Corrado 16v poškodovan - popravilo

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Corrado 16v poškodovan - popravilo

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne Po Jul 14, 2008 5:55 pm

Slika
v glavnem slabše nemore bit,lepo si naredil :!: :wink:
THATS ME---->>>> THATS ME

d(>_<)b Was ist besser als sex? Audi V sechs!!!
Audi 80 Cabrio 2.8 & Audi A6 c4 2.5 TDI d(>_<)b
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 12:48 am

Ker je tour 2008 odpadel, sem izkoristil čas za nabavo nekaterih delov, ki bodo krasili enega od mojih dveh korlov :wink: . Domov sem privlekel nekaj robe iz juga. Hvala Petru, ki mi je čuval robo in prodal za drobiž :wink: . Tale zadeva je sama po sebi zanimiva, predvsem zato, ker je extremno redka in jo je le malokje mogoče še opaziti, no, sedaj jo bo možno na mojem korlu. Gre za pranje prednjih žarometov za corrada - original
Slika

Uspelo mi je dobiti kompleten paket; šobe za brizganje ....
Slika

... katere sem že popolnoma razstavil in jih bom v tednu ki prihaja polakiral v barvo avtomobila. Nekaj stvari je potrebno še popraviti, oziroma bo verjetno spet potrebna kakšna improvizacija :wink:
Slika

Za tiste cevke se ne sekiram, važno da so šobe v odličnem stanju.
Slika

Posodo za vodo (je malo večja od običajne, pa tudi šobe imajo svoj motorček, katerega sem tudi dobil zraven) in je potrebna zgolj temeljitega čiščenja
Slika

Malo za "gušt", da si predstavljam kako bo izgledalo
Slika

Slika

Slika

Ne se ozirati na mušice in ostali mrčes, te sem dobil for free :roll:

.... to be continued ......
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Po Jul 21, 2008 1:12 am

hudooooo

I really like your DIY project !

LP
M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Jul 21, 2008 11:11 am

yeahh rogovi style! zakon bo.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Po Jul 21, 2008 11:30 am

Lepo je gledat, kako dopolnjuješ že tako odličen avto 8)

...še boljše bo če bom jaz naslednji lastnik :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 11:33 am

Drugi paket dodatne opreme, ki se bo vgradila v korla, je zajemal montažo nastavljivega volana po višini. Volan sem imel doma še od "pokojne" G60-tke, le da je manjkalo nekaj delov. Ko mi je po dolgem času uspelo dobiti tisto reducirno pušo (hvala sablac-u), sem opazil da nimam ključavnice, za kar sem sicer že vedel prej, a sem mislil, da jo bom premontiral iz tistega volana, ki je v avtomobilu. Seveda iz tega ni bilo nič :roll: , ker se ključavnice močno razlikujejo in zadeva je obstala, vse do sobote, ko sem dobil kompleten mehanizem z ključavnico in ključem za corrada. Spet me je rešil Peter iz Poreča - mučos gracias :wink: .
Evo ga, kompleten z ključavnico in ključem, torej je sedaj opcija samo plug and play :wink:
Slika

Slika

In kar naenkrat imam dva :) , seveda še vedno iščem tudi ključavnico (komplet: vložek + ohišje + ključ), bi drugo zmontiral še v drugega korla :wink:
Slika

Malce nepričakovano je uletel tudi komplet meglenk - rumenih, katere so tudi že prava rariteta za korla :wink:
Slika

Slika

Niso v popolnem stanju, ker na eni manjka steklo, ki pa je navadno (belo) in ga lahko zalepim od navadne meglenke. Meglenke so od facelift modela in vseeno pašejo tudi na stari tip odbijača (sem že preveril :wink: ), problem je le, ker smerniki od starega tipa ne pašejo zraven meglenk in bom zato primoran kupiti nove (beri rabljene iz E-Bay-a, ker eden novi stane na pooblaščencu 65 €), da si skompletiram zadevo, ampak to je v drugem planu, nekje v prihodnosti, razen, če bo slučajno spet kaj uletelo.
Slika

lp
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 11:43 am

Sküll napisal/-a:yeahh rogovi style! zakon bo.

:lol: :lol: :lol:

Med vso "kramo", ki sem jo privlekel domov, se najde tudi tole ...
Slika
... za kar pa mi ni jasno kam se montira na korla :lol: zato si bom verjetno umislil še pranje zadnjih luči :roll: :roll:

jinx82 napisal/-a:Lepo je gledat, kako dopolnjuješ že tako odličen avto 8)
...še boljše bo če bom jaz naslednji lastnik :D

Sam veš, da je res lepo gledati, mnogo težje iskati in nabavljati dele za vgradnjo in je včasih res potrebno imeti tudi nekaj sreče ali pa v določenih primerih VELIKO sreče :wink: Mislim, da ste tisti vlak, ko se je korl prodajal, zamudili :lol:

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne Po Jul 21, 2008 11:49 am

Vložek od ključavnice vzemi od starega volana in boš imel isti ključ.
Če vložek ne paše (tudi od audi 80 in 100 sta na pogled v piko enaka, ampak imata za par stopinj zamaknjen kot jezička), ga razdri in premeči štifte.
Ampak to lahko narediš le z vložkom, ki ima tisto črno kapo plastično, kovinske ne dobiš dol (razen če si čarovnik). (A 80, typ89 je mel plastično, 100 C4 pa kovinsko, zato poznam razmere). Jaz sem si na tastari 80 takrat poenotil vse ključavnice, ki so ble iz vseh vetrov.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

Kraj: Ljubljana/Prevalje
Avto: Tolsti šved - xc90

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 11:54 am

No nekako tako sem se mislil poigrati, če pač ne bo šlo, oziroma se meni ne bo dalo igrati z rubikovo kocko, je najlažje vgraditi centralno daljinsko zaklepanje in potem potrebujem ključ samo za vžig avtomobila, za kar pa lahko uporabljam tega, ki sem ga dobil zraven mehanizma :wink:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne Po Jul 21, 2008 12:02 pm

Ja pa saj je simpl ko pasulj. Jaz sem to delel že večkrat, najlažje pač prideš do volanske ključavnice, zato premečeš samo to.
Imam pa še nekaj te robe na lagerju, če boš rabu kaj. Zajebat nimaš česa, samo pazi, da ne zgubiš kake fedrce.
Če ne, pa pokliči. Ne moreš met treh ključev za tako uštiman avto, no ...

Je pa res, da če maš vložkov dost, pa so vsi s kovinskimi kapami, lahko eno kapo sfleksaš dol, drug vložek pa prerežeš, da prideš do šplinte, ki drži kapo.
Kapo gor gre nabit, dol pa nikakor. Plastično seveda dobiš gor in dol.
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 12:24 pm

Vmes med vsem tem časom, ko se je dogajalo na mojem korlu marsikaj, sem sproščal odvečno energijo tudi na spodnjem delu sesalnega kolektorja - tisto tunning.press pa to :lol: . Najprej sem ga dal prijatelju v Ljubljano, da mi ga spedena, oziroma poveča vstopne odprtine iz 42 mm na 50 mm. Zadevo ni vzel preveč resno in nazaj sem dobil tole čunga lungo :roll:
Slika

... mislim ej tole je kr neki no :? ...
Slika

... zato sem kot ponavadi moral zadevo vzeti v svoje roke in narediti kot se zagre ...
Slika

Slika

Slika

Slika

razlika je več kot očitna: original 42 mm
Slika

... nekje vmes ....
Slika

in na koncu.
Slika

Sedaj ga moram še v črno pihniti, nabaviti nekaj novih delov, tesnil, injektorje sem že odpeljal na temeljito čiščenje na BOSCH servis in potem samo sestaviti in vgraditi.

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Jul 21, 2008 12:39 pm

kolko pride čiščenje šob??
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Po Jul 21, 2008 1:20 pm

Uaaa, rumene meglenke, zakon! Zmontiraj čimprej!
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 11:32 pm

Drugi paket dodatne opreme je tudi zmontiran v korla 8) . Je bil danes ravno pravi dan (ne prevroče, ne premrzlo), da sem se kar lotil montaže. Volanski mehanizem, kot že rečeno, sem dobil v petek pri Petru v Poreču.
Slika

Ga je Pero kar odrezal z nosilci vred :lol: , zato ga je bilo potrebno še malce razstaviti.
Slika

Ostale drobnarije, kot je obvolanska plastika in ročico za pomik volana, sem imel na lagerju - še dobro, da sem tisto podrtijo pripeljal domov, njegovi organi pridejo še kako prav.
Slika

btw, ročica za pomik volana stane na pooblaščencu skoraj 70 € :shock: , (za golfa III pa samo 30 €), medtem ko stane komplet obvolanske plastike za korla "samo" 30 € - mislim ej kje je logika :roll:

Starega sem demontiral in tukaj se sedaj lepo vidi razlika v ohišju volanske ključavnice med navadnim volanskem mehanizmu in nastavljivem po višini.
Slika

Ja Goti, vse le ne gre tako na izi :? . Tole je kovinsko kot si omenil, čeprav ima ključavnica na navadnem mehanizmu štiftek, katerega se da verjetno izbiti, medtem ko tista na nastavljivem nima nič :roll:
Slika

Da pa vse le ni šlo tako gladko kot je sprva kazalo, je poskrbel vložek volanske ključavnice, kateri ni delal na mehanizmu, ki sem ga montiral, zato sem moral zamenjati :?
Slika

btw, tudi ta ne bo dolgo zdržal, že tako me je tu in tam pustil na cedilu, zato grem jutri kar novega iskati, da ne obstanem kje, kjer je to najmanj potrebno - zihr je zihr :wink:

Na koncu sem namontiral še obvolansko plastiko in to je to.
Slika

Slika

Če se ne bi j*bal z menjavo vložka bi to bilo končano v eni uri, tako pa je malce potrajalo, zato danes nikakor nisem bil pri volji, da bi se igračkal še z premontažo volanske ključavnice, to bom prepustil tebi Goti :lol:

lp
Andrej
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Po Jul 21, 2008 11:38 pm

Sküll napisal/-a:kolko pride čiščenje šob??

... je rekel boš dal za pir. Na servisu dela moj sošolec iz srednje šole, zato tudi takšno "plačilo". Lahko se pa pozanimam ko bom šel po njih in ti povem :wink:
Vičo napisal/-a:Uaaa, rumene meglenke, zakon! Zmontiraj čimprej!

To je mišljeno v paketu dodatne opreme številka 4 :lol: . Moram najprej še potreben material nabaviti za skompletirati, potem pa bo :wink:. Ĺ e moram prej strut bar zmontirati, katerega ti še plačal nisem :roll: - sorry
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne Po Jul 21, 2008 11:41 pm

uuu pm :D
Slika

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: samo po vrsti pa bomo vidli :)
THATS ME---->>>> THATS ME

d(>_<)b Was ist besser als sex? Audi V sechs!!!
Audi 80 Cabrio 2.8 & Audi A6 c4 2.5 TDI d(>_<)b
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Jul 22, 2008 12:05 am

uprašaj kolko je čiščenje, za kolko lahko dobim šobe sem ti povedal, če bojo cifre blizu, bom kupu nove...
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne To Jul 22, 2008 1:24 am

Na spodnji sliki imaš vložek (s kovinsko kapico vred) še vstavljen v ohišje.
Pri audiju je tako, da je v tem litoželeznem ohišju kak cm od kapice navzdol luknja velikosti 2-3 mm (ravno 60 žebelj gre skoz ;), kamor porineš žebelj, da pritisneš zaskočno fedro, ki drži vložek not. Ko vložek izvlečeš, si šele pri problemu kovinske kapice.
Ta ima točno nekje pod robom (kjer se konus lomi) oziroma tam, kjer si omenil "štift za ven zbit" (ki je verjetno samo luknja) tako feder šplinto, ki jo moraš stisnit, da re kapica dol (če gre).
Slika
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

OdgovorNapisal/-a samurai dne To Jul 29, 2008 11:31 pm

[smilie=whistle.gif] [smilie=whistle.gif] post pocket delivery LUKA FURLAN s.p. :lol: :lol: . Evo danes mi je CABBY dostavil robo - hvala - morda mi do favdl meet-a uspe celo zmontirati :wink: ...
Slika

Slika

... celo lepilno maso so dali zraven radodarni "švabi" :?
Slika

ja, ja, kot da ne vem :roll:
Slika
... itak imam slabe izkušnje z njimi, ker nič ne pasen zusamen :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a WOB dne Sr Jul 30, 2008 8:41 am

Zdej glede na moj okus nebi prav nič več klaču na korlna razen zadnjega spojlerja nad šipo :D
...ko zakoni fizike izginejo, in ko adrenalin zamenja kri..... Golf GTI G60
Uporabniški avatar
WOB
Kolpasan

Kraj: Črnomelj
Avto: Mk1 GTI, Mk1 Cabrio, Mk2 G60

OdgovorNapisal/-a samurai dne Sr Jul 30, 2008 2:26 pm

WOB napisal/-a:Zdej glede na moj okus nebi prav nič več klaču na korlna razen zadnjega spojlerja nad šipo :D

:lol: :lol: kako si pa vedel kaj za ena reč je v škatli ?????? Drugače pa je tole predzadnja stvar, kar zadeva zunanjega stylinga mojega korla :wink:

Slika
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Goti dne Pe Avg 01, 2008 1:58 am

Hej, Andrej!
Čuj, ti si mel en tak fini sprej za zadnje lampe rdečirat.
Meni je lobanjica odstopu ene zadnje lampe od 80 za projekt "Hella color edition". torej bele odtenke okrog rikverclamp bi pihnil v rdeče, identično hella color editionu. Torej kot A6 - samo kjer sveti v rikverc, je prozorno, ostalo rdeče:

Slika

Vprašanje: a še maš kaj tega spreja al si grem po svojega? Kam?

In kdaj bova dala folijo na rob blatnika in kdaj mi boš lak očistil? ;)
Uporabniški avatar
Goti
Šverca božje aktovke

OdgovorNapisal/-a BureK dne Pe Avg 01, 2008 2:02 am

v OBIju pri nas sem videl od MOTIP-a te barve.
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a hex dne Pe Avg 01, 2008 1:10 pm

pa vcasih je bla golf dvojka na piksni slikana v rit na motip barvah za luci :lol:
Chicks that dig dubs rule. Chicks that drive them is marriage material.
Uporabniški avatar
hex
Ima majhen penis

Kraj: koroška bela
Avto: '89 GTI 16V (ABF), '06 Audi A4 3.0 TDI quattro

OdgovorNapisal/-a samurai dne Ne Avg 03, 2008 11:57 pm

Nekako sem le našel nekaj časa in polakiral tele rogovile :lol:
Slika

... ter jih zmontiral na korla 8)
Slika

Slika

Slika

Slika

Da pa vse le ni šlo tako gladko kot izgleda, sem poskrbel sam :roll: in moje sive celice :lol: . Tiste šobe, ki pridejo v "rogovile" so precej debele, najmanj 3 mm so širše od luknje in te šobe je pač potrebno nazaj vstaviti. Vse lepo in prav, če bi jst tudi na to pomislil, ko sem jih ven jemal, oziroma preden sem polakiral "rogovile". Ker pa moje sive celice na to niso pomislile, se je zgodilo sledeče :roll:
Slika

Slika

Slika

Barva je zaradi prevelikega raztezanja počila :roll: . Če tudi bi v lak in vse ostale komponente, ki sem jih nanašal (plastic primer, špric kit) dodal elasto aktiv, bi vseeno počilo, no, morda nekoliko manj, ampak bi vseeno. Tako sem bil jezen, da ostalih komponent za delovanje pralnih šob sploh nisem želel zmontirati :twisted: . Sedaj moram ponoviti postopek, še prej pa popolnoma odstraniti vse kar sem nanesel na rogovile in polakirati tako, da bodo šobe vstavljene, pravzaprav je najbolje počakati še nekaj rezervnih delov in sestaviti tudi cevke spodaj, da ne bi slučajno potem spet počilo in potem polakirati. Zdej bom najprej odstranil vso barvo in imel nekaj časa rogovile črne barve, ko pa bom imel ves potreben material, pa bom zadevo sestavil in še enkrat polakiral - shit happens all the time :roll:

lp
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost