Spet sem metal solde skozi okno, ker se mi ne da zadeve dobro pregledati in potem se zgodi, kot že nič kolikokrat prej, da kupim nekaj povsem brez veze. Tokrat sem kupil izpušni lonec, kr tako za brez veze

. Danes sem si vzel čas in "skenslal" tisti kanon, me je bilo že groza voziti podnevi, kar malo nerodno no. V glavnem, moral sem nekaj skombinirati z deli, ki sem jih imel doma. Našel sem neke posmrtne ostanke tistega G60, ki sem ga razrezal (btw, za katerega se še sedaj ne ve ali je od David-a, ali od EX-a, ali je še kr moj

). Glušnik je v zelo dobrem stanju, sicer ne vem od katerega avtomobila je, od corrado-ta zanesljivo ne, ker je njegov notranji premer 54 mm in je cev od izpuha kar padla noter v glušnik, pa še nekaj milimetrov je bilo zračnosti okoli

. V glavnem, zapela je kotna brusilka in varilec, ter nastalo je tole.
Kot sem že omenil je ostali izpušni sistem popolnoma nov, s to napako, da je na vseh mestih, kjer bi morala biti objemka, zavarjen
Razlog zakaj ne morem zmontirati tistega novega je v pomanjkanju prostora, ker je okrogel, moral pa bi biti ovalen
Sedaj zadeva izgleda precej bolj človeško in ni mi več nerodno se zapeljati med ljudi tudi podnevi
remus powah
![punk [smilie=punk.gif]](./images/smilies/punk.gif)
- fantje tole pomeni najmanj +10 ps
Potem je bil na vrsti obratomer, ki ni delal, oziroma je padel na 0, ko si zavrtel volan za najmanj 15 stopinj v levo

. Pa sem mislil, da bom obratomer, ko ga že ravno razdiram, kar zamenjal z drugim, ampak .....
Imam še dva števca in sicer od passata 35i G60, in corradota G60, ki imata na prvi pogled enak obratomer, le da je skala samo do 7000rpm, medtem, ko ima 1.8 16ventilar do 8000 rpm, kar pa me ne moti, ker ga v takšne obrate tako ali tako ne tiščim. Problem pa je precej večji, ko zadevo poderemo. Takrat se lepo vidi, da je razlika precej večja in ne samo v skali....
.... ampak v kompletnem obratomerju, saj je povsem drugačen in tudi konektan je drugače
... zato sem samo malo namazal z kontakt sprejem konektor in vse lepo skupaj sestavil. Pa sem mislil, da bom zamenjal vsaj senzor za porabo goriva - jok odpade. Niti približno si nista podobna.
1.8 16v ima takšen senzor
1.8 G60 pa takšnega
Torej, tudi iz te moke ni bilo kruha

Vse lepo sestavim nazaj v avto in grem na probenfahr. Izpuh je malenkost tišji do nekje 3000 obratov in precej bolj tih nad 3000 obratov in ima mnogo lepši bass, po vrhu pa še lepše izgleda - torej 1:0 zame. Obratomer dela, tudi v levih zavojih, tako ostrih, kot tudi v tistih malo manj ostrih, tudi čez želežniško progo, ko je potreslo ni padel na 0, torej dela 2:0 zame. Ne me vprašati zakaj dela, oziroma, kaj je bil vzrok ne delovanju, ker se mi ne sanja, verjetno kakšen slabi stik, kdo bi vedel, pravzaprav me niti ne zanima. Trenutna poraba na MFA-ju pa je nekaj časa kazaka 75,40 litra, ko pa sem resetiral je ponovno padla na 0,0 in tam ostala, torej 2:1 zame. Bo treba nekje dobiti takšen senzor, pa bom potem videl kje sem?
ps Besho, a še imaš tisti lonec viška?
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...