Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

OdgovorNapisal/-a marko129 dne To Okt 09, 2007 12:04 am

Ni kej majstr je majstr.

Lp

Mare
Uporabniški avatar
marko129
Stalni uporabnik

Kraj: Reteče
Avto: Golf II GTI 16v

OdgovorNapisal/-a Hondi dne To Okt 09, 2007 6:32 pm

res si mojster

sveti se ko pri norcih:)
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne To Okt 09, 2007 8:35 pm

Kupim sprednji odbijač :shock:

Lepo, spet en Corrado prebujen od mrtvih.

Zanima le to, če si kdaj probal površino kjer izvajaš prehod obrusiti z trajzakom (brusnim papirjem, gobico granulacije P3000).
Če s topilom lepo rastopiš lak je poliranje gotovo v trenutku in prehoda ni moč opaziti.
Sicer nevem, kako grobo krpo in pasto si uporabljal ti, vendar sam se posvečam temu postopku, ki mi prihrani kar nekaj časa in energije.
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a George dne To Okt 09, 2007 9:15 pm

sam tole [smilie=thumbsup.gif] perfect job
hmmmm
Uporabniški avatar
George
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Okt 14, 2007 9:49 pm

Ecola gospoda, corrado je tudi uradno na cesti :P . V petek sem dobil registerske oznake
Slika

Danes sem se prvič peljal domov v Savinjsko, da ga še očistim in nekaj stvari popedenam - nekaj jih pa bom še tekom tedna ali pa drugi vikend. Ujel tudi malo sonca 8)
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Letvice sem nalepil nazaj in fensi- šmensi znakec tudi, meni se zdi, da se lepo vklopi - 16v rules (a ne CABBY :wink: )
Slika

... celo barva mi je postala všeč 8) - LB7V, perla
Slika

Slika

Slika

... nekaj sem pa tudi zamenjal. Kot je v navadi na teh starih jajcih, so vedno ogledala porjavela po robovih in tale ni bil izjema
Slika

... zato sem si druga sposodil iz VR-ja - do takrat, ko jih bom tam rabil, bo preteklo še kar nekaj časa :wink:
Slika

... pa logotip sem si tudi izposodil :lol:
Slika

Slike notranjosti bodo sledile, ko jo še malo dodelam in določene zadeve zamenjam. "Muzika" pa je že v corradu, tako da mi do takrat ne bo dolgčas - sem bil preden sem prišel domov pri prijatelju, ki mi je dal cd player, če ne bi jst montiral kar kasetnik, tako pa [smilie=punk.gif] ...... Sem z avtomobilom naredil kakšnih 100 km in ugotovitve: lepo se pelje, odlično vžiga tako mrzel kot topel, servo volan deluje u iber, dobro sedi na cesti in skozi ovinke, kljub zimskimi pnevmatikami in off road look-u, res me je presenetilo. Najbolj pa me je presenetil menjalnik - odlično, nekoliko manj zavore, ker zadaj prehitro zagrabijo, v avtomobilu delujejo vsa stikala in so tudi lepo osvetljena, še celo zadnji brisalec dela :lol: . Ne dela pa spojler, pravzaprav dela, samo na eni strani ga ne dvigne in potem se "zakajla", zato imam odklopljenega, ne kaže trenutne porabe goriva na MFA-ju in pa obratomer - hja ta je pa legendaren [smilie=zeppelin.gif] . Sicer deluje lepo in pravilno, samo volana ne smeš obrniti v levo, zato mi med vožnjo vedno kadar je levi ovinek, pade obratomer na nulo, a se takoj ko izravnam volam, vrne na pravo mesto. Kolikor je meni znano nima volan in volanski drog nobene veze z obratomerjem, je pa verjetno nekje slab stik in takole v ovinkih, ko deluje malo centrifugalne sile, prekine nekje stik - po moje, ne vem še, še nisem nič iskal vzroka, ker danes ni bilo časa - samo razmišljam na glas, če ima kdo kakšno idejo, je dobrodošla. Zadnji del izpušne cevi bom tudi zamenjal, ker tole je le malo "tumač" grmenja. Upam, da mi tekom tedna uspe narediti še servis - menjavo motornega olja, olja za servo volan, po potrebi še svečke, zamenjati izpušno cev in popraviti tiste prej omenjene rahlo moteče finese, potem pa bo padla odločitev, prodati ali ne prodati.

lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Ne Okt 14, 2007 10:27 pm

lepo, ampak pomoje pa un 16v znakec prou kazi vse skupaj...
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Okt 15, 2007 4:58 am

lepo, pa se tablico mas je*acko:

CES`t 69 5 foiS ( ces`t soixanteneuf cinq fois )

(pazidatekaksnanepohopsa.press)
Zadnjič spremenil fritz, dne To Okt 16, 2007 11:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Okt 16, 2007 9:46 pm

Danes sem popravil zadnji spojler, ki sedaj deluje bp.
Slika

Moja predvidevanja so se potrdila. Krivec je bil "štiftek", ki pomika spojler. Nekdo je enkrat na silo nekaj prestavljal in ga je odlomil.
Slika

En del ga je ostal v tisti plastiki, ki pomika spojler in je treba narediti nov "štiftek", ter malo s svedrom povrtati in bo ockey. Ker pa danes nisem imel toliko časa na voljo za takšne umetnije, sem si kompleten mehanizem sposodil iz mojega "drugega" vagena. Tega pa bom popravil in ga potem vgradil tja.
Slika

Spojler sem potem lepo stestiral na avtocesti do Celja in pri meni deluje takole: pri 120km/h se začne dvigati, spusti pa se ko hitrost avtomobila pade na 20km/h ali manj. Pa ročno tudi deluje. Pod nujno je bilo potrebno nabaviti še nove brisalce vetrobranskega stekla, ker stari so brisali malo manj kot nič in pa nove svečke. Naslednja stvar je na vrsti števec, oziroma MFA in obratomer.

p.s. Jebe*** 3M in njihove obojestranske lepilne trakove :roll: . Doma sem opazil, da sem izgubil letvico z vrat, s tistim lepim napisom 16v - morda mi jo jutri uspe najti - pa sem vedel, da je to lepilo zanič, na samega sebe se jezim :twisted: :twisted:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Okt 17, 2007 10:58 pm

Danes prispela pošiljka iz juga od prijatelja
Slika

...tole sem še potreboval
Slika

... ki spada sem
Slika

Danes sem sploh prvič malo bolj pozorno pregledal motor, ki je umazan ko svi***
Slika

Privoščil sem mu novo olje, filter, prednja brisalca in svečke
Slika

... nek se vidi razkoš :lol:
Slika

Zavorno tekočino ne bom menjal, ker je bila menjana v enajstem mesecu leta 2006 - torej je do konca drugega leta še uporabna :wink:
Slika

Sicer pa moram priznati, da je bil tale lastnik avtomobila pred mano kr vesten, kar se tiče menjav motornega olja in ostalega potrošnega materiala. Avto ima dokumentacijo za te servise od nekje 100.000 kilometrov, torej je bil v teh 52.000 kilometrih res skrbno servisiran pa čeprav pri različnih serviserjih
Slika

Slika

in še zadnja menjava pred menoj ...
Slika

... pa še tole je bilo v avtomobilu, kar je tudi že prava redkost, sploh če govorimo o corradu
Slika

V glavnem, avto "špila", vedno bolje in lepše. Bil sem danes tudi prvič pod njem in je prav lepo pogledati, kjer vidiš kompletno izpušno cev novo, nove "zajle" za ročno zavoro, mašina suha in umazana kot od zgoraj - skratka vse je o.k.

Pa malo prečekirajmo izdatke do danes:

STROŠKI POPRAVILA :
nakup vozila ------------------- 700.00 ?
avto klepar -------------------- 380.00 ? (456.00 ? z DDV)
avto ličar ----------------------- 466.02 ? (559.22 ? z DDV)
brisalci (2 kom.)----------------- 11.00 ?
vžigalne svečke (4 kom.) ------ 14.00 ?
stekla ogledal (2 kom.) -------- 15.00 ?
plastični čepi (6 kom.) ----------- 4.35 ?
motorno olje (4 l.) -------------- 51.74 ?
čistilec olja ------------------------ 4.62 ?
skupaj: -------------------------1646.73 ?

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Sr Okt 17, 2007 11:08 pm

Sedi 5
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a George dne Če Okt 18, 2007 12:09 am

CABBY napisal/-a:Sedi 5

sedi 10 :shock:
hmmmm
Uporabniški avatar
George
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Če Okt 18, 2007 2:02 am

nove sveče [smilie=cake.gif]
Slika
:D :D :D
nc ne vem pa še to nism zihr
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: fiat tipo :-(

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Okt 18, 2007 8:50 am

samurai napisal/-a:... pa še tole je bilo v avtomobilu, kar je tudi že prava redkost, sploh če govorimo o corradu
Slika

lp
Andrej

Poglejte, tale korlni pa je v TAS-u narjen :lol:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Če Okt 18, 2007 12:16 pm

no fajn, motor boš škripnil. castrol olje. bog te nima rad...
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Če Okt 18, 2007 1:03 pm

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:no fajn, motor boš škripnil. castrol olje. bog te nima rad...

A se sam men zdi al ti nimaš rad Castrola?
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Če Okt 18, 2007 1:14 pm

ja sej, pol bo pa spet olje jedl pa kadil pa etc...VW 16V pa Castrol...ni za skup. eno najslabših olj kar jih lahko kupiš.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a frcac dne Če Okt 18, 2007 1:41 pm

Castrola sem vozil od VWjevih GTjev ali GTijev v 1.8 8V, 1.6 16V, 2.0 16V pa ni bilo nikoli kajenja in abnormalne porabe. TXT, SLX oziroma RS če se prav spomnem, odvisno od motorja.

Tudi ko sem zamenjal znamko poje po priporočilu fantov ki s temi avti živijo Castrol - prej v 2,5d šestcilindrašu in zdaj v 3.0 šestcilindrašu.

Spet - nikoli nič omembe vrednega. Avti so imeli od na novo narejenih motorjev pa do ABFa ki je imel 200k km+, pa mi je na servisni interval popil slab liter ravno takega RSa. Resno vprašam - lahko prosim poveš zakaj je castrol za en qrc ne pa da tako čez palc spet deliš nasvete? :?

Lep dan, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Okt 18, 2007 1:49 pm

Ahjoj fantje,, ko bi vi vedeli iz kakšnega razloga sem nalil to olje, bi drugače govorili. Dejstvo je da sem bil v trgovini, ki z olji ni ravno najbolje založena in sem lahko izbiral med elf-om, mobil- om, aral-om in castrol-om. Ko sem mu rekel, da mi nihče ne odgovarja (nekateri zaradi znamke, nekateri zaradi viskoznosti) in sem hotel oditi mi je ponudil tegale RS-a po smešno nizki ceni in me prepričal - ne polnih 13 ? za liter :wink: - bom poročal kako se obnese.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Če Okt 18, 2007 4:22 pm

sašo niso čez palec, ni mi ravno da bi pisal članke okrog tega, lahko tako povem. Delali smo teste o mazilnih (abrazivnih) lastnostih olj, poleg tega smo se ozirali na rezultate Porsche Motorsport in VW motorsport.

poleg tega ne veš da tvoje castrol olje smrdi ko fritezni izcedek v primerjavi s kakim drugim po 15.000 km.

podri kak motor, ti bo kmalu jasno da ni samo kolk olja popije razlog za različna mnenja okrog tega. pa ne mi več da čez palec delim nasvete. lepo prosim.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a eugene dne Če Okt 18, 2007 4:48 pm

Tu je po moje dober članek o oljih.
http://www.lnengineering.com/oil.html
Stvar postaja baje problematična zaradi refurmuliranja večine olj ,ki imajo manj oz. druge za zaščito proti obrabi. Odmične in dročniki so nekako najbolj na udaru. Tu se gre predvsem za sfrizirane zračnohlajene motorje , ki so nekoliko drugačne žvali od običnih motojev v avtih, ampak vseeno. Tudi ni mi še jasno če ta refurmulacija velja samo za USA al tudi tu.
No, zanima me kaj si mislite drugi in prosim preberte članek ,da bo jasno o čem govorim.

O castrolu nisem ma od nobenega slišal kaj dobrega.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.

Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

OdgovorNapisal/-a fritz dne Če Okt 18, 2007 6:01 pm

v gtija 1 ( dx 1.8 ) sem stavil takrat pregresno drag rs, ki se ga je dobilo samo v duty-free-ju. po 5000 km je postal voda in ga je zacelo rabit.
generalno obnovljen abf. olje softec txt. ti prekleta zolna.

najbolse izkusnje z mobil 1.
je pa najbrz res da vsako olje ne pasa vsakemu motorju....
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a frcac dne Če Okt 18, 2007 8:57 pm

Pol pa fino :)
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Če Okt 18, 2007 9:59 pm

motul 300V 10-40

ga ni čez..

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a eugene dne Če Okt 18, 2007 10:28 pm

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:motul 300V 10-40

ga ni čez..

nekaj takega pravi tudi ta tabela
http://www.lnengineering.com/oiltable.htm
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.

Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Pe Okt 19, 2007 11:26 am

jest sm meril "abrazivnost" pri 20 stopinjah in pri 90 stopinjah na mašinci kjer si menjal valčke za vsako olje posebej, spodnji valj pa je tekel skozi olje. zraven si imel normirano težo na gornji valček za simulacijo različnih obrab oz. tlačnih obremenitev v gibajočih delih motorja.

Še sedaj imam doma škatlo z 20mi različnimi olji, kantice po 1L, v vsaki manjka kake 3-4 dcl. In največji zmagovalec je bil RS 0W-30, takoj za njim GTX, potem je sledil H-D 15W-20, Aral supertronic al neki podobnega etc..

...zastopi se da sem spisek začel od zadaj naprej. Prvi je bil Motul 300V 15W-40 (zgoraj narobe napisal), sledilo mu je neko olje katerega ime sem pozabil (morm v delavnic pogledat, nekaj anglo-ameriškega), potem Valvoline Durablend 10W-40 semisynt (ne sintetika) itd... Za izpostavit je Protona (me je presenetil, čeprav samo 15W-40) zapostavit pa OMV olje 5W-30 ker je en p.d. vse skup.

je pa zanimivo spoznanje ko enkrat vidiš kako se zadeva različno obrablja v različnih oljih. in mi noben ne bo več nakladal da je 1000 ljudi, kateri nimajo problemov s temi olji. Vsak naj sam nos porine v vsa ta olja, že vonj po prežganem (in to v bencinarju) ti da mislit da ali olje ali motor ni v redu. dvom se pa hitro zaključi ko enkrat pomenjaš olje.

Poleg tega lahko v novih avtih voziš izcedke sosedove vagine pa bo avto e kar delal. pri 150.000 se bo pa zabava končala. Seveda pa olje še vedno ne bo krivo, ker je temu odklonjeno prepričanje.

dost filozofiranja, morm generalno dokončat. pa ni blo olje krivo. bolj prejšni lastnik.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 0 gostov