Totalna predelava MK2

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: Totalna predelava MK2

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Sr Sep 29, 2010 9:16 pm

Slika

Skoraj sem obupal. Mehanizem je padel ven iz faze,zobnike zagrablo! Mater,kak to deluje? Ma kdo kakšen pogon? :(

Slika

Slika

Slika

Slika

ZADEVA DELUJE !!!
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Sep 30, 2010 10:07 pm

Slika

Slika

Zde se bomo pa šli en mal tišlerja.

Slika

Al pa cimermana,če se bodo že ravno špirovci delal. :D

Slika

Slika
O kritini še razmišljam. [smilie=zeppelin.gif]
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Sep 30, 2010 10:35 pm

A to zdaj kaj predeluješ okrog muzke al je nadaljevanje predstavitve projekta ?
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Sep 30, 2010 11:22 pm

ŽucMac napisal/-a:A to zdaj kaj predeluješ okrog muzke al je nadaljevanje predstavitve projekta ?

Živijo! Ti si to že videl.Nadaljevanje projekta je to,da.Pa še ne bo kmalu konca, :( .Ja tukajle sem pa res užival,je nekaj za mojo dušo,pa nekaj iz šolske profesije. Radijo pa je nekdo prsilil in se je podrl mehanizem za cd.Tisti radijo,o katerem sem govoril v eni drugi temi pa gre v cabrioleta.Bom kaj napisal o tem.Vozim pa se z golfom nič,če pa kar dežuje :lol: :lol: . PS.hvala za pomoč okrog frtajlerja.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Okt 01, 2010 11:59 pm

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne So Okt 02, 2010 9:22 pm

Sam ta polica ti bo dejansko zakrila tretjino zadnje šipe in zmanjšala preglednost nazaj?
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a fritz dne So Okt 02, 2010 10:54 pm

saj to je to kar si imel v ilirski?
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Okt 03, 2010 12:48 pm

jinx82 napisal/-a:Sam ta polica ti bo dejansko zakrila tretjino zadnje šipe in zmanjšala preglednost nazaj?

V začetku je bila višja,tako kot zgleda tukaj na sliki in sem videl,da to ne bo dobro ravno zaradi pogleda nazaj.Ampak to sem opazil bolj potem,ko je bila oblećena in je goba in skaj naredila še svoje.Nič,sem poličke predelal,je sedaj prav za vse.Drugače pa sem to imel gotovo že v ilirski,ja.Hm,hm,hm Jinks,vidim da se tam nič kaj nisi zanimal za mojga konjička :( .Lahko pa povem,da sem bil včeraj v Ljubljani in sva ga z malemu nazaj grede dobr stisnila.Ker je motor zadosti močen in je bilo zvečer že lepo hladno,bi nama z ustreznim menjalnikom uspelo spravit notri kar blizu 210,če naju seveda nebi odpihnilo prej s ceste.Meril sem z navigacijo,ker mi števec (še) ne dela. Motor dobi 5000 obratov in gre ko hudič,samo interculer na ustreznem mestu mu manjka,šit.
Ja,sva bila na Audi-team srečanju,sem dobil vabilo in sva šla in to z dvojkico! Sva bila edina,ki nisva bila z Audijem,ma ni nihče komentiral in sva bila lepo sprejeta.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Okt 03, 2010 10:39 pm

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a luka32 dne Po Okt 04, 2010 6:22 pm

Zdej ti gremo lahko radio ukrast, ker vemo kodo :twisted:
Uporabniški avatar
luka32
Stalni uporabnik

Kraj: Litija
Avto: golf iv, type 3 68'

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Okt 04, 2010 11:15 pm

Ha ha ha ha,pa boš ja našel kaj boljšega! Še moja žena ga ni hotela,ker ni zadost "nobl" in ne predvaja MP3. :( .Coda na radiju pa je ena sama neumnost,samo jebe te,da moraš do hekerja,da ti novo vstavi,če jo zgubiš.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Jan 06, 2011 12:40 am

Malo svežega vetra prek moje teme.
Naj povem,da zadeva deluje,sicer ne še vse u nulo,pa tudi marsikaj je bilo že treba popravit.Nekaj težav je bilo s podvozjem,ko je bilo treba zimska 14" platišča gor dat,so morale ta velke zavore dol,ker kolesa niso sedla gor.Ob tej priliki me je skoraj kap.Najprej zavorne cevi,ki sem jih dal nove,ampak no-name.Dol padeš raspokale,pa avto ni naredil 500 km.In pol še najdem vzrok pokanja spredaj.Ta velike puše na vilicah so prav ODSTOPLE med gumo in sredino puše,da sem bil skeptičen,če sem jih sploh menjal,pa sem jih in to sem vgradil FEBIJEVE!! Tako da v poduk vsem:izogibajte se febija,kar sem že nekajkrat napisal.
Nekaj težavic se je pojavilo tudi v notranjosti,ampak bolj dekorativne narave.Deluje vse u nulo.Nekaj težav sem reševal okoli motorja.Pred dnevi sem ugotovil vzrok pretiranih vibracij na karoseriji-tlačna posoda ni bila dovolj odmaknjena od nosilca na mostu.Predelava-popravilo celo popoldne-uspešno.
Interculer popolnoma neefikasen,čaka na novo izvedbo.Menjalnik-občutno prekratek,manjka mu najmanj ena ali celo dve prestavi.Avto ima viška moči,navora še pa još in vleče kot nor.Teče zelo lepo,samo glasen je zaradi previsokih obratov med vožnjo in pa svojega filtra zraka še prav tako nima,ker ga nimam kam dat.
Pa še ena stvar se mora popravit in sicer spravit avto na normalne vzmeti,ker to pa ni res,da bi se zaradi lepega videza moral vozit s takšnim lojtršnim vozom.Znižan je za cca 4cm z enimi sicer zelo priznanimi (dobrimi)(ne spomnem imena)vzmetmi,ampak ceste niso za takšno vzmetenje.
Torej dela me še čaka na njemu kar nekaj,ampak trenutno je oddan in se veselo vozi takšen,kot je,saj je moj večji sin napravil ispit in moj projekt je dobil lastnika. :D
Seveda se bo na njemu še vedno kaj dogajalo in kar bo vredno,bom objavil in seveda dokumentiral-
Trenutno pa poteka akcija okoli novega projekta,katerega predstavim čim najdem voljo za to. Lp.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Jan 06, 2011 1:04 pm

Evo, še ena potrditev, da se projekt nikoli ne konča. :)
Upam, da bom imel čim manj težav ko bo moj zložen.

Srečno vožnjo sinu, pa da bi mu fotr avto do konca porihtal :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Jan 06, 2011 5:03 pm

Res je,kar praviš in privoščim ti,da ne boš imel nobenih naknadnih težav.Pa si upam tudi trditi,da jih ne boš imel.Zakaj? Delaš dovolj dobro in v bistvu obnavljaš.Jaz pa sem predeloval,kar je mnogo zahtevnejše,ker imam probleme s predelavami,ki niso dovolj dobro narejene in jih zato sedaj dodelujem.Nekatere se kar vlečejo in ne gre in ne gre.Avto mi recimo silovito cel strese,ko voziš tretjo,četrto in peto prestavo,od polovice navora naprej.Rad bi spoznal koga,ki bi si upal napovedat vzrok .Napake NI,ne električne in ne mehanske!!
Sedaj sem se tudi sam lotil obnove,je dosi lažje kar se zahtevnosti del tiče.Vse ostane kot je,samo da je kot novo,ma ne,bolje kot novo.Obnavljam tistega rdečega gti-ja iz vrste konjenice.Bom odprl novo temo med projekti.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Jan 06, 2011 10:52 pm

po moje si pozabil vijake na menjalniku zategnit :mrgreen:
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Jan 07, 2011 12:08 am

