Hvala vsem za čestitke in lepe želje, tudi tistim, ki so mi jih pošiljali preko sms-ov
Evo malo slikovnega materiala za nazaj (7. mesec). Ne vem kako sem pozabil tole zalepiti v topic

. V glavnem, imel sem probleme z elektriko, oziroma bolje rečeno, iskro (kot se je na koncu izkazalo). Torej, najprej sem začel pri vžigalnih svečkah ...

... sploh niso izgledale slabo - le kako bi, ko pa so imele dobrih 11 kilo kilometrov prevoženih

.

Tale boschev komplet vžigalnih svečk je stal natančno 14 âŹ. Pri istem trgovcu sem kupil sedaj tudi tale komplet svečk, ki pa me je stal 32 âŹ

, je rekel, da so tele po katalogu najbolj primerne (ko sem prej nabavljal pri njemu jih še ni imel) .

No in po probni vožnji je bilo precej bolje. Tudi vžigal je lepo, tako vroč kot hladen, ampak samo nekaj dni, potem se je vse začelo ponavljati - cukanje/trokiranje/neenakomeren prosti tek/avto brez prave moči/celo ugašanje in težko ponovno vžiganje. Ja fak no, sem si rekel, pa bomo zamenjali še vžigalne kable, itak so stari imeli že 165 kilo obdelanih in čas je za zamenjavo. Pa tudi zelo trdi so bili in začeli so razpadati - pač podlegli so časovnim vplivom

Pa sem najprej hotel zmontirati set kablov od 9A motorja, še od passata, vendar je tisti senzor, ki je na četrtem cilindru, delal zgago - torej niso enaki ti kabli od KR in 9A.

Evo ga, zgago makerja

. Tegale senzorja KR motor nima

...

... zato je padla odločitev za nabavo novih kablov. Izbor pri nas ni ravno velik, cene na pooblaščencu so svinjsko zasoljene. Po slabih izkušnjah z znamko Beru (na VR motorju) in kot že rečeno, precej slabi ponudbi kopij na slovenskem tržišču, sem se odločil za tale set ...

PROSPARK - made in England

, cena 110.12 ⏠(z popustom), kar je še vedno manj, kot polovična cena na pooblaščencu

. So pa vsi kabli enako dolgi (jah, pač ni original) ...

... zato sem malo improviziral ...

... tudi z nekaterimi deli od alfa romeo (tega pa CABBY-ju še nisem povedal)

No in spet proba. Najprej vse v redu, čez dan ali dva ponovno iste težave

. Zato sem se odločil zamenjati še razdelilno kapo. Itak je svoje odslužila, saj se lepo vidi, kako jo je načel zob časa ...

... vsi kontakti so bili že do dobra načeti/zažreni, ampak eden še posebej

...

Nova razdelilna kapa 9 ⏠- seveda spet kopija.

Ker pa se je že menjala kapa razdelilca, sem motorju privoščil še novi rotor - 3.78 âŹ. Starega sva z CABBY-jem z kladivom dol snemala, pa prasec ni popustil, vse dokler ga nisem z kleščami zlomil in odstranil po delih. Sva tako razbijala z kladivom, da sem se bal, da bova zvila os, na katero je nataknjen in potem bi naredila dober profit, ko bi mi razbilo in zlomilo še novo kapo razdelilca

. Ostanki starega in novi.

No s tem "prstanom" je bila štorija v trgovini, ko sem mislil, da me prodajalec (sicer prijatelj) malo, po domače povedano, nateguje. Na deklaraciji sploh nikjer ni pisalo vw in sem resno pomislil, da si me je malo privoščil, nakar mi pokaže naročilnico/dobavnico, na kateri je bilo jasno napisano: naročilo za rotor od corrada in dobil je tole zadevo za italijanske gajbe (sorry CABBY

).

Verjeli ali ne (tudi jaz sem bil skeptičen) sedel je kot ulit, CABBY-ju pa se je kar smejalo, češ, da ne more VW brez ALFA ROMEO

. Vse to sem zamenjal, ampak spet čez dva/tri dni isto sranje

. Ostala je samo še vžigalna tuljava, katera pa bi tisti trenutek preveč bremenila moj tekoči račun

, pa tudi malo sem bil v dvomih, da bi lahko bila ona vzrok za moje težave, zato je pač nisem kupil, oziroma se mi ni zdelo smiselno kupovati in zapravljati dodaten denar (80 ⏠v a-netu), če bo potem spet isto. No, ostanek zgodbe poznate; krema je bil prepričan, da je vžigalna tuljava in ko sem prišel k njemu, je samo zamenjal tuljavi (pravzaprav mi jo je dal v roke in rekel naj zamenjam in poizkusim medtem ko je on šel tja, kamor gre še cesar sam

) in poglej ga zlomka avto je deloval kot nov in dela še danes

- z njegovo vžigalno tuljavo
Ker pa sem že naredil kompletno zamenjavo elektrike, sem se odločil zamenjati še olje in oba filtra, da bo servis kompleten. Nek se vidi razkoš - filter zraka enak kot pri porsche-ju - 14 âŹ.

In še skupinska fotografija

.

- vžigalne svečke BERU Ultra-X = 32.00 âŹ
- vžigalni kabli PROSPARK = 110.12 âŹ
- razdelilna kapa = 9.00 âŹ
- rotor razdelilne kape = 3.78 âŹ
- oljni filter = 6.11 âŹ
- motorno olje 5l = 29.03 âŹ
- filter zraka = 14.00 âŹ
---------------------------------------
- skupaj 204.04 âŹ
Kakorkoli že, moram povedati, da motor deluje precej lepše in umirjeno, čist tko na izi

- razlika po zamenjavi vseh teh delov je res več kot očitna.
Sedaj pa še ena novost. Medtem ko sem bil na dopustu, mi je CABBY peljal avto v Ljubljano, kjer so mi zmontirali avtoalarm in daljinsko centralno zaklepanje. Kljub temu, da imam doma vse potrebno za vgradnjo originalnega centralnega zaklepanja, sem se vseeno odločil za neoriginalno zadevo. Razlog je čisto preprost: ne da se mi po avtomobilu napeljevati cevke za kompresor centralnega zaklepanja, pa tudi slabe izkušnje sem imel s tem, tako imenovanim, zračnim centralnim zaklepanjem

. Zadevo so mi lepo zmontirali v korla in deluje u iber

Edini minus, ki so si ga fantje zaslužili, je bila montaža rumene opozorilne lučke v avtomobil - lahko bi dali rdečo

, ker tale rumena res seka čisto izven stila, drugače pa kot rečeno, vsa pohvala Pirc Tilen-u in njegovi ekipi (
si zasluži malo reklame) za dobro opravljeno storitev, ter zares ugodno ceno - hvala lepa.

Ker pa so se vsi tako utrujali z vžiganjem mojega korla (tako CABBY kot Tilen), sem danes opravil še verjetno poslednje popravilo - zamenjava vložka volanske ključavnice.

Tole se takole ne da zamenjati, da se tisti, ki se na to spoznate, ne boste čudili, ampak jst sem si teren pripravil že takrat, ko sem vgradil nastavljiv volan in mi sedaj ni potrebno s snemalcem telovaditi okoli

, sem imel zamenjano v petih minutah. Tale rezervni del pa je za razliko od zgoraj omenjenih original - 26 âŹ

Ecola, to bi bilo pa tudi vse - the end of story (verjetno). Lahko noč ali pa dobro jutro; kakor komu
lp
Andrej
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...