Ker sem frišen na forumu, se spodobi da prvo predstavim svoje vozilo
Gre se za Golfa 2 generacije, ki ga je v originalu poganjal čudovit srček, zdaj pa že nekaj časa živi srečno po transplantaciji z bolj varčnim

Avto premore el.pomik stekel, strešno okno, servo volan.
Je tudi znižan z eibach vzmetmi in oplemeniten z O.Z. motorsport platišči v 15 colah.
Zgodovina avta mi je neznanka, sem ga pa kupil v neposrednji bližini, tako da kje je doma lastnik še vem
Do avta sem prišel po naklučju, ko sem iskal varčen avto za v službo, kjer letno naredim 16.000km samo v ta namen.
Ker se mi oblika in karakteristike(tiste ki jih je obdržal) dopadejo sem ga tudi kupil...za okroglih 800eur....nekomu veliko, nekomu niti ne, meni je bilo važno zgolj črta konec leta
No, ker pa mi je avto nekako prišel pod kožo, se v prostih trenutkih, rad motam okoli njega in spoznavam tehniko, ki mi je dokaj nepoznana, delam na stvareh, ki jih prejšni lastniki niso in ugotavljam kaj bi še postoril, da bi avtu(in sebi) naredil kakšno dobro uslugo
Tako, smo en dan z kolegom zavihali rokave, popravili nedelujočo napeljavo zadnjih lučk za reg. tablico, uredili, da se ventilator kabine ugasne z kontaktom, kar se prej ni(in se mi je zgodilo da sem ga pozabil-posledica prazna bat.
sanirali smo, kar bi bilo potrebno že vsaj 2 sezoni nazaj....
Zadnja havba je pod tesnilom že lepo cvetela in ker me take stvari motijo, smo skušali narediti kar se je še dalo...

zadevo smo premazali z dvokomponentnim prajmerjem, slike tega nimam
Danes sem se lotil menjave vseh tekočin, razen antifriza ki je še ustrezen.
Obenem sem pregledal še pod za ostalimi presenečenji...lahko bi bilo slabše, lahko tudi bolje...
Pod nima nikjer znakov rjavenja, le na prednjem koncu, kjer se podlaga dvigalko je kar načet....bo mogla prepevat bruslka in varilni

Da bom lažje spal, bom en dan odstranil oba odbijača, pragove ter obrobe, morebitna bitja, ki načenjajo pločevino pa bomo odgnali....upam da ne z žvečilnim...
Med drugim sem opazil oz. že prej občutil, da z menjalnikom ni vse O.K....danes sem odkril napako, se pa priporočam, če kdo ve, kaj pride na teh mestih(iz slike razvidno, kaj je narobe) oz. še raje, če obstaja, kaka skica vseh pripadajočih delov(kot jo imajo po servisih-ne dobim prave besede)

Plan za naprej...hja...
-V red po treba spravit streho, ki je pobarvana obupno
-Prav tako prednji pokrov motorja, ki je drugačnega odtenka kot avto(siv)
-Platišča bojo deležna prenove...v stanje kot so sedaj, le da ne bodo tako grdo načeta( če bi ljudje vsaj kdaj oprali platišča...
-Kot že omenjeno, sanacija rje, vsaj do te mere, da ne bo šlo naprej še neaj let...
Najbrž sem izpustil še veliko zadev, kar pa za to uro in današnji tempo niti ni nič čudnega
Temo bom po svojih zmožnostih nadgrajeval in obveščal o novostih

![auto [smilie=auto.gif]](./images/smilies/auto.gif)

![beer [smilie=beer.gif]](./images/smilies/beer.gif)