj 27, 2012 2:49 pm

Hvala,tole je kar dobrodošlo za voljo ki mi jo ob tekočem projektu že kar malo primanjkuje [smilie=console.gif]

Samo osnutek naslednje predstavitve.... [smilie=drunk.gif]

Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Maj 27, 2012 11:24 pm

Končno sem tudi ugotovil,kateri zaganjač je the best za TDI-ja,da se motor najhitreje zaganja....dobri stari Bosch od Mk4.

Slika

Slika

Vmes se je naenkrat pojavil en ogromen servo aparat. Seveda mi ni dalo mira,da ga nebi vgradil :lol:
No,fora je bila drugje. Glavni zavorni valj ki je bil v uporabi do sedaj je imel eno hibo. Le ta namreč ni bil predviden za ABS sistem in sem dva izhoda blendiral. Vendar se je v kotičku zadrževal zrak in pedalo ni bilo,kar bi moralo biti. Nabavil sem nato servo aparat MK3-abf,komplet z abs-om. Malo težav ob vgradnji,a sedaj so zavore u nulo.

Slika

Slika

Slika

Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Ježek dne Po Maj 28, 2012 12:01 am

Sem že pred časom gledal v motorni prostor in mi še zdaj ni jasno, kako vam je uspelo vse spravit noter. Zgleda kot bi bilo v .Zip formatu :P
Vsa čast za voljo in trud! :)
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje
Avto: Mk1

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Maj 28, 2012 7:59 am

Uuu si bil pa dolgo pokonci !! :D
Res je nagužvano,da dol padeš. Bi ne bilo,če bi bilo sprojektirano v sodobnem času za takšen motorni prostor,a v tem primeru je pa res. Meni je veselje pogledat pod pokrov motorja,marsikomu nebi. Moram pa pogostokrat pogledati pod pokrov (vem,da Aljaž "nima časa" [smilie=biggrin.gif] ) tudi zato, da preverim stanje,da se kje kaj ne preriba,kaj ne oguli,pretrga itd. Ma zaenkrat je vse bp ! Tudi pušča ne (več) ničesar.

Veliko volje in uspeha v naslednjem mesecu tudi tebi (pa ogromno sreče) ob zaključnih ispitih !!! [smilie=book.gif] [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne To Maj 29, 2012 11:54 pm

Iterculer je bil že od začetka problem. Zastavljena ideja ni obrodila sadov. Bilo je potrebno nagruntati nekaj pravega....
Slika

Hladilnik zraka golf 5...

Slika

Slika

...znižan za pet...šest vrstic...

Slika

Slika

...se je prov dobr znašu v vezni...

Slika

Slika

Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a nevednez dne Sr Maj 30, 2012 12:02 am

od katerega avta je IC? ker izgleda kot ulit za tvoj projekt :wink:

Drugače pa... respect za odlično opravljeno delo...
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik

Avto: štirje krogci

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Sr Maj 30, 2012 12:06 am

Pred drugo slikco....hladilnik zraka golf 5... [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Maj 31, 2012 8:56 am

Nekje sem omenil (Fritz-ovi temi),da dvojka mora imet daljinke :D
Žal sem se jih moral tukaj odrečt :(
Zaradi gužve okoli vezne,je bilo treba naredit na njej malo posega,da se je IC imel kam vležt ! :P

Slika

Slika

Oslabljena vezna pa ni bila dovolj trdna niti za zapiranje pokrova motorja. Je bilo treba nekaj storit. Po dolgem vztrajnem tuhtanju sem našel čudovito rešitev. Prednji stabilizator od MK4 je od krivine do krivine segal natanko od luči do luči. Odrezal sem ga,v luknje zavaril matice,v vezno z vrha zvrtal luknje in ga pritrdil v vezno med luči. Med tem drogom in zaklepom na vezni sem napravil še nosilec (povezavo) in sedaj lahko mirno skačeš po vezni,saj je drog stabilizatorja jeklena vzmet. Napravil sem še povezavo med tem drogom in vezno pločevino pod odbijačem,ki pa je snemljiva zaradi lažjega dostopa do IC-ja.

Slika

Slika

Slika

Slika

Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a strme dne Če Maj 31, 2012 9:22 am

Dobra rešitev to z IC [smilie=thumbsup.gif],zgleda še najbolj

Kaj pa če bi namesto daljink dal samo pokrove v masko , kao one hella
bolje vrabec na strehi, kot Lovrenc na Pohorju
Uporabniški avatar
strme
Stalni uporabnik

Kraj: Vače
Avto: GOLF l

OdgovorNapisal/-a eugene dne Če Maj 31, 2012 10:17 am

Ima super rešenoz daljinkami zaradi ic-ja. So samo še za figuro.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.

Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

OdgovorNapisal/-a genuss dne Če Maj 31, 2012 10:34 am

Tole imaš pa na tesno, kot 3 v 5 dvakrat.
Jeden Tag steigt die Zahl derer, die mich am Arsch lecken können
Uporabniški avatar
genuss
Stalni uporabnik

Kraj: Velike Lašče

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne To Jun 12, 2012 3:42 pm

Slika

Slika

Slika

Upssss ! Če koga exenšus drži,naj zasuče ekran za četrt obrata v levo ! :wink: :wink:

Slika

Slika

Lp. [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Okt 07, 2012 10:40 pm

Malo svežega vetra skozi to temo, da se ne nabere preveliko prahu. :wink:
Ker se avtoček z novim lastnikom prav lepo ujame in se oba štimata , sem se odločil , da jima malo popestrim dogajanja. Glavni razlog za to pa je bila prelomnica nekih številk , ki so lastnika do sedaj označevala z najstnikom. V bodoče mu bo namreč kolo vodila dvojka. Ni kej , fantje odraščate v prave može :D

Kaj je v mladosti najbolj bitno poleg še česa ? Muzika seveda !
Tako je nastalo..........tole.

Slika

Slika

Zadeva je zelo praktična in poznana marsikomu. Glavni namen pa je bil vsekakor prostoročno telefoniranje, ki ga ta naprava poleg ostalih funkcij tudi premore.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Okt 07, 2012 10:53 pm

Opravičujem se za slabe posnetke. Moj dolgoletni spremljevalec za ovekovečanje dogodkov je zbolel in posledice so....vidne. Mislim da bo v kratkem do konca .....mrknil :(

Slika

Slika

Napravica je multimedija v pravem pomenu. Predvaja vse. Je radijski sprejemnik , tv sprejemnik , dvd predvajalnik , bere vse digitalne zapise , omogoča prostoročno telefonijado in vsebuje tudi GPS. Deluje odlično.

Slika

Edini problem je bilo zadevo spravit v to armaturo. Idejo mi je posredoval BOND 007 , ki jo je nekje staknil. Nastalo je to , kar je. Manjka še nekaj estetskih detajlov, je pa reč zmontirana za vekome večno uporabo. Če bo le laufalo :lol: !
Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Ježek dne Ne Okt 07, 2012 11:17 pm

zanimivo 8)
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje
Avto: Mk1

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne Po Okt 08, 2012 5:30 pm

Zadeva kot sama je uredu mislim da bi mogu se probat jo vgradit v spodnji predal in potem bi blo lazje izbrat estetiko in uporabnost (priročnost) med primerjavama.
GTI je v redu star ali nov.
TDI je pa za reveze ker pije ful premal.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

Kraj: V narocj Gorenskh planin
Avto: Golf3 16v,vw Käfer 1300 1968

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost