projekt - BLUE CORRADO VR6

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: projekt - BLUE CORRADO VR6

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne So Feb 09, 2008 9:46 pm

lepo je videt da tud ta projekt počasi napreduje! kar tako naprej! ;) [smilie=beer2.gif]
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne So Feb 09, 2008 10:14 pm

Tudi jaz sem vesel zate.
Upam ,da šestak zapoje čimprej saj se že veselim nadalnih faz obdelave tega čudovitega vozila :twisted:
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Ne Feb 10, 2008 12:22 am

Samurajčina vesel sem zate :wink: 8) ...v čast mije da lahko pomagam pri takem projektu :wink:

Sevede bom jaz vesel še ene 9991299479324723995923649182649382174983,9982746 krat bolj ko dobim syncrota z lakiranja :D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Feb 14, 2008 5:22 pm

poglej si če nucaš kake kose:

http://alex-parra.magix.net/
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Feb 14, 2008 6:27 pm

Skull jst te mam TAKO rad [smilie=beer2.gif] . Povej mi cene za tele stvari (po vrstnem redu pomembnosti sem jih prilepil) in če bodo ugodne sem tvoj za vedno :lol: :lol:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Feb 14, 2008 6:38 pm

ma dej jaz mislim več na tebo kot na mojo babo. :roll:
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Feb 14, 2008 6:47 pm

Sküll napisal/-a:ma dej jaz mislim več na tebo kot na mojo babo. :roll:

... hmmmmmm I wonder why ....... pa upam, da tvoja ne čekira foruma :D
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Feb 14, 2008 6:55 pm

e-mail poslan, javim ko bo kaj.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Pe Feb 15, 2008 11:09 am

evo cene:

pravi da on računa takole:

- minimum 15 euro po kosu
- cena original, odstrani davek in spusti za 50%.
- za kosi ki se ga ne dobi več alpa da so redki se cena še malo dvigne

1) original 62,80 euro po kosu, gledena to da so redki, 90€ za par
2) original 35,00 euro, jo pa da za 15 euro
3) original 17,85 euro, jo pa da za 15 euro
4) original 21,00 euro, jo pa da za 15 euro
5) ni več v izdelavi in se redko dobi, da za 50 euro za napis in 15 euro za tamalo 16v. proda samo en 16v znak.
6) ni v izdelavi in redka, 25 euro

cene veljajo za en teden, in bi se lahko spremenile kasneje

10 euro poštnina za italijo (imam jaz veze)

če kupiš vse, 225€+10€=235€, ti pa da še 10€ škonta in plača on poštnino tako da te vseskupaj pride koštat 215€
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Pe Feb 15, 2008 5:59 pm

Ockey Skull hvala lepa ampak tole ne bo povsem držalo kar je tip napisal. Ne me narobe razumeti, sem ti hvaležen za informacijo samo cene so pa toomuch, way toomuch.
1. Res da so redki, ampak na ebayu za tak denar (recimo še kakšnih 10-15€ zraven)dobim komplet z lučmi (samo motorčki se prodajajo nekje med 30 in 50 €- odvisno od povpraševanja :lol: )
2. realna cena - ugodno
2. če je original res samo 17,85 €, potem bom vzel na servisu (bom preveril), ker nima smisla dajat potem za rabljeno 15 €
4. Če je res samo 21 € si bom privoščil novo, saj je ceneje kot tale s poštnino vred
5. Napis corrado za 50 € lahko obdrži, napis 16v je na servisu 10 €
6. Napis VR6 res ni več v izdelavi je pa še dobavljiv na pooblaščencu in sicer za 11 €

Za vse skupaj sem bil pripravljen plačati največ nekje med 100 in 120 € + ptt. Ĺ e enkrat hvala lepa sedaj pa grem cene prečekirati na A2S in potem javim.

lp
Zadnjič spremenil samurai, dne Pe Feb 15, 2008 6:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Pe Feb 15, 2008 6:35 pm

Evo sem že back :lol: . Torej: napis corrado je še vedno dobavljiv in stane z davkom vred 21 €, tretja zavorna luč stane z davkom 33 € (samo zunanji del brez grla za žarnico), eden motorček (brez plastičnih čepov za pritrditev - tista bela plastika na koncu) stane z davkom 120 €, napis VR6 kot sem že omenil še vedno dobavljiv za 11 €, tista zaščitna plastika za K-Jetronic stane nova 23 € z davkom vred, za klima blendo sem pa pozabil vprašati :lol:, tako da hvala lepa ampak bom še malo počakal na kakšno opcijo z E-Bay-a - vseeno hvala Skull [smilie=beer2.gif]

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Pe Feb 15, 2008 9:50 pm

maaa ga bom skurcal, preklet lah.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Pe Feb 15, 2008 10:13 pm

kaj zdej, rabis tretjo zavorno luc? daj napisi mi katalosko, da preverim, mam eno novo nerabljeno komplet.
za stikala pogledam v ponedeljek ko koncam sihtweek
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Feb 16, 2008 10:19 am

fritz napisal/-a:kaj zdej, rabis tretjo zavorno luc? daj napisi mi katalosko, da preverim, mam eno novo nerabljeno komplet.
za stikala pogledam v ponedeljek ko koncam sihtweek

in želja se ti je izpolnila :lol: 535 945 131 - thx
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne So Feb 16, 2008 2:28 pm

samurai jz ti lahko na te cene nudim 10-12% popusta če bi biu slučajno zainteresiran. original seveda vse in novo.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

Kraj: okolica Trebnjega
Avto: Golf VR6

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Feb 19, 2008 10:22 pm

Sicer sem hotel tole delo že v soboto postoriti, samo je pihal severni veter in je bilo kot v Sibiriji [smilie=angry.gif] . Danes pa popolno brezveterje, sonce, +16 stopinj in jst sem to takoj izkoristil, da nekako nadoknadim zaostanek. Torej, sledila je montaža hladilnika, katerega mi je uspelo že v soboto (v garaži) sestaviti. Snamem vezno in hočem vstaviti hladilnik, pa doživim šok [smilie=angry.gif] ...
Slika

Slika

..... ne paše :twisted: , pa u pi... .a..r.u kaj te zdej je.e. Na desni sede lepo v luknjo, na levi sploh luknje ni. Hladilnik je po kataloški, spodnja vezna pa od ......passata. Dobro, ker je že tako veliko nekih lukenj, se ena več ne bo poznala :roll: in hop po vrtalni stroj ...
Slika

... pa z rudarskimi pripomočki naredim malo konusa, da bo lepše sedel .....
Slika

... ecola - tuto originale 8)
Slika

Slika

in seveda montaža nazaj vezne ter vse kar je z njo povezano.....
Slika

Na tej strani je lepo sedlo ....
Slika

... na drugi pa sploh ne, ker nimam na pravem mestu odprtin, oziroma vezna ni od VR-ja pač pa od G60. Ma ni panike, imam jst še eno, grem po njo ............................ koji qurac, enaka je :twisted: Zdej za enkrat bo ostalo tako, ker je dovolj fiksiran hladilnik, v prihodnosti bom pač malo priredil to vezno steno ali pa nekje staknil od VR-ja vezno :wink:
Slika

Nikoli se nisem nekaj poglabljal v tole, samo se mi zdi da je precej stlačeno :? , kaj to mora biti tako malo prostora ??????
Slika

Slika

Slika

Sicer se nikjer nikamor ne naslanja, samo imam občutek, da je vse skupaj le preveč na tesno - moram k Gregu, da preverim tole, morda pa je kriva vezna in se razlikuje še v čem drugem in ne samo v odprtinah za pritrditev hladilnika :?

Problemos numero due :twisted: Hidravlični cilinder sklopke je od ABV motorja, oziroma njegovega menjalnika in le ta je večji kot pa od AAA motorja, zato sploh ne gre noter po sredinski luknji :evil:
Slika

Slika

Zdej moram še cilinder nekje stakniti ali pa novega kupiti. V soboto pa upam, da bo takšno vreme kot danes in potem zmontiram še izpušno cev, nalijem vodo, servo olje in kresnem zadevo. Če bo lepo deloval še odzračim zavorni sistem in naredim en giro di Savinjska Walley - murphy, v soboto me ne išči, ker me ni doma :lol: :lol:

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a BureK dne To Feb 19, 2008 11:50 pm

ej jst sm kupu nov zavorni cilinder, brez da bi se preprical ce je pravi. v bistvu se mi zdi da se na ABS centrali sploh ga ne da dobit narazen...je treba menjat vse..booo..imas kdo izkusnje ?

no v glavnem, nov cilincer te caka, ce ga rabis
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Feb 20, 2008 12:20 am

BureK napisal/-a:ej jst sm kupu nov zavorni cilinder ..... te caka, ce ga rabis

L.O.L. kaj mi bo zavorni cilinder, če pa rabim cilinder za sklopko :roll: :roll:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Gloga dne Sr Feb 20, 2008 12:24 am

samurai napisal/-a:
BureK napisal/-a:ej jst sm kupu nov zavorni cilinder ..... te caka, ce ga rabis

L.O.L. kaj mi bo zavorni cilinder, če pa rabim cilinder za sklopko :roll: :roll:

Zdej bos pa se zbircen?? [smilie=rant.gif]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a BureK dne Sr Feb 20, 2008 12:26 am

fuck, sorry...prehitro prebral, nisem niti stekal kaj rabis :D :oops:
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a fritz dne So Feb 23, 2008 7:02 am

wallpaper

Slika

jutro.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a bajta dne Ne Feb 24, 2008 12:31 am

bil na obisku dans. spet ni vzgal :roll: vsaj ko sem bil js tam. glavn da smo mojga golfa naštimal. hvala andrej :)
Uporabniški avatar
bajta
Stalni uporabnik

Kraj: Ravne na Koroškem.

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Feb 24, 2008 12:34 am

Sobota je minila in Murphy me danes res ni moril :lol: Corla sicer še nisem zaverglal ampak je tik pred tem, samo še nekaj fines.
Pa lepo po vrsti. Hidravlični cilinder za sklopko sem dobil pri Tomažu (green), hvala prijatelj, kjer sem si tudi v živo ogledal njegov projekt hrošč - kapo dol, hrošč je u "iber" :shock: . Najprej je bil na vrsti menjalnik, pravzaprav tisti nosilec, ki nosi zajle. Hex hvala za nosilec, samo ni bil pravi, zato ti ga ob prvi priliki vrnem. Ker sem se naveličal za vsako stvar prosjačiti okoli, sem nekaj (pravzaprav kar precej) stvari nabavil novih na pooblaščencu (priporočam čim manj obiskov, ker denarnica trpi - verjemite :twisted: ). Tako sem med drugimi nabavil tudi ta nosilec, z vsemi pripadajočimi elementi ...
Slika
...gumice, puše, vijaki in dve "šplinti" (jebi ga, se ne morem spomniti kako se temu reče po slovensko)
Slika
Prijatelj mi je podaril tole plastiko. Nikjer počena ali kaj poškodovana, medtem ko je tisto, ki sem jo imel jaz skupaj držal bolj ali manj le sekundno lepilo - hvala Damir. Seveda vijakov nisem imel in sem se spet sprehodil na servis po njih :roll:
Slika
Slika
Fantje, plastika je draga kot žafran :shock: in to je dejstvo, sploh če je iz nje narejen kakšen del za VW :lol: . Ker pa sem se odločil zadevo speljati do konca kot se zagre, mi ni preostalo kaj drugega, kot da nabavim še nekaj manjkajočih delov. Eden od teh je tudi tale, bolj ali manj okrasni pokrov nad hladilnikom in ventilatorji, seveda s pripadajočimi vijaki.
Slika
Ker pa moja vezna stena ni od VR-ja, tudi lukenj ni imela za pritrditev te plastike ...
Slika
...kar je še najmanjši problem, vzamem vrtalni stroj, naredim dve luknji in zadevo privijačim - full simple 8). Da pa ne bi naredil kakšnega profita (ki se je mimogrede danes tudi delal :twisted: ), sem si umaknil hladilnik, da ga slučajno ne bi preluknjal, še preden vanj nalijem vodo :lol: . V glavnem, zadeva je na mestu ki ji je namenjen.
Slika
Naslednja poteza je bila montaža daljše polosovine z zglobom, ki se je tudi nedolgo tega vrnila z remonta - zjebal sem navoje na zglobu in zato nisem mogel pritrditi matice in s tem posledično tudi kolesnega ležaja. Ker se mi ni dalo snemati zgloba, sem v remont poslal kar kompletno - jaz namreč nimam tako velike navojne čeljusti.
Slika
...in ker so bili vijaki, ki držijo notranji zglob, tudi že zelo bogi, pravzaprav zanič - mi ni ostalo kaj drugega, kot da nabavim še te vijake.
Slika
Tale vijak se je izgubil nekje med transportom motorja do mene, drži pa nosilec motorja in je nujno potreben. Kaj čem, če ga pa rabim in hop - saj veste kam - na servis po novega :evil:
Slika
So far so good 8) , malce se je ustavilo spet pri izpušni cevi. Ne vem kako imam zadnje čase takšno srečo, da popravljam ali menjavam izpuhe, kateri so v enem kosu na avtomobilu. Tako kot na mojemu daily driver corradu, je tudi tukaj nekdo izpuh kar zavaril skupaj, seveda na avtomobilu, ne da bi poštudiral, da bo zadevo treba nekoč tudi sneti :twisted: . Uporabil je vse mogoče materiale, predvsem od vodovodne inštalacije :roll: Koleno (krivina)debelo 3 mm :?
Slika
Predstavljajte si kakšen zvok je tole imelo - brez enega (razen zadnjega, ki pa je direkten) glušnika, popolnoma direkt. Ĺ koda, da nisem poslikal še izpušni kolektor, ki je tudi nekakšen home work - v glavnem tole je moralo dobesedno grometi kot F16 :lol: :lol:
Slika
Zadnji lonec pa skoraj kot nov in bo šel nazaj gor, takoj ko navarim nastavek, da ga lahko lepo nataknem na cev. Ga bom jutri očistil in spoliral 8)
Pa sem zmontiral najprej katalyzator z sondo, seveda z novim tesnilom in vijaki, ter maticami :wink:
Slika
Nato še vse ostalo in to je bilo to za delovno soboto. Seveda bi verjetno naredil še marsikaj več, če me ne bi motili določeni osebki, ki so mi pobirali dragocen čas. Med drugimi tudi moja bivša, ki je prišla na obisk mimogrede (k moji mami, da ne bo pomote) in mi je odtrgala prednji odbijač iz corla in to tako, da je odtrgala samo plastičen del odbijača, medtem ko je kovinski nosilec ostal na avtomobilu :roll: , mislim, to bi morali videti, saj sploh ne bi verjeli če vam povem na kakšen način :roll: . Sem bil tako šokiran, da sploh nisem uspel slikati, še dobro da so bili zraven otroci, če ne bi ji takšnega krožnega stisnil kot Chuck Noris :lol: :lol: . Kasneje mi je uspelo okvaro sanirati in lahko samo rečem, da je (ona - bivša) ali pa, da sem (jaz kot oškodovanec :lol: )imel veliko sreče in sem odpravil posledice tragikomedije. Toliko za danes - jutri dalje. Samo še eno cev za servo moram nabaviti, pravzaprav si jo bom sam naredil iz bakrene cevi od centralnega odrevanja (razlog za home made je astronomska cena za originalen del, 140 € :shock: za 40 cm dolgo kovinsko cev, ki je na vsaki strani ukrivljena pod kotom 90 stopinj ), nekaj cevi za vakume in podtlake tudi moram zamenjati, ker so vse že preperele in se samo trgajo, ena cev za klima inštalacijo mi manjka (pravzaprav jo že imam, samo po njo moram), pa verjetno se bo še kakšna "malenkost" našla, ki se je trenutno ne spomnem, skratka sem tik pred koncem - upam :lol:

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Feb 24, 2008 12:37 am

bajta napisal/-a:bil na obisku dans. spet ni vzgal :roll: vsaj ko sem bil js tam. glavn da smo mojga golfa naštimal. hvala andrej :)

Ti si eden izmed "tistih" osebkov, ki so mi kradli dragoceni čas :twisted: Pa kaj pišeš neumnosti, da ni vžgal, saj ga sploh niti "zaverglal" nisem, ko si bil pri meni, ker sem popravljal tvojo kanto :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Feb 24, 2008 11:56 am

Porkodijo bi rekli primorci. Zgleda krasno. Čakam da ga zalaufaš pol pa pridem na test drive. :D
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov