če si velik velik navdušenec na down hill-om in človek, ki rad dela stvari s stilom, prteprosto moreš imet pick-up. ker pa so veliki japonci s 4x4 pogonom predragi in prepožrešni za študenta, in predvsem zaradi oblike sem že pred slabim letom privlekel domov vw caddy.

veselje je bilo nepopisno. kupil sem dober avto za dobro ceno. no vsaj mislil sem tako.
na avtu je bilo sicer vidnih nekaj hib vendar nič hudega, pravi pekel je bil skrit.
delo je zaradi študijskih obveznosti napredovalo počasi a sem z opravljenim zadovoljen.
no pa naj slike govorijo svoje:
gnil keson

ostali so samo noslici, kmalu zatem so setudi ti poslovili

menjal sem nosilce, ker pa nisem uspel profilirat pločevine da bi bila na izgled enaka kot original sem mad prečne nosilce uvaril še dodatne vzolžne in zako naredil satovje ki bo prprečevalo da bi se pod nagubal

keson je po končami varjenju izgledal takole:

pokrpani blatniki
nov pod v kabini
rja je napadla tudi kolone
dva vikenda dela in kočni izdelek izgleda takole:
leva

desna

stena pod zadnjim steklom je bila vsa pobunkana zuato sem tudi to izrezal, izdelal novo in jo uvaril

rja pri vetrobranskem steklu je bila nekoč že popravljena a je bilo delo slaboopravljeno, tako mi ni ostalo drugega kot iskati donatorja z še dobrim delom ali skrivit nov del enake oblike.
nov skrivljen del

ko je bia kleparija nekako končana sem z avta odstranil staro inzolacijo....

...in ga na novo izoliral ter pobarval motorni prostor

medtem je prislep tudi komplet prednjega vzmetenja, zadnja os je znižana brez novih delov, le so ima sedaj ležišče vzmeti tudi na spodnji strani. tako je avto spredaj nižji za 7cm zadaj pa kar 13cm
avto je trenutno v fazi kitanja,
določeni deli so že v šprickitu
plani za naprej so:
dokončati ličarijo
ga prebarvati v barvo jejčevca

s kromiranimi odbijači, brisalci ogledali in obrobami stekel bo avto ubijalski
vgradil bom močnejši motor (1.9td)
nova notranjost (bež usnjeni sedeži)
opravit homologacijo vsega potrebnega.
zatem pa sledijo predelava:
najprej zračne blazine na vseh štirih kolesih. predvsem zaradi uporabnosti, avto bo v uporabi tudi za vožnjo na down hill proge, do katerih dostopi navadno niso prijazni nizkim avtomobilom.
predelava motorja. intercooler, večja turbina, mogoče kombinacija originalne in ene večje
izdelava kontrolnega računalnika preko katerega bi nadziral vse funkcije na avtomobilu, od električnih stekel, akustike do zračnih blazin,....
idej je mnogo omejen sem le z denarjem in predvsem časom.
to je moj projekt, zaželeni so vaši komentarji in nasveti.
lp aljaž

![beer2 [smilie=beer2.gif]](./images/smilies/beer2.gif)