Sküll napisal/-a:menjaj še tiste gumi drsnike na sredini sedeža, pa bo ko novo.
Evo Skull, sem poslušal tvoj nasvet in nabavil še tele "ščitnike za zobe"

... so bili stari že precej zguljeni in ploščati

.... minuta dela in voila, vie neue

...

Le težko se verjame, ampak razlika je res opazna, če se zamenjajo vsi drsniki je sedež precej bolj fiksen, pa še strošek je minimalen - tale drsnik stane 3,36 âŹ

Danes pa je sledilo še opravilo, ki sem ga najdlje odlagal

, tapeciranje strehe corrada. Ker se še takšno delo ni delalo, sem bil malo skeptičen kakšen bo končni rezultat, zato se za prvi poizkus uporabil tapeto strehe, ki je krasila pokojnega blue corrada in je bila tudi že zdelana. Ampak zdelana je bila samo tkanina, ki je prilepljena na strop, oziroma tapeto, medtem ko je sama tapeta bila top zustand

Tole je bolezen na takšnih starih kripah, kjer stropna tkanina odstopi, bodisi zaradi časa, bodisi zaradi drugih dejavnikov, ki botrujejo temu, na primer vlaga, etc, .....
In sem šel v trgovino kjer prodajajo takšno robo, z namenom, da kupim kar pravo usnje. Seveda si tega nisem privoščil predvsem zaradi cene slednjega. Usnje v tej trgovini v Celju se prodaja na kilograme in sicer stane kilogram 18.60 âŹ, seveda so to kosi usnja in ne v enem kosu, s tem pa si ne morem pri stropu nič pomagati, ker to so takšni kosi, ki so primerni le za kakšno manšeto prestavne ročice ali za tapeciranje volana, kaj več se pa iz njih že skoraj ne da narediti. Pa sem vprašal, če prodajajo tudi usnje na kvadratne metre, nakar dobim odgovor: seveda gospod, tudi na kvadratne metre se prodaja in sicer stane kvadraten meter 50 âŹ, potrebno pa je kupiti najmanj 4 kvadratne metre, kolikor baje dobijo iz ene kože

. Niti polovice ne morem kupiti posebej (na primer 2 kvadrata), ampak celo kožo, za kar bi moral odšteti 200 âŹ

. Ockey sem si rekel, to pa je za amaterja kot sem jaz malo tumač, sploh, ker se bo to delalo prvič in nihče ni jamčil uspeh. Zato sem vzel kar skaj, katerega cena je za tekoči meter 12.68 âŹ

. Vzel sem ga dva "tekoča" metra, kar v dimenziji pomeni 140cm Ă 200cm, torej me je stalo samo 25,36 âŹ, seveda k temu dodamo še ceno za neostik, ki je znašala 8.60 ⏠(1kg) in veselo na delo. Po treh urah je bil rezultat sledeč :

... in še primerjava s tisto, ki je bila do sedaj v korlu ...

... in pa kako izgleda že zmontirana .

Ker pa je nekaj materiala ostalo, ga je bilo potrebno porabiti ...

... in ker ga je še vedno ostalo, smo se malce igrali, pravzaprav moj prijatelj, ki se je poigral z manšeto prestavne ročice ...

... in še vedno je ostalo nekaj materiala, ampak se nismo več igrali
Za prvič se mi zdi, da je narejeno kulturno in sprejemljivo, vsekakor bolje kot tista tkanina, ki je odstopala

. Sem se pa naučil, da ni dober vsak skaj za tapeciranje, ker tale je imel podloženo neko peno in je bilo izredno težko lepo speljati po krivinah, baje obstaje še eden, ki pa nime te pene podložene in ga je precej lažje lepiti po krivinah, ker je bolj elastičen

, pa drugič moram bolj podrobno pregledati tole robo, ker je imel tale skaj tudi nekaj felerjev (brazgotin), malo sem pa tudi sam zajebal, ker sem ga prepognil in je ostala ena brazgotina, ki se sedaj tudi opazi - nič ne de, bom drugič bolj pazljiv. Sedaj me mika, da bi dal še sedeže obleči v ta skaj, v črno/bež varijanto, torej sredino v tale bež skaj, robove pa v črno usnje - ne vem no, morda me celo zamika.
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...