Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Pe Okt 19, 2007 11:31 am

Davor80 napisal/-a:nove sve?e [smilie=cake.gif]
Slika
:D :D :D

pa še pravo olje si imel not. zdej pa sintetiko čez...smrt za motor. v naslednjo ko boš pri meni ti bom obrnil okol 2 KR bloka, kjer so ljudje mislili da so najpametnejši in po 10h letih od prve registracije vozila začeli ulivati sintetično olje. oba avta sta se pripeljala na dvorišče. šel ni noben več, nepopravljivo kar se tiče obrab bloka (!!!) in gredi.

sicer pa, da ne bom "čez palec", sej ni moj avto.
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Pe Okt 19, 2007 12:17 pm

David ne se razburjat "čez palec". Saj je Andrej napisal da je bila pač izbira tako slaba ponudba pa tako dobra da je vzel to olje za prvo silo.

Načeloma pa od leta 1997 torej zadnjih 10 let prisegam na Valvoline. Če bi delal še INA Delta 5 bi pa tistega kupoval. :lol:
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Pe Okt 19, 2007 2:27 pm

imam nekih 40-50 litrov tega olja še pod stopnicami. pakirano v 5 litrske kante naraća boje

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Pe Okt 19, 2007 3:12 pm

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:imam nekih 40-50 litrov tega olja še pod stopnicami. pakirano v 5 litrske kante naraća boje

A damo na e-bay? [smilie=zeppelin.gif]
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a jakich dne Pe Okt 19, 2007 8:40 pm

Niste povedali o katerem rs castrol olju govoriste, sej so dve vrste eno je mislim 10-60 drugo pa 5-30 al neki podobnega. Je pa res da 5-30 se ni obneslo. 10-60 pa nebi lih reku da je slabo, še posebej za starejše avte.
PRIMORSKA POJE IDRIJA VABI
jakich
Stalni uporabnik

Kraj: Bač
Avto: tdi dobil turbino

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Pe Okt 19, 2007 8:57 pm

jinx82 napisal/-a:
kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:imam nekih 40-50 litrov tega olja še pod stopnicami. pakirano v 5 litrske kante naraća boje

A damo na e-bay? [smilie=zeppelin.gif]

Vzamem jst, rabim za dizlco!!!
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Pe Okt 19, 2007 11:11 pm

jakich napisal/-a:Niste povedali o katerem rs castrol olju govoriste, sej so dve vrste eno je mislim 10-60 drugo pa 5-30 al neki podobnega. Je pa res da 5-30 se ni obneslo. 10-60 pa nebi lih reku da je slabo, še posebej za starejše avte.

[smilie=yes.gif] [smilie=yes.gif] [smilie=yes.gif] Končno nekdo, ki ve isto kot jaz, sem že mislil, da sem zamešal, skoraj ste me prepričali, da bi bilo bolje bučno olje noter naliti kot pa tega :roll: Bravo jakich, častim ko se srečava.
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a fritz dne So Okt 20, 2007 2:45 am

jaz sem napisal izkusnjo z 10-60. pakirano v plocevinke od litra.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne So Okt 20, 2007 11:31 am

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:Še sedaj imam doma škatlo z 20mi različnimi olji, kantice po 1L, v vsaki manjka kake 3-4 dcl. In največji zmagovalec je bil RS 0W-30, takoj za njim GTX, potem je sledil H-D 15W-20, Aral supertronic al neki podobnega etc..

brat se bo treba naučit andrej :)

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jakich dne So Okt 20, 2007 7:32 pm

Vozu avte na tem olju, nikoli problemov, nazadnje v golfu ki ga ima zdaj jurc, med menjavo en liter. Enkrat sm naredu z njim 20.000 km in se mi je zdelo čist ok. Imel sm pa tudi hude temperature olja 122*c ta je bla najbolj visoka pa zmeraj brez problema. Mislim da si za ta dnar kupu dobro olje. Pijača pa itak ko se vidmo
PRIMORSKA POJE IDRIJA VABI
jakich
Stalni uporabnik

Kraj: Bač
Avto: tdi dobil turbino

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne So Okt 20, 2007 9:02 pm

jakich napisal/-a:Vozu avte na tem olju, nikoli problemov, nazadnje v golfu ki ga ima zdaj jurc, med menjavo en liter. Enkrat sm naredu z njim 20.000 km in se mi je zdelo čist ok. Imel sm pa tudi hude temperature olja 122*c ta je bla najbolj visoka pa zmeraj brez problema. Mislim da si za ta dnar kupu dobro olje. Pijača pa itak ko se vidmo

