Obljubljene slike

Najprej brez distančnikov

...

... potem pa z distančniki

Ĺ e spredaj ...

... brez distančnikov ...

... z distančniki.

Odločil sem se tudi zmanjšati količnik zračnega upora in s tem pridobiti kakšen kilometer ali dva večjo končno hitrost

. Žrtev posega je bila antena ...

... katero sem malo pristrigel

Ĺ e vedno dobro "vleče", le radio ognjišče malo štrajka
Sledil je malo večji poseg na zunanjem videzu avtomobila, predvsem zadnjem delu. Po jinx-ovi metodi sem se odločil malo polakirati zadnje luči. Ta del "tunninga" mi nikdar ni dišal in sem mu najmanj zaupal, pa vendar, enkrat je potrebno zadevo prevereti tudi osebno

. CABBY mi je nabavil sprey za zatemnitev zadnjih luči - motip rdeči. Ker pa sem nejeverni Tomažek dokler zadeve ne preizkusim, sem se odločil najprej narediti probo na rezervnih lampah. V kolikor mi ne bi bilo všeč, pač ne bi nadeljeval z delom. Najprej sprey: kot že omenjeno proizvajalca MOTIP, rdečega tona.

Po prebiranju navodil je sledil praktični preizkus. Na dekleraciji je pisalo: površino dobro očistiti in razmastiti z razmaščevalcem M 600, nato pa polakirati v treh slojih. Več kot tri sloje ne priporočajo, ker lahko preveč potemni in svetloba, ki jo mora oddajati določena žarnica, ne bo transparentna - po domače: utripalke ne bodo oddajale rumene svetlobe, ampak rdeče. Med nanosi se priporoča sušenje v dolžini minimalno ene minute, vsekakor pa ne več kot dvajset. Ockey, vse jasno, sedaj pa akcija. Za prvi poizkus sem vzel rezervne luči, ki so bile tudi spolirane

Dovolj bo ena za prvi preizkus. Z lepilnim trakom sem zaščitil črno obrobo in površino, ki je namenjena oddajanju bele svetlobe za vzvratno vožnjo, da bo ostala bela, ker na corlu že itak komaj kaj sveti, ne da bi še "rdečil" čezenj

...

... vse skupaj dobro razmastil z razmaščevalcem M 600 ...

... in po treh nanosih spreya zadeva izgleda takole ...

... še primerjava z origigi lampo ...

Zaključek: niti približno nisem zadovoljen

. Dobro, tule na sliki je razlika komaj očitna, drugače v živo je razlika precej večja, ampak vseeno. Po rdečem delu luči se sploh ne izplača lakirati, ker razlike dejansko ni in je vse skupaj le trošenje materiala po nepotrebnem

, zato sem se odločil za bolj ekonomičen pristop. "Rdečil" bom samo rumeni del luči, medtem ko bom rdeči del zaščitil in naj ostane nepolakiran - rečeno storjeno. Tokrat sem demontiral luč iz corla in na njej zaščitil rdeči ter črni del luči ...

... spet lepo razmastil in polakiral. Prvi nanos ...

... po dveh minutah je sledil drugi nanos ...

.. spet čez dve minuti še tretji in zadnji nanos - malce debelejši kot prva dva ...

... ter po desetih minutah razlepil - je bilo že suho in voila

Enako sem naredil tudi z notranjo lučjo, ter zadevo takoj optično preveril kako izgleda ...

... prej je izgledalo takole ...

Tu sem se še vedno lahko odločil: ali nadaljevati, ali nehati in umiti z razredčilom dol to rdečo barvo.

Seveda sem z "rdečenjem" nadaljeval in rezultat je

Postal sem že kar preveč pikolovski

, zato sem zamenjal še "turbolzne", oziroma po slovensko - zagozde za vrata. Bile so kar precej zdelane ...

... zato sem med tednom že naročil nove in jih danes zmontiral.

Zanemarljiv strošek so tele zagozde, ki pa se občutno poznajo pri zapiranju vrat. Malce sem nastavil še zračnost vrat in sedaj se zapira kot pri meci
Potem me je začel motiti napis na zadnjem delu avtomobila in VW znak na sredini, ki nikakor nista sovpadala z ostalimi deli, oziroma sta preveč izstopala. Rešitev sem našel v črnem mat spreyu. Noben problem za napis, ker je že bil lakiran, za znak pa sem potreboval plastik primer, ker je bil oluščen do surove plastike, ki ga nisem imel doma, zato sem na hitro skočil na delovno mesto in si ga nekaj sposodil, ter zadevo popedenal kar tam.

Ecola, precej bolje - me verry like it

ps Ampak sedaj sem pa res že (skoraj

) zaključil na zunanjem videzu avtomobila. Samo še ..............
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...