Še en novorojenček od GTI-ja

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Še en novorojenček od GTI-ja

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Apr 12, 2013 9:52 pm

malinuc napisal/-a:hm čudno se mi zdi ker ima zglob na vilicah matico na vrhu in ne vijaka čez premnik. to sem videl pri polu 6n2, zato sem vprašal.
premniki od toleda 1l imajo prav tako okroglo luknjo za abs senzor, kolega ima nekaj na zalogi. ležaj bi se dal eventuelno prestavit, ni nek velik problem, sam dobro je imeti hidravlično stiskalnico pa "amerikanerja" - snemalo. pa se ležaj ne sme nič poškodovati. sam sem to že naredil , ker sem prepozno opazil da je ležaj na nadomestnem premniku zanič, trgovine so ble že zaprte, avto je mogu pa na cesto :D, pa ni blo nobenga problema pol.

Ma to pesto tudi dva zegr varovalna obroča? z vsake strani ležaja po enega?

Imaš kakšen recept da dobiš ležaje ven nepoškodovane ? Me pa res zanima. Se mi zdi kar nemogoče.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BureK dne So Apr 13, 2013 10:14 am

apokalipso napisal/-a:

Imaš kakšen recept da dobiš ležaje ven nepoškodovane ? Me pa res zanima. Se mi zdi kar nemogoče.

stari ležaj in preša ? [smilie=zeppelin.gif]
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a čare dne So Apr 13, 2013 2:35 pm

Ja in notranja polovica ostane na prirobnici.Vedno.
Svi mi volimo pičić,samo Mile Kitić
Uporabniški avatar
čare
Tiger

Kraj: ljubljana
Avto: FIAT Marea JTD

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Apr 13, 2013 7:06 pm

Ko bi bil samo to problem. S prešanjem napraviš odtise kroglic na tekalni površini in ležaj je zanič. Najprej moraš pesto isprešat ( prvi problem )in ostane polovica ležaja na njej , kot si dejal Čare.Ma to se da sestavit. Zatem moraš pa vso silo za isprešanje na zunanji del ležaja prenesti preko groglic. Če je osni krak normalen , bo ležaj šel toliko težko ven , da bodo nastali odtisi.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a čare dne So Apr 13, 2013 8:31 pm

Jaz ponavad prešo uprem na zunanji del ležaja tako da kuglice niso nič obremenjene,res pa je da se nikoli ne zajebavam z apcigerji da bi šalco iz prirobni ce dol dobil.Flekxarca pa zarežem z majzlom užgem in poči pa gre dol.
Svi mi volimo pičić,samo Mile Kitić
Uporabniški avatar
čare
Tiger

Kraj: ljubljana
Avto: FIAT Marea JTD

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Apr 13, 2013 9:20 pm

Seveda imaš prav. A v osnem kraku se zunanji rob skrije in ne prideš do njega. Razen pri starih modelih , ko je bil seger na obeh straneh. Žal mi je ležajev ker sem dal kvalitetne notri , žal mi je pa tudi osne krake rezat. Ma negdo bo moral biti žrtev. Verjetno bom to jaz in bom kupil nove ležaje.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a malinuc dne So Apr 13, 2013 10:46 pm

Res je malo težje pri tem, zato sem tudi vprašal če ima na obeh straneh zegrje. če notranja šala ostane na pesti lahko kar tisto pesto uporabite, saj kolikor vem bi mogle bit peste enake.
Razmišljal sem v tem http://www.euroton.si/avtodeli/images/p ... /36575.jpg , s tem odtraniš pesto iz ležaja, potem pa je potrebno pritisniti na notranjo šalo da se dobi ležaj iz prirobnice - akšenkla, pomojem se odtisi še nebi smeli poznati, kolikor ven so kroglice in šala ležaja iz visoke trdnosti, ob udarcu ob robnik se pa takoj pozna... Jaz bi vseeno probal, več kot eno uro dela ni za zgubiti
Uporabniški avatar
malinuc
Stalni uporabnik

Kraj: Zagorje ob Savi
Avto: Golf II GL TDI, MB 190D 2.5

OdgovorNapisal/-a Piky dne Ne Apr 14, 2013 6:34 pm

mogoče s čim takim probat?
The best engine in the world is the vagina.It can be started with one finger,it is self-lubricating,it takes any size piston and it changes its own oil every four weeks.
It is only a pity that the management system is so fucking temperamental.
Dr.H.O.K.
Uporabniški avatar
Piky
Stalni uporabnik

Kraj: LJ
Avto: VW CORRADO VR6

OdgovorNapisal/-a malinuc dne Po Apr 15, 2013 12:37 am

To sem videl že enkrat pri enem starejšem mehaniku, je mel doma tkole podrejan :D , sam spet notranja šala ostane na pesti
Uporabniški avatar
malinuc
Stalni uporabnik

Kraj: Zagorje ob Savi
Avto: Golf II GL TDI, MB 190D 2.5

Prejšnja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov