@ bajta - kdor čaka - dočaka
Danes je bil lep sončen dan in neka čudna gravitacijska sila je bila v zraku

, kar se je poznalo tudi na mojemu corlu

. Torej, dopoldne se je akcija začela in na začetku je corl izgledal še takole

Prednji amortizerji so še v presenetljivo dobrem stanju. Težko verjamem, da so še prvi in da imajo 160 kil prevoženih, verjetno so bili kdaj zamenjani ali pa samo vložek - kdo bi vedel.

Sedaj sem jih nadomestil z praktično novimi. Tele gewinde so bile na pokojni dvojki od hex-a

Seveda mi ni dalo miru in po zamenjavi obeh prednjih amortizerjev, sem si zadevo tudi malo od bliže pogledal

Lepo, lepo, ampak tole spredaj je pa malce prehudo
Ne, tole pa ne bo šlo daleč po naših cestah, sem si belil glavo in potem upal, da bo pa le kakšen centimeter višje, ko spustim še zadnji del. No tu pa sem bil šokiran

ob stanju zadnjih amortizerjev. Če sem se prej hvalil, da so prednji presenetljivo dobri, so potem zadnji katafakingstrofa

Amortizerja sta se dobesedno razletela. Za tele bi pa verjel, da so še prva vgradnja. So bili pa vijaki lepo namazani in vijačenje je bilo brez kakšnega posebnega truda. Ko sem zamenjal še zadnja dva amortizerja, pa sem si spet zadevo malce pobliže ogledal in upal, da je prednji podaljšek "zrastel" za vsaj centimeter - ampak

...

hmmmm lepo, samo ....

... tole še vedno ne bo vredu - too low

Ni bilo drugega, kot da zadevo malce dvignemo - na žalost. In spet sem se igračkal z vijačenjem. Tokrat sem ga dvignil za en centimeter in pol

Prej je bilo še sedem centimetrov navoja, sedaj pa je osem in pol. In tako je tudi ostalo predvsem zaradi tega, ker je potrebno še homologacijo narediti in tam mi bodo zagotovo utrgali podaljšek (no, sej ga bom iz preventive snel) in pa zato, da se bom spljoh lahko domov pripeljal v Celje

(pri nas imamo menda najvišjega ležečega v Celju). Bo pa potrebno vsekakor nabaviti kratki podaljšek in to čimprej - že včeraj bi bilo prepozno

. Tudi et je precej noter, tako da bom lahko brez problema dal zadaj distančnike nekje 15 mm in spredaj 10 mm

Ker pa je vreme danes služilo, lahko dodam nekaj suhih slik

. Takole izgleda moj corl od danes naprej

V Celje sem se namenoma peljal po stari cesti in ni bilo nikakršnih podrsavanj, tudi pri meni v Celju je šlo čezenj brez podrsavanja, le tehnika je malce zapletena in če je kdo zadaj je malce živčen, sicer mi je pa "plezanje" preko našega ležečega še ostalo v krvi od passata - ista tehnika

, po največji možni diagonali

. Jutri se naročim na nastavitev optike in potem se naročim še na homologacijo. Naslednja stvar sedaj na mojem corlu je menjava glave, tesnil, semeringov, dročnikov, jermenov - skratka VELIKI servis
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...