:lol: :lol: Da ne boš mislil,da se mi kaj takšnega kdaj ne zgodi! Oni dan se peljem v službo z njemu in mi med potjo takšno dela z avtom,da sem na pol poti hotel avto pustit ob cesti in nadaljevat peš.Sem mislil,da mi bo kolo odpadlo,tako je bilo očitno,da je ležaj zanič.Full počasi se privlečem do firme in naročim FAG-ov ležaj,ker sem res enkrat pozabil do konca na kile zategnt kolesni ležaj na levi strani in sem mislil,da je šel k hudiču.Mal se mi je čudno zdelo,da sem se prejšnji dan vozil pa tudi žena,pa je bilo vse dobro.Pol pa čem med šihtom lager menat,ej dol padeš!! Je bilo kolo tako losano,da je feltna opletala :shock: !
Ma ne vem,avto imam v odprti brunarici zunaj,zgledalo je tako,kot bi se negdo pošalil in odvil vijake.Ma je tle tudi nekaj mularije,ki jim je dolg čas.Ka pa vem,res ne. Tako da tudi to ni nemogoče.Ampak za vibracije niso krivi vijaki.A če gdo določi točno diagnozo na prvo,bi mu že avto dal na licu mesta,samo sem že malo preveč razkril.Je pa res problem za v kakšno zbirko tehničnih problemov.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Jan 08, 2011 1:00 am

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

No pa je šlo! :D
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BOND 007 dne Če Feb 03, 2011 2:13 pm

apokalipso napisal/-a:Nekaj težav je bilo s podvozjem,ko je bilo treba zimska 14" platišča gor dat,so morale ta velke zavore dol,ker kolesa niso sedla gor.

Ena butalska...
Zakaj pa nisi raje dal druge zimske gume gor? :mrgreen:
My name is Bond. James Bond. 8)
Uporabniški avatar
BOND 007
Na skrivaj vozi Aston Martina

Kraj: Forme, Velenje
Avto: '09 Passat TDI, '90 GTI 8V

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Feb 04, 2011 1:24 am

Ej,ti si mi ta prav!! Zato,ker so bile doma feltne,pa gume,pa diski in zavorne klešče in ni bilo treba nič kupit,je blo vse pri roki.Zato.Kaj čem še nabavljat robo,če še s to nimam več kam,pa nimam malo prostora pr bajt :lol: !Ampak gre pa ko zmaj :lol: :lol:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne Pe Feb 11, 2011 8:51 pm

Tole zadevco smo pa dons upazil na avtocesti mal pred celjem zjitraj okol devetih, samo ne vem ce se kj vidi cez zadnjo sipo tista nalepka mu pa ne pase in pa spredaj gti 16v [smilie=biggrin.gif] drugace pa spica avto ga ne mores spregledat saj jaz ne.
GTI je v redu star ali nov.
TDI je pa za reveze ker pije ful premal.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

Kraj: V narocj Gorenskh planin
Avto: Golf3 16v,vw Käfer 1300 1968

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne So Feb 12, 2011 9:09 am

To je bila pa pomota. Nas namrec ne more na avto cesto,ker nima vinjete.Pa nobene nalepke nikjer nima,pa tudi emblema 16v na maski ne :D

Uploaded with ImageShack.us

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne So Feb 12, 2011 12:25 pm

Pol mate pa dvojcka v vasih koncih :D
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ziga dne So Feb 12, 2011 7:42 pm

GOMK316V napisal/-a:Pol mate pa dvojcka v vasih koncih :D

Verjetno si mene vidu, sem se peljal proti Mariboru ravno okol devetih.

Slika

Uporabniški avatar
ziga
Stalni uporabnik

Kraj: Savinjska dolina
Avto: Golf mk1 gti, Golf 2 GTI 8v

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne So Feb 12, 2011 7:51 pm

To bo to ja.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BeniNorc dne Po Feb 28, 2011 5:19 pm

ziga napisal/-a:Verjetno si mene vidu, sem se peljal proti Mariboru ravno okol devetih.

Slika

zgleda sva se tud midva danes srečala, oz sem te prehitel na ac, tam pred šempetrom. mi je takoj padel v oči mk2 [smilie=auto.gif]
Uporabniški avatar
BeniNorc
The Polish connection

Kraj: Črnomelj
Avto: Golf .. na plinsko olje :)

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov