Vikend "nabit" kot že dolgo ne

. Za vse pa sta po večini "kriva" Krema in Grega. Vse se je začelo dogajati v petek popoldne, okoli pol osme ure. Za presenečenje sta poskrbela zgoraj omenjena. Najprej je bilo v planu, da se dobimo v soboto zjutraj v Ljubljani in šibamo k Matjažu po motor, pripeljemo v Savinjsko in hop v korla, potem bo sledila Dulesova žurka v Begunjah in v nedeljo opravim še en biznis za prijatelja (poliranje) in bay, bay vikend - ampak ne, so ljudje in sta Krema in Grega

. V petek grem k prijatelju po avtomobil in se pripeljem domov ter maham očetu naj mi odpre garažo, da ga kr v garažo postavim. Oče pa začne jamrati, da so se vrata zataknila in da jih ne more odpreti. Ja fak no si rečem, in očetu: Kaj si jih sploh zapiral, sej si pa vedel da pridem takoj! Stopim iz avtomobila in odprem ta mala vrata ter zagledam

beli mkII, samo še nekaj milimetrov od podna in v njem moj motorček in še cela gora drugih stvari. Pa ne me jebat, si mislim, nakar izza vogala prikorata poslednja mohikanca in se mi smejita. Ej, kapo dol, fanta sta šla k Matjažu brez moje vednosti, vzela srce ubogemu golfu in mi ga pripeljala v Savinjsko, pa to pa ne doživiš vsak dan, fanta HVALA, DANKE SCHON, THANK YOU, GRAZIE, ma karkoli še hočeta, evo po Japonsko ARIGATO

. No, kljub hudemu glavobolu sem bil navdušen nad potezo. Seveda pa nesreča nikoli ne počiva in da presenečenje ne bi bilo čisto popolno (v mislih imam posledice presenečenja) se je zgodila majhna nezgodica. Pri dvigovanju motorja iz golfa je bil Grega rahlo nepazljiv in ga je uščipnilo v križu, ter je štrbunknil po tleh kot posekan hlod. Dobro se je držal, motorja ni izpustil dokler ni bil ta varno na tleh

, potem pa malo smeha in precej resnosti. Revež se je komaj pobral in z njemu je bilo konec (do tretjega piva, kasneje v šalci, kot on reče kafiču - drugače salsa

). Seveda je bilo v planu vgradnja motorja, ki pa se potem ni zgodila, z Kremo sva motor samo v garažo zapeljala in konec - gremo na pir. Ker zaradi njiju ni bila potrebna pot v Ljubljano in naprej, sem se zgodaj zjutraj lotil poliranja bavarca, samo na mašinco in ravno do poldneva sem končal, nakar gas v Celje na kosilo, pod tuš in k Dulesu na party v Begunje. Party je trajal kr dolgo v noč, jst sm se poslovil malo prej, ker sem vedel da me čaka še vgradnja motorja in še druga polovica poliranja, zato sem jo mahnil v Celje, kamor sem prispel nekje okoli druge ure zjutraj. Dules, hvala za jedačo in pijačo, ter še na mnoga leta. Krema, tebi hvala za vse stvari, ki si mi jih dal in pa predvsem za teran. V nedeljo zjutraj ob sedmih pa auf in v Savinjsko. Motor je bil še vedno tam, kjer sva ga s Kremo pustila
Najprej montaža klima kompresorja (to je bil tudi edini mankajoči del na motorju), ter sestavljanje menjalnika in motorja
Krema ne bi bil Krema, če mi ne bi zraven pripeljal še polosi
Ker je bilo vse na en, dva, tri skupaj, je bilo potrebno pripraviti tudi pacienta, ki bo prejel organe
V operacijski ni bilo gneče, je bil takoj na vrsti
Evo srce je notri
Vse cevi priklopljene (razen hladilnika, ki ga nisem montiral z razlogom)
Seveda pa nikoli ne gre vse gladko in po načrtih, tako se je tudi danes malo zataknilo in sicer tukaj: konektor je večji, ampak, kot po večini sem tudi ta problem rešil za čas posla. Grega ima ustrezen rezervni del in bova zamenjala

, on potrebuje ravno takšnega
Ura pa je neusmiljeno tiktakala, zato sem si tole malenkost prihranil za drugi vikend
Tudi tole bo potrebno zamenjati
z tole zadevico
Gregu gre zahvala za razdelilec vžiga. Z njem bova zamenjala, ker se meni ne da menjavati elektro inštalacije. Mene ne moti, če imam ta staro varianto vžiga, Grega pa si je zaželel novejše - problem saniran za čas posla in to brez "žrtev"
Opazil sem še nekaj zadev, ki ne bodo šle skupaj, ampak to so nepomembne malenkosti, katere bom odpravljal sproti. Polosi pašejo od golfa, izgleda da bodo tudi "zajle" za prestave pasale od G60 (nisem še 100%, ampak dobro kaže, samo še tisti nosilec, ki pride na menjalnik, skozi katerega gredo te "zajle" moram zmontirati in takoj bo vse jasno). Naslednji vikend me čaka montaža "hlač" izpušnega sistema, nekaj stvari po kanalu je treba še zmontirati (tisto oblogo), konektati vso kablovje, zmontirati še ta kratko polos, zamenjati eno plastično cev za vodo, zamenjati cilinder sklopke, kateri ne paše na ta menjalnik in kmalu bo korl pripravljen za dneve grmenja
Ker pa Murphy nikoli ne počiva, se bo verjetno našlo še marsikaj, kar mi bo razjedalo notranje organe
Vikend je minil, naredilo se je vse kar je bilo zastavljeno, še celo nekaj več in sedaj imam pet dni časa, da se malo spočijem in pripravim za naslednji vikend
Hvala Krema, hvala Grega, hvala tudi CABBY-ju, ki je prispeval svoj delež (dostava door to door

), hvala Dules-u za povabilo in pa seveda hvala meni
Lahko noč FAVDL, ali pa dobro jutro - kakor komu, zdej grem pa spat.
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...