...končno je konec teh muk

...... mater sem čist brez blazinc na prstih

, spet bom cel teden mukal v službi

. Ampak se je splačalo. Po približno nekje 20-ih urah dela je rezultat sledeči:
Odstranjena vsa plastika, ki je preko platišča, tudi v utorih za vijake. Sedaj, ko so malo bolj na fino obdelane, sem opazil, da je kar precej drobnih pikic od kamenčkov po robu, sploh na tistih dveh felgih, ki sta bili zadaj na avtomobilu. To pomeni, da bi bilo potrebno pobrusiti še kakšnega pol mimlimetra materiala, kar pa moji prsti ne bodo prenesli, zato je padla odločitev, da se bodo platišča lakirala v srebrno in črno kot origigi, kar se mi zdi itak bolj smiselno, ker je to le every day car in je vsak dan na cesti, zato bi verjetno ne imelo smisla polirati, ker bi bilo kmalu spet napikano od kamenčkov, pa še poznalo bi se bolj na spoliranih robovih, kot pa če so polakirane.
@
Tha Real M - hvala na ponudbi, ampak kot sem že omenil sedaj to nima smisla, ker bom kar pokital in polakiral. Ob kakšni drugi priložnosti pa se bom spomnil na tvoj post
pa še tole zadevo lahko sedaj zaključim:
round 1: 27.10.2007
vrsta goriva:
AGIP SUPER 95
prevoženi kilometrov:
649,7 km
porabljena količina:
52,99 l
povprečna poraba:
8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)
round 2: 04.11.2007
vrsta goriva:
OMV SUPER 100
prevoženi kilometri:
643.1 km
porabljena količina:
51.94 l
povprečna poraba:
8.07 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta čas sem jaz strgal z vetrobranskega stekla

), kar tudi vpliva na porabo.
round 3: 20.11.2007
vrsta goriva:
MOL 98
prevoženi kilometri:
544,7 km
porabljena količina:
52,33 l
povprečna poraba:
9,60 l/100km
način vožnje: vožnja v službo in domov, drajsanje v mesto, skozi mesto in podobno. Nobene relacijske vožnje. Res, da so se temperature v povprečju še malenkostno spustile, ampak vseeno -
MOL sucks, tudi končna hitrost po avtocesti je bila občutno nižja kot pri ostalem gorivu, po števcu 205 km/h, po bc-ju pa 197 km/h.
round 4: 06.12.2007
vrsta goriva:
PETROL SUPER PLUS 98
prevoženi kilometri:
572,7 km
porabljena količina:
51.71 l
povprečna poraba:
9,02 l/100km
način vožnje: izključno samo mestna vožnja. Kljub dejstvu, da so se temperature še malo spustile, sem porabil manj goriva kot pri prejšnji rundi, kar dokazuje, da je Mol res zanič, oziroma je petrol vsaj od Mol-a boljši
round 5: 21.12.2007
vrsta goriva:
AGIP SUPER 98
prevoženi kilometri:
680,8 km
porabljena količina:
55,12 l - je bil že na hlapih
povprečna poraba:
8,09 l/100km
način vožnje: mestna vožnja v službo in domov z izjemo ene daljše relacijske vožnje: Celje - Kranj - Vrhnika - Ljubljana - Kranj - Celje. Še vedno so bile temperature toliko nizke, da se je avtomobil zjutraj ogreval kakšno minuto ali dve v prostem teku, kar je vsekakor vplivalo na porabo. Odzivnost avtomobila se mi je pri tem gorivu zdela najboljša. Končna hitrost po števcu 220 km/h, po bc-ju 210 km/h - merjeno na isti razdalji kot z
MOL gorivom.
round 6: 04.01.2008
vrsta goriva:
PETROL EUROSUPER 95
prevoženi kilometri:
614,8 km
porabljena količina:
53,30 l - je bil že na hlapih
povprečna poraba:
8,66 l/100km
način vožnje: kot pop navadi - v službo in nazaj, pa malo v Savinjsko in nazaj po avtocesti da prepiha ventile
Zimska poraba goriva: corrado 1.8 16v KR
- najmanjša poraba goriva je znašala :
8,07 l/100km
- največja poraba goriva je znašala :
9,60 l/100km
- povprečna poraba šestih polnih rezervoarjev :
8,59 l/100km
- povprečna prevožena razdalja z enim rezervoarjem :
617,6 km
V kolikor bom še imel corla tudi poleti, bom naredil test porabe tudi poleti
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...