Audi 80 Competition +

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Okt 04, 2007 5:08 pm

Pizda ej, bolj ko bulim v tele tvoje prednje luči, manj se mi dopadejo - tiste leče čist preveč izstopajo, jst bi jih dol dal, resno :wink:
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

Kraj: Celje
Avto: corrado

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Okt 04, 2007 6:35 pm

Kak pir premalo maš v riti. :D

Uglavnem, ker bo tehnični enkrat v kratkem, sem se lotu malo čiščenja po motorju. Ker sem zelenec kar se bencinarjev tiče, bom postavu kako smešno uprašanje.

To je neka loputa nad filterboxom. Zanima me čemu služi in če je normalno da je tako svinjska.

Slika

Ne ni ostala svinjska. Kaj je zarisano na tablici?

Slika

Lopute bom enkrat v kratkem, ko bom menjal tudi tesnila pokrova ventilov in kolektorja.

Slika

Seveda sem imel namen menjat filter zraka, s kakšnim športnim seveda, sem pa dobil eno lepo darilo v filterboxu :D

Slika

Slika

S čim se to lahko opere razen z original čistilom, in s čim se lahko to namaže razen z original mazilom? :D
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Okt 04, 2007 6:55 pm

1. hja ni ravno normalno, da je tako svinjska , pač jo je potrebno očistiti vsake toliko :wink:

2.služi dovodu zraka in je ZELO občutljiva

3. na tablici je narisano in napisana zračnost, ki jo je predpisala fabrika za optimalno delovanje motorja

Ja ja skull sej boš vse skapiral in potem boš videl kako te zasvojijo oktani bencinca. Nice and slow.
ak hočeš vozit porsche-a, plati ga!!!!!!!! nemoj kukat kako je skup! nije on skup nego se nema para pa najlakše je kukat! a zapravo možeš vozit i stojadina i porše ti ne treba da bi živio...
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Če Okt 04, 2007 7:35 pm

"S ?im se to lahko opere razen z original ?istilom, in s ?im se lahko to namaže razen z original mazilom?"

z nicemer drugim kot z originalom. vse ostalo od milnice ipd in raznimi motornimi olji kar govoricijo ljudje so buce, verjemi.

niti ne stane dosti imel bos pa do konca zivljenja. ni pa nujno da je prav od k$n. jaz mam neki air?? moram preverit ime. stane skoraj isto kot k&n.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a BureK dne Če Okt 04, 2007 7:38 pm

pri Axlu sem kupil cistilo in olje za original K&N filtre. mislim (nisem siguren) da imam se nekaj tega olja doma. cistilo pa je pac navaden degreaser, ki ga kupis v merkatorju.

pospricas po zunanji strani in iz notranje izpiras s tekoco vodo (ne pod pritiskom, ker unicis tkanino). ne susis ga s fenom ampak ga pustit da se posusi na sobni temperaturi, potem pospricas pac to olje malo gor in montiras.
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Okt 04, 2007 8:04 pm

Na kaj je občutljiva loputa?

Sem ga pa malo očistil 8)

Slika

Slika
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Okt 04, 2007 8:08 pm

Sem ti hotu napisat ko si dal prve slike motorja kdaj bo čist, pa sem reku bom še mal počakal, sej do večera bo sigurno :D

Zelo lepo!

Sam tako naprej :wink:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Okt 04, 2007 8:24 pm

U bistvu se še malo zadržujem, sem se odloču da ne bom nič drastičnega delal dokler ne bo avto registriran. S temi raznimi čiščenji v bistvu samo hvatam krivine. Jutri je v bistvu dan D. :D
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Okt 04, 2007 8:38 pm

Sküll napisal/-a:Na kaj je občutljiva loputa?

Na mehanske poškodbe, v kolikor bi se je lotil čistiti kakšen bolj neroden pacient :lol: :lol:

O.K. malo heca ne škodi, sedaj pa zares. Marsikdo jo popolnoma razstavi, ko jo čisti (tisti vijak z vrha na sredini) in potem je problem oziroma precejšna jeba, ko jo je treba nazaj privijačiti, ker se da tudi nastavljati - levo desno, naprej nazaj in ni narejena tako, da paše kot ata na mamo, in potem se zgodi da "šteka" - se zatika po robu in se ne more prosto gibati, to pa zato, ker je njen hod gor in dol pod kotom in ne naravnost - posledice so ti potem itak znane: ali ti sploh ne bo vžgal ali pa bo, vendar bo motor delal pod velikimi obrati. Z eno besedo: vijak ki drži to loputo za dovod zraka pustimo pri miru :wink: , razen, če nisi tako radoveden kot jst in ga odvijačiš. Sedaj upam da nisem trosil nekaj brez veze, če sem, me bodo itak takoj popljuvali, vendar takšne imam jst iskušnje s to loputo še od motorja v passatu, ki se mi zdi identična tvoji. Mere ki imaš napisane na nalepki so že enake.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Če Okt 04, 2007 9:10 pm

Razumem, druže kapetane. Bom mirkal :D
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Če Okt 04, 2007 11:16 pm

se pravi to je podobna varjanta kot pri tebi samurai(9A)?al je kaka večja
razlika?kaj Rok ti maš tudi dvojno loputo?
nc ne vem pa še to nism zihr
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: fiat tipo :-(

OdgovorNapisal/-a samurai dne Če Okt 04, 2007 11:32 pm

Davor80 napisal/-a:se pravi to je podobna varjanta kot pri tebi samurai(9A)?al je kaka večja

Kar se same lopute zadeva je povsem identična. Razlika med K-Jet (KR) in KE- Jet (9A) je v samem delovanju le tega. Prvi je povsem mehanski vbrizg, drugi pa je nadgradnja prvega in že ima nekaj elektronske podpore.

K-Jet
Slika

KE-Jet
Slika
Zadnjič spremenil samurai, dne Če Okt 04, 2007 11:36 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Če Okt 04, 2007 11:33 pm

aha,hvala :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne Pe Okt 05, 2007 12:11 am

Davor80 napisal/-a:se pravi to je podobna varjanta kot pri tebi samurai(9A)?al je kaka večja

Slika tu jih vidiš
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 Van den BOSCH dne Pe Okt 05, 2007 12:43 am

no...ko bo tako daleč. vešna koga se moraš obrniti. skoraj vsi ostali so pocarji (matjaž in bošta so izvzeti)
rad tepem majhne otroke in Ĺženske z velikimi dojkami

Slika
Uporabniški avatar
kr3mn1 Van den BOSCH
Stalni uporabnik

Kraj: Kranjcan - vsepovsod sam na babi ne

OdgovorNapisal/-a $küll dne Pe Okt 05, 2007 11:37 am

Bom :D
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne Pe Okt 05, 2007 2:13 pm

Dnevna slika: (arexons engine cleaner je zakon)

Slika

Slika
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Davor80 dne Pe Okt 05, 2007 3:58 pm

4m4t3r napisal/-a:

Slika tu jih vidiš

ja vem da sem čudak :)
Slika
Uporabniški avatar
Davor80
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Poršejčkov ata dne Pe Okt 05, 2007 10:14 pm

samurai napisal/-a:Pizda ej, bolj ko bulim v tele tvoje prednje luči, manj se mi dopadejo - tiste leče čist preveč izstopajo, jst bi jih dol dal, resno :wink:

Bemti Andrej, men (loleku za modele) pa glih lampe potegnejo, da si začnem ogledovati na cesti, kaj za ena "žwau" je to.

Moje mnenje, bog ne daj, da si jih snel.

Prva slika (en face, mračno/črno ozadje in še Nemška izvozna tablica) je svinjsko dobra in nepoznavalca modela takoj prepriča v nadalnje branje.

LP, ata

:twisted:
Uporabniški avatar
Poršejčkov ata
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hondi dne So Okt 06, 2007 10:41 am

dobr si motor opral - maš na paro ali klasika?
vidim da imam na zalogi AREXONS engine cleaner:)
no, zdej enga manj....
AUDI S3 APY,PASSI 4m AVF
Hondi
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a 4m4t3r dne So Okt 06, 2007 12:35 pm

Davor80 napisal/-a:
4m4t3r napisal/-a:

tu jih vidiš

ja vem da sem čudak :)

haha večji ne kot jaz :)
Uporabniški avatar
4m4t3r
Stalni uporabnik

Kraj: Pettau aka. Ptuj
Avto: Audi 80 Cabrio 2.8 & A6 2.5

OdgovorNapisal/-a $küll dne So Okt 06, 2007 1:38 pm

vsi smo čudaki.

joj kolko zapravljam

premontaža gum, optika, garnitura tesnil, svečke, jermen in napenjalec, davčna, benz...

:(

ampak leti :D
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a samurai dne So Okt 06, 2007 1:56 pm

Sküll napisal/-a:
joj kolko zapravljam

premontaža gum, optika, garnitura tesnil, svečke, jermen in napenjalec, davčna, benz...

:(

ampak leti :D

Jst že skoz trdim, da je treba študente močno priviti: preveč zaslužijo, premajhne davke plačujejo, prevelike ugodnosti imajo in na koncu bi radi še da se njihovo delo šteje v delovno dobo - ma ja my ass :lol: :lol:
Uporabniški avatar
samurai
Udarni sogovornik

OdgovorNapisal/-a $küll dne So Okt 06, 2007 5:31 pm

Da bi se mu posušila trava na vrtu tistemu ki je to montiral :evil:

Slika
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

OdgovorNapisal/-a Boško dne Ne Okt 07, 2007 7:56 pm

Sküll napisal/-a:Kak pir premalo maš v riti. :D

Uglavnem, ker bo tehnični enkrat v kratkem, sem se lotu malo čiščenja po motorju. Ker sem zelenec kar se bencinarjev tiče, bom postavu kako smešno uprašanje.

To je neka loputa nad filterboxom. Zanima me čemu služi in če je normalno da je tako svinjska.

Slika

Ne ni ostala svinjska. Kaj je zarisano na tablici?

Slika

Lopute bom enkrat v kratkem, ko bom menjal tudi tesnila pokrova ventilov in kolektorja.

Slika

Seveda sem imel namen menjat filter zraka, s kakšnim športnim seveda, sem pa dobil eno lepo darilo v filterboxu :D

Slika

Slika

S čim se to lahko opere razen z original čistilom, in s čim se lahko to namaže razen z original mazilom? :D

Ta loputa ti je nekaj kao luftmengenmesser. Več ko gre zraka mimo nje, bolj se dvigne in več bencina ti gre na dize. Če jo boš odvil je ni prav težko ujeti nazaj. sem to že nekajkrat naredil in nisem imel težav.
Mešanico bencina in zraka pa nastavljaš tako da v luknjico med loputo in glavo s cevmi do diz vtakneš imbus (ne vem na pamet kateri) in ga vrtiš v desno za več bencina in levo za manj. Če boš nastavljal to delaj pri popolnoma ogretem motorju. Pri motorjih brez lambda sonde je nastavitev čisto enostavna, pri lambdi pa je treba imeti malo več "feelinga".
Svinjska pa je zato, ker ti meče olje v sesalni kolektor. Če boš snemal glavo motorja (kar bi ti priporočal glede na svinjarijo na loputi) prej preveri še pritisk olja pri vročem motorju in če je slab zamenjaj še ležaje na glavni gredi.
Uporabniški avatar
Boško
Stalni uporabnik

Kraj: Višnja gora
Avto: Fiat Croma, Audi 80 Quattro

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov