Manšete, manšete!

Motor, menjalnik, diferenciali, pogonske osi, turbine, sesalni in izpušni sistem, ...

Manšete, manšete!

OdgovorNapisal/-a CavemanGorak dne To Mar 15, 2016 3:09 am

Ker mi en zglob zadaj na mojem 95 A4 1.8T quattrotu kar lepo ropota sem se odločil da ga bom pri menjavi amortizerjev, ki so tudi spustili, zamenjal, zraven pa še manšeto, na enem drugem zglobu, ki še nima lufta, ampak kaj veliko manšete pa tudi ne. Sicer sem za to manšeto vedel nekaj časa nazaj, ampak je bil mraz, tako da sem kupil del, nisem pa opravil dela. Ker se bo končno otoplilo sem se odločil da bom v sklopu dela zamenjal še ostale manšete in vse na novo namastil, ker druga manšeta ravno tako zgleda rahlo bogo in je bolj vprašanje časa, kdaj bo počila. Je pa sedaj ratala težava, ker mi ni jasno par stvari okoli teh manšet.
Nesrečno se ne znajdem okoli tega sranja glede kod in dolžin.
To manšeto ki jo imam že doma sem kupil pri potokarju in je Sipdan 22555, dolžine/višine 102mm.
Po kodah ki jih gledam je to 893 498 203 A.
Po nekaterih podatkih bi moral imeti Sipdan 26249, dolžine/višine 76mm.
Po OEM kodah je to 893 498 203 F.

Kot vidim je edina razlika v dolžinah, 76 vs 102 mm. Sliši se preprosto ne? Razlika v ceni je tudi v prid Sipdan 22555. Če sem prav izmeril je šrauf dolg toliko kot bi moral biti, torej štima tudi to. Me pa zanima, če je teh 26 mm razlike lahko težava v naleganju na polosovino? Ker sklepam, da so utori narejeni na gredi, da se vse pritrdi, kot je za volansko manšeto. Prav tako vidim, da SKF komplet je 98mm dolg, torej, je to to?

Mogoče kak input, paničiram za brezveze? Bo šlo vse brez težav čez, če nabašem gor to daljšo manšeto? Prav tako, jo ne bo zglob zgrizel če se jo slučajno malo bolj potlači?

Kar nebi rad je, da razstavim vse in potem ugotovim, da imam napačno manšeto in jo lahko samo še dam nazaj na polico za lepe dneve, zglob pa še naprej brez manšete. To se mi res res res ne ljubi dvakrat razstavljati, če res ni treba.
Live slow, die whenever
Uporabniški avatar
CavemanGorak
Novinec
 
Prispevkov: 32
Pridružen: Po Jan 04, 2016 2:59 am
Kraj: LJ
Avto: Audi A4 B5 1.8T quattro

Re: Manšete, manšete!

OdgovorNapisal/-a CavemanGorak dne Pe Mar 18, 2016 11:44 am

Sem si kar sam odgovoril na tole vprašanje, sem pri eurotonu videl da imajo ta pravo manšeto na zalogi za dober denar tako da imam sedaj obe na mizi:

Slika

Kar občutna razlika v višini. Dimenzijsko gledano vse paše, notranji in zunanji premer sta ista, ampak višina in oblika sta čist drugi. Če probam potlačit ta daljšo mi nekako ne vliva veliko zaupanja, da se bo to obneslo na dolgi rok:

Slika

Sedaj je naročena še ena pravilna manšeta in bo vse pravilno zapečateno.
Live slow, die whenever
Uporabniški avatar
CavemanGorak
Novinec
 
Prispevkov: 32
Pridružen: Po Jan 04, 2016 2:59 am
Kraj: LJ
Avto: Audi A4 B5 1.8T quattro


Vrni se na Pogonski sklop

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov