Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Po Nov 05, 2007 10:57 am

to jest že vest cajt tumbam kolk pije tale avto. dizel.press
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Nov 17, 2007 9:51 pm

Danes je zunaj bolj sibirsko vreme (piha ko svina :twisted: ), zato sem se malo poigraval s senzorjem za porabo goriva, ki mi še vedno ne deluje :roll: . Hex je bil tako prijazen in mi ga je transportiral po pošti - tnx. Najprej sem podrl celotni števec in odstranil merilnik hitrosti in tistega, ki meri temperaturo vode in količino goriva. Pri teh starejših modelih je to potrebno, ker je senzor privijačen od znotraj :roll:
Slika

Tukaj se skriva grešnik, ki se mu ne ljubi delati
Slika

... in zaradi teh dveh vijakov je potrebno razdreti števec :roll:
Slika

...nadomestna delovna sila je prispela iz Gorenjske in izgleda identična :P ......
Slika

... tudi po drugi strani je podobnost kot med enojajčnimi dvojčki, s to razliko, da se je nekdo zmotil, ko je graviral številke :lol: , ker si niso najbolj podobne
Slika

Tole je senzor od 1.8 16v motorja ...
Slika

....tole pa od 1.8 G60 motorja
Slika

Mah nema veze, važno, da zapolni prostor :lol:
Slika

Seveda sem vse sestavil skupaj in proba. Zadeva ................. NE deluje. Še tisti stari, ki ni delal, je kazal vsaj 0,2 litra porabe, ta pa sploh nič ne pokaže. Ta je še bolj len, se vidi da je iz Gorenjske prispel :lol: - malo heca ne škodi. Se mi pa dozdeva, da nekako le ni kriv senzor. Zakaj? Naredil sem en giro di Savinjska Walley brez števca in je bilo lepo slišati na cevki, ki pride priklopljena na senzor, kako vleče zrak, se pravi ustvarja vakum (podtlak). Pri vsem tem je zanimivo to, da je najbolj slišna, se pravi najbolj vleče pod prostim tekom, ko pa pritisnem na pedal za plin, pa ta moč pade, oziroma je precej manj slišna. To mi ni ravno najbolj logično, ker si pač predstavljam, da je pod večjimi obrati ustvarjen večji podtlak in bi po tej logiki morala cev precej bolj močno vleči vase zrak, kot pa pri prostem teku. Zanimivo je tudi to, da, ko sem zmontiral nazaj ta stari senzor, je pod prostim tekom kazal 0,2 litra porabe, ko pa sem se začel premikati in večati obrate, pa je vrednost padla na 0,0 in ko sem se spet ustavil, ter pustil avto delovati, je vrednost ponovno narasla na 0,2 - WTF ????? :?: . Naj me nekdo razsvetli glede delovanja te zadeve, ki mi postaja nelogična. Je pa res, da gre cev iz senzorja na T komad in iz njega potem gre nekaj centimetrov cevi na sesalni kolektor, druga cev (iz tega T komada) pa gre naprej, skoraj do škatle za filter zraka, kjer je priključena na nekakšen ventil, ki pa je tudi konektan z dvema žicama, torej je: ali pod kakšno napetostjo ali pa mu sporoča kakšen impulz, ne vem. Če se komu kaj sanja čemu služi tisti ventil, naj me razsvetli - prosim.

Sem pa odpravil "pokanje" na podvozju, ki ga je povzročala vožnja po neravnem terenu, še zlasti kakšne večje jame ali grbine. Krivec za nezaželjene zvoke je bila zanič gumica na desni strani stabilizatorja. Sem zamenjal kar obe, kupil pa kar 4 komade, ker so nesramno poceni - 1.39 ?/kom. :lol:
Slika

Nabavil tudi tesnilo ventil pokrova, zamenjal pa ga še nisem, ker,.....
Slika
je nekdo med transportom pretrgal folijo in izgubil eden polmesec - pa ravno na polmesecih mi rahlo masti :twisted: :twisted:
Slika

Še eno vprašanje - mater sem danes radoveden, temu se strokovno reče - željan znanja :lol: Tole je števec, ki prikazuje teperaturo vode in količino goriva z zadnje strani
Slika
Zanima me, kaj se nastavlja s tistim majhnim vijakom na sredini, ki mi deluje kot nekakšen potenciometer :?:
Slika

Slika

V pričakovanju odgovorov in novega znanja vas lepo pozdravljam

lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a hex dne Ne Nov 18, 2007 3:33 am

ti si en paradajzar! jero ti je ponudil nove ventildekl dihtnge na jezersem! sicer brez polmescev ampak ok! to so malenkosti.

tte vakum cevke ti neke fuke spilajo 100%. bos pravil da moj gorenjski senzor ni vrei. s kolam cez hrbet majmun :lol: :lol:
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Ne Nov 18, 2007 11:53 am

S tistim potenciometrom si nastavljaš porabo goriva. Lahko pije 5 litrov ali 25 litrov.........LOL :lol:

Ne diraj stari. Mene je tudi imelo da bi to premikal pa sem raje pustil.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Ne Nov 18, 2007 2:54 pm

hm...

veš kaj, dozdeva se mi da imaš ti že tak al tak od G60 števec notri...ker G60 ima ves čas nadltlak v sistemu, razen ko na polno spustiš gas.
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Nov 21, 2007 12:08 am

Da nadaljujem začeto. Danes šel natočiti gorivo in sedaj lahko naredim prvo primerjavo, ki pa ne more biti najbolj natančna, ker se pač temperature spuščajo, kar vsekakor botruje večji porabi goriva, ampak vseeno evo rezultata :

round 1: 27.10.2007

vrsta goriva: AGIP 95
prevoženi kilometrov: 649,7 km
porabljena količina: 52,99 l
povprečna poraba: 8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

round 2: 04.11.2007

vrsta goriva: OMV SUPER 100
prevoženi kilometri: 643.1 km
porabljena količina: 51.94 l
povprečna poraba: 8.07 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta čas sem jaz strgal z vetrobranskega stekla :lol: ), kar tudi vpliva na porabo.

round 3: 20.11.2007

Sedaj sem natočil MOL 98

lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a CABBY dne Sr Nov 21, 2007 9:43 am

samurai napisal/-a:Da nadaljujem za?eto. Danes šel nato?iti gorivo in sedaj lahko naredim prvo primerjavo, ki pa ne more biti najbolj natan?na, ker se pa? temperature spuš?ajo, kar vsekakor botruje ve?ji porabi goriva, ampak vseeno evo rezultata :

porabljena koli?ina: 52,99 l
povpre?na poraba: 8,15 l/100km
na?in vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

porabljena koli?ina: 51.94 l
povpre?na poraba: 8.07 l/100km
na?in vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta ?as sem jaz strgal z vetrobranskega stekla :lol: ), kar tudi vpliva na porabo.

Sedaj sem nato?il MOL 98

lp
Andrej

Odlične številke. Jaz Passata pod 9 litrov sploh nisem spravil, po mestu pa je poraba narasla na 11 litrov.
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Nov 26, 2007 10:55 pm

Audi si lahko šteje v čast 8) , da sem si naredil takšen rezervni ključ

Slika

Slika

Slika

Hvala dules za tale origigi ključ :wink: , oziroma tistemu, ki je bil neroden in ga odlomil - ali pa ima audi slabo kvaliteto ključev :lol:, če bi bil Skull, bi ga hitro pihnil na rdečo/črno kombinacijo :P
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Po Nov 26, 2007 11:09 pm

welcome to the club.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Po Nov 26, 2007 11:13 pm

kako boš pa tole prekodiral da bo odklepalo pa vžigalo? ker centralno in daljinsko mislm da maš.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

Kraj: okolica Trebnjega
Avto: Golf VR6

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Nov 26, 2007 11:28 pm

Slicker napisal/-a:kako boš pa tole prekodiral da bo odklepalo pa vžigalo? ker centralno in daljinsko mislm da maš.

Slicker, tale ključ že prav lepo dela oziroma opravlja svoje poslanstvo - to je ključ za corrada 16v, ta nima nobene opreme, ma kakvi centralno daljinsko - handgetrieb :lol: :lol: Vse kar je bilo potrebno narediti, je zamenjati tisti zlomljen ključ s tem, ki je za takšne stare jajce kot jih jaz vozim - takrat še niso imeli kodno varovan vžig :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne To Nov 27, 2007 12:29 am

Odlomil, pa kar pustil, al kaj? Jaz mam zelo dobro kopijo tega, ki dejansko deluje. Samo simboli niso pobarbani v belo.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

OdgovorNapisal/-a dules dne To Nov 27, 2007 2:45 am

he he odlomil sem meč saj nikoli ne veš kaj bo ! oz to je bilo narejeno iz varnosti zdaj !
pa lepo uporabo ti želim
Moj 4 pogonc raztura v gmajni ! To gre kamor želiš
Uporabniški avatar
dules
Forum majster

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a Goti dne To Nov 27, 2007 2:56 am

A to se kr na kile lomi al kaj? A še men enga prlomiš? :)
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne To Nov 27, 2007 8:04 pm

tudi meni je en pocil, pri vpetju... sedaj uporabljam rezervnega.
drugace pa se da ta kljuc uporabiti tudi če imas imobilizer. Preprosto vzames tisto navitje ven in na novo z vag-com skodiras vse skupaj. Je pa problem, ker novejše daljinjsko zaklepanje ni kompatibilno s starejšim.

LP

M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Nov 27, 2007 8:16 pm

realm: lol

kapsulo ven, pa tvojo v ključ. ajnfoh.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne To Nov 27, 2007 8:23 pm

Sküll napisal/-a:realm: lol

kapsulo ven, pa tvojo v ključ. ajnfoh.

kva se smejes ti... kr spomn se kako smo bastlal tole, sred ene garaze, u temi, ti si ga zgubu, avto ni hotu vzgat itd... mater vola :D
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Nov 27, 2007 8:52 pm

jaz niče ne vem o tem :roll:
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a samurai dne Pe Dec 07, 2007 3:02 am

porabljena količina: 52,99 l
povprečna poraba: 8,15 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), ter nekaj daljših relacij; Celje - Jezersko, Celje - Slovenska Bistrica, Celje - Tepanje (vožnja po avtocesti - max 140km/h), nobenega hudega pospeševanja in prehitevanja med vožnjo, torej lepo po CPP (cestno prometni predpisi)

porabljena količina: 51.94 l
povprečna poraba: 8.07 l/100km
način vožnje: vsakodnevno skakanje v službo in domov (mestna vožnja), tokrat brez daljših relacijskih voženj, tudi zunanje temperature so se malo spustile, zato je avtomobil vsako jutro delal v prostem teku 1 do 2 minute (ta čas sem jaz strgal z vetrobranskega stekla :lol: ), kar tudi vpliva na porabo.

vrsta goriva: MOL 98
prevoženi kilometri: 544,7 km
porabljena količina: 52,33 l
povprečna poraba: 9,6 l/100km
način vožnje: vožnja v službo in domov, drajsanje v mesto, skozi mesto in podobno. Nobene relacijske vožnje. Res, da so se temperature v povprečju še malenkostno spustile, ampak vseeno - MOL sucks, tudi končna hitrost po avtocesti je bila občutno nižja kot pri ostalem gorivu, po števcu 205 km/h, po bc-ju pa 197 km/h.

round 4: 06.12.2007

vrsta goriva: PETROL SUPER PLUS 98
prevoženi kilometri: 572,7 km
porabljena količina: 51.71 l
povprečna poraba: 9,0 l/100km
način vožnje: izključno samo mestna vožnja. Kljub dejstvu, da so se temperature še malo spustile, sem porabil manj goriva kot pri prejšnji rundi, kar dokazuje, da je Mol res zanič, oziroma je petrol vsaj od Mol-a boljši :lol:

round 5: 21.12.2007

vrsta goriva: AGIP SUPER 98

lp
Andrej
Zadnjič spremenil samurai, dne Pe Dec 21, 2007 11:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne Pe Dec 07, 2007 11:10 am

Jah kaj si pa pričakoval od Hunov? Tam so hudo za cajtom.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Dec 15, 2007 11:37 pm

Danes mi je bilo rahlo dolgčas, zato sem se spravil delati styling za korla :lol: . Kupil sem eno rabljeno masko in naredil rahlo modifikacijo 8) , delal sem clean look. Na maski je znak že bil odstranjen, samo je bilo narejeno katastrofalno in vse razpokano. Malo se je igralo z poliestersko smolo in vlakni, ter potem vse lepo pokitalo in zbrusilo.

... najprej kitanje ...
Slika

... obdelava kita ...
Slika

... seveda od zadaj ne izgleda tako lepo in gladko, ampak whos care :roll: ...
Slika

... sledil je nanos "špric kita" ...
Slika

in pa še skupaj z letvico, ki mi jo je podaril MERKLIN. Letvica je od proizvajalca KAMEI in je plastična, ne poliesterska, kar je bolje. MERKLIN, samo za info ti povem, da je bilo na njej pet nanosov različnih barv :roll: , seveda sem jo zbrusil do plastike in ponovno v "špric kit" ....
Slika

... in pa še en namig, izdelava takšnega clean looka na maski ni ekonomična, ker sem za izdelavo porabil dobre tri urice, pa še bo treba nekaj dodati, ker je potrebno še enkrat zbrusiti in polakirati. Takšna nova maska stane na E-Bay-u borih 16 ?, katera se samo zmatira in hop v željeno barvo, medtem, ko pri predelavi ni računice, še dobro, da poznam enega ličarja, ki spedena takšne zadeve :lol: :lol: . To je dobil moj korl za miklavža, za božička mu jih pa še polakiram in potem zmontiram. To je pa verjetno tudi vse od plastičnega stylinga, ki ga bo doživel tale corrado.

p.s. Za rabljeno masko sem dal 15 ?.

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a MERKLIN dne Ne Dec 16, 2007 1:02 am

5 nanosov? :?
Glavno je, da služi namenu.
Maska pa je ona z bolhe, ne?Škoda, da so jo šli rezat...je ta maska v orginalu s to letvico popolna.

Komaj čakam, da bo vse to na avtomobilu.
Uporabniški avatar
MERKLIN
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerc
Avto: VW Corrado G60

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Ne Dec 16, 2007 11:58 am

Andrejc, si si pa res dal dela :D

Res je da se s finančne plati taka predelava ne splača, ampak, original maska stoji na avtu v nulo. Jaz bom enako predelal masko za syncrota, ker tiste z e-baya imajo prevelike špranje okoli luči.
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a fritz dne Ne Dec 16, 2007 1:40 pm

jebes ekonomijo. vazno, da se stvar lahko potem zalije. dedek mraz ti bo prnesu pa se tuv za to letvico.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Dec 16, 2007 9:43 pm

fritz napisal/-a:jebes ekonomijo. vazno, da se stvar lahko potem zalije. dedek mraz ti bo prnesu pa se tuv za to letvico.

No to bi bilo pa lepo. A poznaš tega dedka mraza, ki nosi TUV-e :lol: ?
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost