...in da box

Razlog:

... transplantacija vitalnih organov

Zamenjala se je motorna glava. Razlog, kot sem že omenil je bil, da se druga glava pripravi in potem samo horuk zamenja ker pri tem ne bo potrebno, da bi avto stal dva ali tri dni, kolikor rabijo, da glavo pobrusijo, oziroma, da jo dobim jst nazaj

Tesnilo ventil pokrova, semering pri jermenici na odmični gredi sta bila dodatna vzroka, namreč avto mi je mastil ravno pod jermenico, vendar se je kasneje izkazalo, da ni bila krivda v semeringu, temveč v tesnilu ventil pokrova. Ĺ e eden od razlogov mi je bila poraba olja. V 10.000 kilometrih, kolikor sem jih prevozil z corlom, je bila poraba 3 litre motornega olja (dobro, nekaj manj, ker je puščalo tesnilo

) pri normalni vožnji, zato sem rahlo posumil tudi teflone. Kakorkoli; kr3mn1 je pripravil motorno glavo. Nimam kaj reči kot vrhunsko; zamenjal vodila ventilov, ventile, in teflone, aha, pa da ne pozabim omeniti, ker bi to bil greh; glavo je očistil do potankosti, ob tem je seveda popedenal še ventilske sedeže in popravil nekaj (kar precej) navojev. Skratka, delo je opravil vrhunsko in glava je bila pripravljena za montažo. Odmične gredi niso bile zamenjane so bile vstavljene prvotne. Ob tem je bilo najbolj smiselno še zamenjati zobati jermen in "španer", ter hidravlične dročnike. Če povem na kratko: bilo je zabavno in poučno. Ko je bil motor sestavljen, je kresnil iz prve ( to verjetno zato, ker sem jst gledal oznake na vztrajniku, medtem ko je kr3mn1 nekaj kombiniral z oznakami na jermenicah

). Sledila je le še nastavitev predvžiga, katerega je doktor kr3mn1 nastavil kar od oka, po "augenmasu" in ni bilo kaj popravljati. CABBY hvala, ker si mi prinesel stroboskop, ampak res ga sploh nisva priklopila, niti nisva kontrolirala kakšno je stanje z predvžigom, ker je kr3mn1-jev augenmas zadel iz prve (sej zdej bo rekel: ja to so pa izkušnje, čeprav vem, da se mu je usralo kot že dolgo ne

), tako da ne vem ali stroboskop sploh dela ali ne

- vseeno hvala. Ko sva zaprla garažo je bilo na "cajgerjih" natančno 4:33 AM

. Jst v Celje s passatom, kr3mn1 pa v Kranj z audijem. Danes sem pospravil garažo (nekje ob 11:30 sem dvignil svojo rit

) in malo stestiral kakšni so rezultati. Avto deluje kot verjetno še nikoli do sedaj, samo pokažeš ključ in kresne - tako mrzel kot topel ali vroč, teče umirjeno natančno na 1000 rpm (prej 1100), odzivnost na pedal za plin se je močno izboljšala, tudi vleče bolje v nizkih vrtjajih, za končno pa še ne vem, ker se mora še vse skupaj malo "vsesti" preden ga začnem ganjati. O porabi olja pač še ne morem nič reči, ker bo potrebno narediti nekaj tisoč kilometrov, da se bo videlo ali je kaj bolje. Potrebno bo zamenjati še vodno pumpo, ker ima "prosta" jermenica preveč zračnosti in zato na trenutke malu tuli in pa eno notranjo manšeto, ter zadnje zavore, potem bi si pa res že želel, da bi bil moj corl za nekaj časa samo pali - vozi

. Na koncu še enkrat velika HVALA LEPA kr3mn1-ju za čas in delo, ter sočne opazke za časa popravila, sicer je časovno potrajalo, ampak nama res ni bilo dolgčas
Seveda sva zmontirala še tisti črni ventil pokrov in sesalni kolektor (ki je tudi malo večji) in tako je končano še eno poglavje na mojem corlu. Takole pa izgleda sedaj :

Ne me sedaj popljuvati zaradi tistih modrih vezic (čeprav barvno lepo pašejo k tekočini v posodi za pranje stekel

), ampak res nisem imel črnih (samo bele, rdeče in modre), sicer bom pa itak šel na servis po tisto črno plastiko, ki pride pritrjena na nosilčke in v katere se zapnejo potem bencin "lajtunge" - to je le temporary solution, pa altenator bom tudi še polakiral v črno (ko/če bo čas)
ps No da boste vedeli, tista pojava zgoraj levo na sliki (CABBY, za tiste, ki ne veste), se nekaj ven meče, da se po svetu vozi z hondayem. Ne mu verjeti, ker se v lepih sončnih vremenih vozi okoli z tole mrcino

Pa smo malo "gruntali", kako bi tole zadevico spravili v mojega corla

...

... in po res tehtnem premisleku smo prišli do zaključka, da je lažje na to mrcino zmontirati znak od vw-ja spredaj in napis corrado zadaj, pa smo zmagali

... samo rabimo malo večji znak
Pa naj kdo reče, da je corrado u poden

, tale mrcina je tako v špico, da se lahko mojemu corlu pod odbijač zapelje

... ah ja, i tata bi sine
pss Tokrat je slik malo manj, to pa zato, ker je kr3mn1 zahteval previsok honorar za avtorske pravice
pozdrav
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...