Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Dec 16, 2007 11:34 pm

poznam, poznam. samo da ne pozabis napisat pismo in nastavit nogavice :D
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Dec 17, 2007 5:00 pm

ponoci nekaj ropota po dnevni, mene strah. zjutraj vstanem, glej ga zlomka: dedek mraz je bil :D

Slika

Slika

ho ho ho !
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Dec 17, 2007 5:41 pm

bad look 8)
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Dec 17, 2007 6:05 pm

wrong. letvica z bad lookom ma bolj malo skupnega. kot bad look se pojmuje plasticni ali kovinski zakljucek prednje havbe, kateri je levo in desno posevno porezan, kar naj bi avtu dajalo "strasljiv" videz.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Dec 17, 2007 6:17 pm

a ben, bad look letvica :D upam da bo v črni barvi :lol:
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Po Dec 17, 2007 6:41 pm

Ho ho ho :D :D
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Dec 17, 2007 6:56 pm

vama bo samurai nrdu bad look ho ho ho :D
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Dec 22, 2007 12:00 am

Update:

round 1: 27.10.2007

vrsta goriva: AGIP 95
prevoženi kilometrov: 649,7 km
porabljena količina: 52,99 l
povprečna poraba: 8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

round 2: 04.11.2007

vrsta goriva: OMV SUPER 100
prevoženi kilometri: 643.1 km
porabljena količina: 51.94 l
povprečna poraba: 8.07 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta čas sem jaz strgal z vetrobranskega stekla :lol: ), kar tudi vpliva na porabo.

round 3: 20.11.2007

vrsta goriva: MOL 98
prevoženi kilometri: 544,7 km
porabljena količina: 52,33 l
povprečna poraba: 9,6 l/100km
način vožnje: vožnja v službo in domov, drajsanje v mesto, skozi mesto in podobno. Nobene relacijske vožnje. Res, da so se temperature v povprečju še malenkostno spustile, ampak vseeno - MOL sucks, tudi končna hitrost po avtocesti je bila občutno nižja kot pri ostalem gorivu, po števcu 205 km/h, po bc-ju pa 197 km/h.

round 4: 06.12.2007

vrsta goriva: PETROL SUPER PLUS 98
prevoženi kilometri: 572,7 km
porabljena količina: 51.71 l
povprečna poraba: 9,0 l/100km
način vožnje: izključno samo mestna vožnja. Kljub dejstvu, da so se temperature še malo spustile, sem porabil manj goriva kot pri prejšnji rundi, kar dokazuje, da je Mol res zanič, oziroma je petrol vsaj od Mol-a boljši :lol:

round 5: 21.12.2007

vrsta goriva: AGIP SUPER 98

lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a CABBY dne So Dec 22, 2007 12:13 am

Dokaj nizka poraba za avto z 1 konjem manj od 140.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Dec 25, 2007 1:18 am

In vendarle mi je še uspelo polakirati in narediti poslednji styling letos na korlu :D

Slika

Slika

Slika

Pa tudi za nepričakovano presenečenje je poskrbel božiček, ki sliši na ime dules 8) in mi prinesel tole v dar - hvala dules, vedno prav pride :wink: :wink:

Slika

Slika

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a hex dne To Dec 25, 2007 1:54 am

blah. fuj letvica pa maska brez znaka.

morm ti dat se une kode za vente. je nujno? praznicna lenoba me je prevzela :P
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Dec 25, 2007 2:04 am

hex napisal/-a:blah. fuj letvica pa maska brez znaka.

morm ti dat se une kode za vente. je nujno? praznicna lenoba me je prevzela :P

...ma ni panike, ti kr lenari naprej ... :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne To Dec 25, 2007 12:47 pm

Moram reč da je s to masko in letvico odličen 8)
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a samurai dne Pe Jan 04, 2008 7:11 pm

Update:

round 1: 27.10.2007

vrsta goriva: AGIP SUPER 95
prevoženi kilometrov: 649,7 km
porabljena količina: 52,99 l
povprečna poraba: 8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

round 2: 04.11.2007

vrsta goriva: OMV SUPER 100
prevoženi kilometri: 643.1 km
porabljena količina: 51.94 l
povprečna poraba: 8.07 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta čas sem jaz strgal z vetrobranskega stekla :lol: ), kar tudi vpliva na porabo.

round 3: 20.11.2007

vrsta goriva: MOL 98
prevoženi kilometri: 544,7 km
porabljena količina: 52,33 l
povprečna poraba: 9,60 l/100km
način vožnje: vožnja v službo in domov, drajsanje v mesto, skozi mesto in podobno. Nobene relacijske vožnje. Res, da so se temperature v povprečju še malenkostno spustile, ampak vseeno - MOL sucks, tudi končna hitrost po avtocesti je bila občutno nižja kot pri ostalem gorivu, po števcu 205 km/h, po bc-ju pa 197 km/h.

round 4: 06.12.2007

vrsta goriva: PETROL SUPER PLUS 98
prevoženi kilometri: 572,7 km
porabljena količina: 51.71 l
povprečna poraba: 9,02 l/100km
način vožnje: izključno samo mestna vožnja. Kljub dejstvu, da so se temperature še malo spustile, sem porabil manj goriva kot pri prejšnji rundi, kar dokazuje, da je Mol res zanič, oziroma je petrol vsaj od Mol-a boljši :lol:

round 5: 21.12.2007

vrsta goriva: AGIP SUPER 98
prevoženi kilometri: 680,8 km
porabljena količina: 55,12 l - je bil že na hlapih :lol:
povprečna poraba: 8,09 l/100km
način vožnje: mestna vožnja v službo in domov z izjemo ene daljše relacijske vožnje: Celje - Kranj - Vrhnika - Ljubljana - Kranj - Celje. Še vedno so bile temperature toliko nizke, da se je avtomobil zjutraj ogreval kakšno minuto ali dve v prostem teku, kar je vsekakor vplivalo na porabo. Odzivnost avtomobila se mi je pri tem gorivu zdela najboljša. Končna hitrost po števcu 220 km/h, po bc-ju 210 km/h - merjeno na isti razdalji kot z MOL gorivom.

round 6: 04.01.2008

vrsta goriva: PETROL EUROSUPER 95

Tole je še zadnji test porabe z gorivom, potem bom ponovil postopek v pomladno - poletnih mesecih, ko se bodo tudi temperature dvignile, da bom videl kakšna bo razlika :wink:

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Jan 19, 2008 11:30 pm

Danes sem se hotel znebiti prstnih odtisov :lol: in najlažje je to storiti z brušenjem platišč 8) . Počasi a vztrajno se bliža dan, ko bomo lahko montirali letne pnevmatike. Ker moj korl nima letnih pnevmatik, jih bo potrebno nabaviti, seveda pa k temu spadajo tudi platišča. Nimam namena nekaj vlagati v moj projekt low budget corrado, zato odpade nakup novih platišč, rabljene pa sem kar nekaj časa iskal. Seveda za zelo ugodno ceno, kjer pa nekaterim idiotom, ki ne vedo, da je rabljeno platišče vredno največ pol cene od novega, ne moreš nič dopovedati, pa še po večini primerov so takšna "old" platišča vseh mogočih oblik samo ne okroglih :lol:, me je rešil Vičo z njegovim oglasom o prodaji platišč. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da je to najbolj ugodna opcija, pa še zvita naj ne bi bila. Odlično, si rečem, če Vičo pravi, da niso zvita, potem naj tako bo in hop na telefon. Zmenjeno in med tednom mi je CABBY pripeljal na dom platišča - hvala. Danes pa sem se lotil prvih dveh, ki so mi prišla pod roko. V planu je, da se rob spolira, sredina pa polakira v srebrno, seveda, če bo to možno narediti vrhunsko (kar se poliranja tiče), če ne, pa se bodo samo na novo polakirala in pika. Po pogovoru z prijateljem sva prišla na ceno 50 ? za poliranje robov na platiščih, ob predpostavki, da jaz odstranim tisto zaščitno folijo na platiščih in jih v grobem pripravim na poliranje, tako da jih on potem samo sfinišira. Njegove izdelke sem videl in so RES kvalitetni, pa še za zelo ugodno ceno. V primeru, da bi si pa zaželel imeti spolirana cela platišča, pa je cena 100 ?. Torej na delo:

Najprej tista plastična prevleka preko platišča. Po navadi sem takšne stvari brusil. Pač se je začelo z bolj grobim brusnim papirjem in potem bolj na fino - ampak to je potrajalo tudi po cel dan za eno platišče ali dokler ni iz konic prstov pritekla rdeča tekočina :lol: . No sedaj sem že malo starejši :lol: in delam določene stvari z glavo in ne samo z rokami :lol: , zato sem preizkusil nekaj drugega. LAVACOL ali odstranjevalec barve se reče magični pločevinki. Zadevo na debelo premažemo preko barve ali podobne materiale in počakamo od 10 minut do 2 ur - vse je odvisno od materiala (tako piše na pločevinki). Jst sem platišče premazal in izgleda tako
Slika

prej kot v desetih minutah plastično prevleko popolnoma razžre
Slika

Slika

To packarijo je potrebno tudi takoj odstraniti, dokler je še sveže, se pravi po desetih minutah. Sem probal eno felgo pustiti dve uri, pa se je ta packarija posušila in naredil sem nič :lol: , je bilo potrebno še enkrat čezenj namazati in potem kot rečeno, najkasneje po desetih minutah dol spraviti. Za strganje te packarije priporočam plastični "špahtel", kot ga uporabljamo za kitanje, saj z njem odstranimo samo packarijo, medtem ko platišča, oziroma njegove površine ne poškodujemo.
Slika

Takole pa izgleda po prvem odstranjevanju. Če ne gre vse dol v prvem poizkusu, zadevo enostavno ponovimo še enkrat ali dvakrat, odvisno pač dokler ne odstranimo vso plastično prevleko. In ko je odstranjeno vse, se platišče enostavno umije z vodo.
Slika

Tako izgleda platišče, ko je odstranjena vsa plastika (tam kjer pride polirano, znotraj med kraki bom še naknadno spedenal :wink: ), se pa v tej fazi obnove platišč lepo vidi, kje je aluminij oksidiral.
Slika

Potem sledi brušenje platišča. Ker je bilo kar nekaj oksidacije (tisti črni madeži) sem začel z brusnim papirjem granulacije 220. V kolikor bi ne bilo nič oksidirano, bi lahko enostavno začel z precej bolj finim papirjem, na primer 2000 vodobrusni in s poliranjem
Slika

Slika

Slika

Tukaj se še vidijo ostanki oksidacije. Bo potrebno še malo bolj pobrusiti in potem bo v redu, ampak, to bom prepustil prijatelju, ki mi jih bo spoliral, ker če ne bom itak sam vse naredil :lol:
Slika

Slika

Slika

In tako je minilo sobotno popoldne. Zdej se morajo malo blazinice na prstih zaceliti (ampak ni sile),
Slika

Slika

jutri pa še drugi dve :wink:

Glede na starost platišč in število prevoženih kilometrov, ki so jih naredile, moram priznati, da so VRHUNSKO ohranjene, ker praktično niso nikjer po robovih (kot je to navada stalnica) podrsane ali kakorkoli drugače poškodovane, tako da jih ne bo potrebno nič "drejati". Vičo, zakon so :wink:

lp
Andrej

ps CAUTION, ACHTUNG, OPOZORILO

LAVACOL je IZREDNO agresivno sredstvo. Pri uporabi z njem je priporočeno (obvezno) imeti zaščitna sredstva za roke, ker se ob predolgem izpostavljanju kože z njem lahko zgodi, da vam razžre tudi kožo. Nekateri so bolj občutljivi od drugih in se jim to lahko zgodi tudi ob kratkem času dotikanja s kožo. Jst zaščitnih sredstev, kot je razvidno na sliki nisem uporabljal, se mi je pa pojavila rdečica na prstih, ki kar precej peče. Ko začutite pekočo bolečino si roke enostavno umijete z vodo.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Jan 20, 2008 1:11 am

se dobro, da imamo sobote :D

nice.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Ne Jan 20, 2008 3:49 pm

Ha! Na koncu jih bom še nazaj hotel :)
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Jan 20, 2008 9:02 pm

Vičo napisal/-a:Ha! Na koncu jih bom še nazaj hotel :)

...sej se hecaš a ne :lol:

Danes sem spedenal (po večini) še eno, za zadnjo pa mi je zmanjkalo LAVACOL-a.
Slika

Slika

Sedaj pa imam vprašanje za tiste, ki se bolj spoznate na poliranje aluminija. Ko sem danes rihtal tole felgo, so mi ostale dve ali tri majhne luknjice, ki so pač posledica udarcev od kamenčkov. Zdej, ker si želim imeti spolirane vsaj robove, bi se te luknjice poznale, kar pa ne želim. V kolikor ne bom (bomo) našli rešitev za popravilo teh luknjic, potem jih bom raje kar pokital in polakiral. Torej: razmišljal sem, da bi te luknjice kar z cinom za lotanje zalil, ker je dovolj mehak za nadaljno obdelavo bi ga z lahkoto obdelal (zgladil), je tudi dovolj svetel, da se ne bi toliko poznalo, no morda kakšen majhen madež, kar pa je vsekakor zame dovolj zadovoljivo kot pa luknjica. Ali kdo ve s čim to zadelati. Evo slike:

Slika

Slika

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Jan 20, 2008 9:17 pm

Ma kok se ti ljubi. :lol: :lol: :lol:

Zdaj vsaj vem kje bom sam začel. Pri LAVACOLU, naprej se bodo pa drugi matrali. :lol:
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Jan 20, 2008 11:05 pm

na vecji povrsini poberi material.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Jan 20, 2008 11:58 pm

dej povaarit nekomu
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jan 21, 2008 12:03 am

fritz napisal/-a:na vecji povrsini poberi material.

Ja to mi je jasno, samo kaj pa tale, ki je ravno na robu ?
Slika
Zdej če poberem material bom uničil radius roba, kar bi ne bil problem, če bi to bila zelo majhna luknjica. Tukaj pa bi moral precej pobrati in bi se že vizuelno zelo poznal različen rob na platiščih :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a ChromArt dne Po Jan 21, 2008 12:24 am

Pojdi v merkur in poglej,če dobiš maso za hladno varjenje aluminija v podobnem odtenku. Jst imam ene dve doma, pa je ena malo temneje siva od alu,druga pa skoraj črna. Če bi našel pravi odtenek,bi bila to zmaga.
V dolini tihi je motorka pela...
Uporabniški avatar
ChromArt
Stalni uporabnik

Kraj: Stolovnik,KRŠKO
Avto: AUDI 80 TDI; GOLF 2 1.8 PB; GOLF 4 VAR TDI 4MOTION

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Jan 21, 2008 1:12 am

dej enmu da ti pikne.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a eugene dne Po Jan 21, 2008 12:11 pm

Cin boš zelo težko pripravu do tega da ti bo primu. Da prime mora bit podlaga dovolj segreta kar je na feltni nardit samo lokalno nemogoče , ker maš velik odvod temp. Bi mogu celo feltno segret kar pa ne gre. Jaz tudi navijam za kak metal kit samo dvomim da boš našu tak svetu odtenek tako da z varjenjem imaš najboljše možnosti- in ful dela.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.

Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 0 gostov