jinx82 napisal/-a: mal muzike iz srednješolskih dni:
Uuuuu kje so časi brezskrbnega življenja

. Ko je moja malenkost (in ostala generacija) gulila srednješolske klopi smo bili vsi pravi
mali bogovi in se nismo nikogar ustrašili, ter pustili biti ustrahovani s strani takratnega komunizma

, zato smo veselo prepevali za tisti čas
prepovedane pesmi. Ponoči
nismo spali, čeprav so nas v šoli tako pumpali, da smo skoraj vsak dan prehodili
celo pot, ker smo (no, naši starši bolj kot mi) prisegli
zvestobo. Mi smo se takrat bolj ali manj
drli od zadaj

. Seveda, nič ni večno in tako so tudi nas napumpali (spet,) da ni vse tako lepo kot je na prvi pogled videti in da je čas za spremembe

. Kot mladinci smo bili takoj za akcijo in za pomoč zaprosili še vse Janeze iz dežele
kranjske. Ni manjkal niti Jani, ki je že takrat
delal kot zamorc in Tomaž, ki se je trudil dopovedati širni Balkanski naciji, da ni
južnjak 
. Andrej nas je kljub njegovemu spoznanju, da je vse manj dobrih gostiln, vabil naj
ostanemo z njimi. Nekateri smo ostali, medtem, ko so drugi počeli kriminalna dejanja na raznih
objektih, spet drugi izgubili na raznih
poteh in mislili, da bodo v Evropi uspeli s
pojočimi psi 
. No, vse to je bilo le lažno upanje na boljši jutri, ali povedano po pregovoru: leteli smo
previsoko, vse dokler nismo našli
krivcev in nagnali
sovraga preko Kolpe. Bili smo polni emocij. Najbolj je prišla do izraza jeza in kar po vrsti bi vse
zlomili. Ker nobena stvar ni večna, se je končala tudi ta
revolucija in odpeljal je še poslednji "ruski" voz. Na oblast so prišli neki novi klinci in vsi smo imeli upanje v boljši jutri. Ti novi klinci so kmalu pozabili na nas in našo podporo, ter nas pahnili v
meglo, polno
kriminala, pa tako so govorili, da bomo druga Ĺ vica, ko bomo "sami". Vse skupaj je ostalo samo pri obljubah in besedah (ki se ponavljajo vsake štiri leta) in sedaj smo spoznali, kako prav je že "takrat" imel Jani - mi smo se mu pa smejali

. Ja, tako sem jst doživel in doživljal svoje študentske dni in zabave, ki so se vrstile za vsak vikend, pa naj si je šlo za kakšen koncert, ali samo vaško veselico

. Kakorkoli že, vse kar sem spoznal v tem času maladostne norosti in tudi zagotovo drži, je samo
to.
ps Mater sm spet čisto noter padel

ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...