Evo obljubljenih boljših, predvsem pa bolj podrobnih fotk kleparskega popravila.
... malo bližje, za tiste, ki bolj slabo vidijo
... tudi v prtljažnem prostoru je bilo nekaj deformacij
... kotna brusilka

- največji sovražnik avtoličarjev
Pa smo pljunili na tla in začeli. Najprej je bilo potrebno pripraviti "teren" za nanos metal kita. Krožna brusilka in brusni papir granulacije 120, pa na juriš. Sedaj je površina za kitanje postala precej večja, kot pa je bila prej, to pa zato, ker je potrebno "prehode" iz pločevina na lak, lepo razpeljati. Če tega ne naredimo, se bo potem, ko bo že polakirano poznalo, ker se bo kit posedel.
Tule pa se lepo vidi, da me je nekdo že prehitel. Avto je že bil enkrat lakiran, kar se lepo vidi po slojih, ko sem brusil, je pa zanimivo, da nikjer, razen tule na robu, ni bilo nič kitanega - verjetno jih je kasiral samo rob (hvala bogu)
... tudi zadnja vezna pločevina je pripravljena za kitanje
Pa naj še kdo reče, da ima corrado mali "gepek", sicer res nisem velik, samo volumna pa zasedem kar nekaj

. V prtljažnem prostoru sem imel kar nekaj dela, da sem očistil sledi kotne brusilke
... po hudem boju sem slavil zmago (but ofkors

) in tule je rezultat
Tako, pločevina je pripravljena za nadaljno obdelavo - kitanje. Pa sem začel najprej na stranski steni (bok po domače

)
... pa zadnja vezna pločevina ...
in seveda prtljažni prostor
Ker pa sem našel še en "zaklad" na prednjem blatniku, mi poklicna deformacija ni dopuščala, da bi ga ignoriral, zato sem ga kar napadel. Bila je malo večja udrtina in zelo "nastreljan" od kamenčkov
No, to pa je bilo za popestritev petkovega popoldneva dovolj. Načeloma kit obdelujem nekje po dvajsetih minutah - odvisno od zunanje temperature, ampak kot vedno, kadar se gre za mene ali kakšnega poznanega, si vzamem čas. Pa ne zaradi tega, ker se mi ne da, ampak zaradi kvalitetnega dela in izdelka. Prvo kitanje je bolj na debelo in je potrebno kit res dobro posušiti, da ne pride kasneje do posedanja, pa tudi precej lažje in bolje se obdela dobro posušen metal kit.
Danes v soboto, pa sem fizično trpel

. Potrebno je bilo obdelati "skulpture", ki sem jih prejšni dan ustvarjal

in takole izgleda bok po prvem brušenju
Seveda bi lahko tako pustil in "nametal" čezenj veliko oziroma debelo plast brizgalnega kita, vendar to potem ni več to, zato sem stransko steno danes še enkrat pokital in obdelal. Drugi nanos metal kita je precej bolj tanek in se posledično tudi precej hitreje suši, pa kljub temu sam ga pustil na soncu (kolikor ga je pač bilo) tri/štiri urice, da je res zategnil kot mora in potem popoldan še enkrat obdelal. Takrat je zadeva izgledala takole
Sedaj pa je že bil primeren za nadaljno obdelavo - nanašanja brizgalnega kita (špric kita), kakor tudi zadnja vezna pločevina
ter prtljažni prostor
in prednji blatnik
Vmes pa sem popravil še nekaj malih udrtin na sopotnikovih vratih, ki so nastale zaradi debilov na parkirišču, ki mislijo, da je treba vrata vedno odpreti na strežaj, ne glede na druge avtomobile. Vrata bi tako ali tako niansiral in prav grdo bi izgledalo, če bi te male udrtine pustil - mi srce ne da in kot rečeno poklicna deformacija
Takole pa izgleda, ko je kit že obdelan in je avto pripravljen za naslednjo fazo - abdekanje za nanos špric kita. Moj FROGY pa je le nemo spremljal dogajanje
... pa sem ga "abdekal"
Pred nanosom šprickita je potrebno na mesta kjer smo prebrusili do pločevine, nanesti še osnovno ali temeljno barvo za kovino - primer. Načeloma tale špric kit, ki ga uporabljam, že vsebuje sestavine enake temeljni barvi in bi naj ne bilo potrebno nanašati temeljnega premaza - ampak, ker sem jst, kar zadeva teh stvari, še vedno nejeverni Tomažek, sem tako kot vedno, najprej uporabil metal primer
Ter za grand finale danes, še nanos špric kita (jebo vas slovenščina - brizgalni kit

). Večina ličarjev ima nek sistem nanašanja špric kita v dveh slojih, meni to ni nikoli potegnilo, zato ga raje trikrat nanesem v bolj tankih slojih, ki so skupaj še vedno debelejši od dveh povprečnih nanosov. Razlog je v tem, da bolj tanki nanosi hitreje sušijo, treba je namreč med dvema nanosoma počakati, da prejšnji nanos zmatira.
... prvi nanos
... ter zadnji - tretji nanos.
Ecola. Odstranjene vse sledi poškodb. Prtljažni prostor sledi jutri, je sicer že pripravljen za nanos primerja in špric kita, ampak se mi danes ni dalo abdekati, ker bi porabil preveč časa. Zato bom jutri popedenal še prtljažni prostor in potem se bo špric kit sušil vsaj en teden, upam da ujamem še kakšen sončni žarek

, medtem pa popedenam tudi odbijač - pravzaprav oba odbijača. Zadnjega je itak potrebno, ker je od drugega avtomobila, prednji je pa razpokan in ne morem takšnega nazaj dati, saj veste - poklicna deformacija. Če se nekaj dela, naj se dela dobro in kvalitetno
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...