Točno tako. še vedno je notr RS, na 15k ga je požru švoh litr tak da se mi zdi da je ok. Tak da bo zdej šou spet notr!
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne So Okt 20, 2007 9:24 pm

jaz 130 stopinj. tist ki se je kdaj pelajl z mano bo že vedu povedat.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a frcac dne Ne Okt 21, 2007 12:12 am

kr3mn1 Van den BOSCH napisal/-a:jest sm meril "abrazivnost" pri 20 stopinjah in pri 90 stopinjah na mašinci kjer si menjal valčke za vsako olje posebej, spodnji valj pa je tekel skozi olje. zraven si imel normirano težo na gornji valček za simulacijo različnih obrab oz. tlačnih obremenitev v gibajočih delih motorja.

Berem in berem in gledam. A bi mi ti prosim meni kot faliranemu fiziku -1 izpit z narejeno diplomo lahko bolj razložil točno kaj in kako si meril, ker iz prebranega sklepam da je šlo zgolj za meritve viskoznosti. Abrazivnost je pojem, ki pomeni destrukcijo materiala. Kako si naprej zagotovil identičnost merjencev, potem pa te vzorce oziroma valjčke analiziral na obrabo materiala in mikrostrukturo zgornje, torej drsne plasti? Saj gre pri olju tudi za to al razmišljam v napačno smer? Z meritvijo viskoznosti pri različnih temperaturah in tlakih dobiš zgolj lastnosti njegove mehanske konsistentnosti in nič drugega. Da pa se olje "obrabi" je potrebno kar nekaj časa oziroma izredno agresivni pogoji.

To da je Motul dober izdelek vem. Za moje potrebe, torej za modelarske 4T metanol motorje do prostornin 25ccm in moči tja do 2kW in 2T bencinske motorje do prostornin od 26 pa do 160ccm bokserjev do 12kW je Motul Micron zakon.

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a hex dne Ne Okt 21, 2007 3:24 am

men se je v prejsnem golfu olje GM 10-40 zgrel na 135 delovne. svasanje na avtobahnu pa tut na 165°C.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Ne Okt 21, 2007 10:48 am

jst sicer nikol nisem mel merilca oljne temperature prej,ampak
pri moji 80 se je segrel na max.90 stopinj,je možno da se zaradi plina
motor tok manj segreva?
nc ne vem pa še to nism zihr
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: fiat tipo :-(

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Okt 21, 2007 10:52 am

nea davor, to je normalna temp. kremni je mel tunning na hladilniku olja, zato je mel tolko več.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Ne Okt 21, 2007 11:08 am

aha,tjuning pa to :D
nc ne vem pa še to nism zihr
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: fiat tipo :-(

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Ne Okt 21, 2007 3:10 pm

lol :)

sašo, zdej koliko si ti faliran fizik jaz ne vem, samo pomoje ti je jasno da nisem meril viskoznosti???? kaj bom pa s tem dosegel? izum "nove" formule kako močno črpalko je potrebno vgradit da se premagajo sile lepenja, notranjega trenja in kaj jest še vse vem za enih vrtinčenj da bom na koncu dobil določene bare na izhodu pri določeni viskoznosti?

za take zadeve ste najbrž tudi vi imeli na IJŠ kake takoimenovane "zdajizteorijenaprakso"

v tem primeru gre za umerjeno, prepračunano in 1000x preverjeno zadevo, kjer se pač meri mazilna lastnost olja.

spodaj imaš velik valček ki je hrapav in se vrti s spodnjo polovico v olju. zgoraj vstaviš vedno nov vlaček, takoimenovan "tester", ki ga nato obremeniš z določenim tlakom, ki naj simulira nek drsni ležaj. tlak, hitrost valčka in pojmovanje rezultatov (na koncu in začetku ga premeriš z mikrometrom) odvzameš potem tabelam, kjer so vpisane vrednosti in jih glede na področje ki te zanima potem množiš, seštevaš odvisno kaj bi rad videl iz tega. tolk o samem testu

segrevanjezaradi manjašnja viskoznosti meni osebno vidi krepko dol, raje vidim da je gostejše kot preredko.

segreva se zaradi sprememb v strukturi olja in njegovih aditivov, tvoj ultra opevani 10-30 RS olje nad 150 stopinj doživi ulta presenečenje. polimerne molekule (ves ponos sintetičnega olja - z segrevanjem se razstezajo in s tem ohranjajo čez določen temperaturni razpon dokaj "normano" viskoznost - mineral je skoraj linearno, polsintetika se nekje giba vmes, s tem da ne "crkne" pri 150 st. C) lepo razpadejo, iz olja rata v trenutku nekaj umazani vodi podobnega in barometer se uleže nekam med 0 in 0.1.

to tako je in ne more noben drugače tega interpretirat. če pa tebi rata iz 3.0L motorja stisnit porabo 8/100km, pomoje potem ni potrebna razlaga zakaj se olje ne razgubi.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a frcac dne Ne Okt 21, 2007 5:39 pm

Lepo da skrbim za tvojo dobro voljo :) Evo nadaljevanje: ene stvari me pač bolj zanimajo s tehničnega vidika (tu nima moje "opevano" olje nič zraven, pa umirjena vožnja tudi ne) - zdaj recimo da vem nekaj več ampak mi še vedno mešaš meglo oziroma pišeš pa nič konkretnega ne poveš, še vedno me zanima sam merilni postopek oziroma priprava. Imaš v glavi kakšen link do samega postopka da bi recimo lahko videl / vedel točno za kaj gre in na koncu kaj pomeriš in kako meritev interpretiraš?

(da ne bo pomote, to nima več nobene veze z olji)

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Propeler fahrer

Kraj: Godovič
Avto: BMW pa še en BMW

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Ne Okt 21, 2007 8:14 pm

(ali pa z andrejevo temo)

:)

mal domišlije, sem kr približno opisal kako deluje. na netu nism zasledil tega, eden mojih "mentorjev" (chefe-mehaničare kod fabrik racing moštva)ko sm se še malo bolj zagnano izobraževal me je vzel s seboj ko je testiral kater aditiv bi uporabil za določene mašine. in sva pretestirala cel kup olj, z različnimi aditivi, rozinami, poprom etc... najlažje če bi ti narisal.

proizvajalec je bil pa neki made in finlad.

PS. se opravičujem, terminologija fizike mi ni znana višje od 6 stopnje, tako da sem povedal po domače, ne pa megleno.

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Okt 31, 2007 10:07 pm

No, sedaj ko so se strasti okrog viskoznosti in abrasivnosti olj umirile, lahko malo updejtam tale topic. Motor je očiščen nesnage kolikor se je pač dalo:
Slika

Slika

Slika

..uporabil sem čistilo za motorje engine clear od STP. Z učinkom zadovoljen, sploh, če jo primerjam s prejšnim stanjem
Slika

Končno je prišel tudi zadnji lonec, ampak, en model je izpušno cev kompletno zavaril , tako da sedaj izgleda, kot da je iz enega dela :twisted: , brez ene same objemke, zato se mi danes ni dalo tole montirati, sploh pa nisem imel doma varilca, da bi se malce poigral. Bom tekom tedna tudi ta izpuh spedenal, ki pa izgleda takole
Slika

Slika

boljši in lepši definitivno od tegale kanona
Slika

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a besho dne Če Nov 01, 2007 2:18 am

u jebote pa da si vsaj reku da rabiš zadnji lonc imam enga viška...
KER NIMAM DENARJA ZA VINJETO SE VOZIM Z JAHTO..
Uporabniški avatar
besho
Honda sucks

Kraj: KOPER
Avto: Audi A3 s-line,vw Golf mk2 GTI

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Nov 03, 2007 11:02 pm

Spet sem metal solde skozi okno, ker se mi ne da zadeve dobro pregledati in potem se zgodi, kot že nič kolikokrat prej, da kupim nekaj povsem brez veze. Tokrat sem kupil izpušni lonec, kr tako za brez veze :roll: . Danes sem si vzel čas in "skenslal" tisti kanon, me je bilo že groza voziti podnevi, kar malo nerodno no. V glavnem, moral sem nekaj skombinirati z deli, ki sem jih imel doma. Našel sem neke posmrtne ostanke tistega G60, ki sem ga razrezal (btw, za katerega se še sedaj ne ve ali je od David-a, ali od EX-a, ali je še kr moj :lol: ). Glušnik je v zelo dobrem stanju, sicer ne vem od katerega avtomobila je, od corrado-ta zanesljivo ne, ker je njegov notranji premer 54 mm in je cev od izpuha kar padla noter v glušnik, pa še nekaj milimetrov je bilo zračnosti okoli :wink:. V glavnem, zapela je kotna brusilka in varilec, ter nastalo je tole.
Slika

Kot sem že omenil je ostali izpušni sistem popolnoma nov, s to napako, da je na vseh mestih, kjer bi morala biti objemka, zavarjen :roll:
Slika

Razlog zakaj ne morem zmontirati tistega novega je v pomanjkanju prostora, ker je okrogel, moral pa bi biti ovalen :roll:
Slika

Sedaj zadeva izgleda precej bolj človeško in ni mi več nerodno se zapeljati med ljudi tudi podnevi :wink:
Slika

Slika

remus powah [smilie=punk.gif] - fantje tole pomeni najmanj +10 ps :wink:
Slika

Potem je bil na vrsti obratomer, ki ni delal, oziroma je padel na 0, ko si zavrtel volan za najmanj 15 stopinj v levo :? . Pa sem mislil, da bom obratomer, ko ga že ravno razdiram, kar zamenjal z drugim, ampak .....
Slika

Imam še dva števca in sicer od passata 35i G60, in corradota G60, ki imata na prvi pogled enak obratomer, le da je skala samo do 7000rpm, medtem, ko ima 1.8 16ventilar do 8000 rpm, kar pa me ne moti, ker ga v takšne obrate tako ali tako ne tiščim. Problem pa je precej večji, ko zadevo poderemo. Takrat se lepo vidi, da je razlika precej večja in ne samo v skali....
Slika

.... ampak v kompletnem obratomerju, saj je povsem drugačen in tudi konektan je drugače :(
Slika

Slika

... zato sem samo malo namazal z kontakt sprejem konektor in vse lepo skupaj sestavil. Pa sem mislil, da bom zamenjal vsaj senzor za porabo goriva - jok odpade. Niti približno si nista podobna.
1.8 16v ima takšen senzor
Slika

1.8 G60 pa takšnega
Slika

Slika

Torej, tudi iz te moke ni bilo kruha :roll: Vse lepo sestavim nazaj v avto in grem na probenfahr. Izpuh je malenkost tišji do nekje 3000 obratov in precej bolj tih nad 3000 obratov in ima mnogo lepši bass, po vrhu pa še lepše izgleda - torej 1:0 zame. Obratomer dela, tudi v levih zavojih, tako ostrih, kot tudi v tistih malo manj ostrih, tudi čez želežniško progo, ko je potreslo ni padel na 0, torej dela 2:0 zame. Ne me vprašati zakaj dela, oziroma, kaj je bil vzrok ne delovanju, ker se mi ne sanja, verjetno kakšen slabi stik, kdo bi vedel, pravzaprav me niti ne zanima. Trenutna poraba na MFA-ju pa je nekaj časa kazaka 75,40 litra, ko pa sem resetiral je ponovno padla na 0,0 in tam ostala, torej 2:1 zame. Bo treba nekje dobiti takšen senzor, pa bom potem videl kje sem?

ps Besho, a še imaš tisti lonec viška?

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Nov 04, 2007 11:29 pm

Najprej naj povem, da obratomer še vedno deluje :lol: . Zdej se bom(o) pa malo razgovoril(i) o porabi. Ja vem, o tem smo govorili v najmanj 295-ih temah in se pri tem 356× skregali, ker je vsak vlekel na svoje in se pri tem 25× zlagal (ali zmotil :lol: ), ampak vseeno. Zdej tukaj pričakujem sodelovanje predvsem tistih, ki imajo KR motorje, seveda ostali ste tudi zaželjeni, samo vzdržite se dizelaši 8) . Zraven bomo primerjali tudi, če je res, da se nekatere znamke goriva porabi manj na enaki prevoženi razdalji. Sedajle nimam pri roki podatkov o mojem prvem polnem rezervoarju, ki tako ali tako ni bil realen, jih bom pa dodal, ko jih najdem (savinjska.press). Tukaj so podatki za drugi porabljen rezervoar:

vrsta goriva: AGIP 95
prevoženi kilometrov: 649,7 km
porabljena količina: 52,99 l
povprečna poraba: 8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

Danes sem nalil OMV Super 100.

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne Ne Nov 04, 2007 11:41 pm

senzor je enak kot pri golfu 2, tisti s pasata pa enak kot pri digifizu
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro